Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes jsem byl zkontrolovat škody a byl jsem celkem mile překvapen, našel jsem jen dvě housenky na vrcholech, jinak nic. V nejbližších dnech musím zkontrolovat ještě spodky.
Přidávám fota napadených vrcholů, jsou docela snadno identifikovatelné, jako by někdo usekl špici a když se podíváte do prostřed palice tak je tam díra zapatlaná nějakou tmavou hmotou a uvnitř housenka.
Poškozené palice jsem uřízl, alespoň bude něco na předčasnou degustaci.
Pozeral som tvoj prispevok a moc sa mi to paci mas tam ganje a ganje budes vyskereny cely rok aaa zaujalo ma to z tym hmyzom na bluberry totiz ja na mojej som zbadal toho isteho chrobaka alebo kera hnusoba to je vyzera to ako mini cikada moze to byt zelene alebo do zlta a dost daleko to dokaze odskocit ked som to chcel zamordovat a tiez sa mi zda ze to mojej krasavici neprospieva kde tu som mal na listoch hnedozlte bodky ako keby ten bod vicucala a tam to obschlo neviem ci to prave ten tvor robi ale parkrat som to na mojej rastline
spozoroval ako sa spaciruje po stonke a listoch neviem co to je kazdopadne nic extra zle nesposobuje ale predsa... Inak to mas pekne :-)
Zdarec, rostlinky mas fakt pekny, mozna trochu moc husty tak aby pak neplesniveli.
Líbí se mi ten nápad pěstovat v díře
Myslim si že proti mrazíkům ta plachta moc nepomůže, ale aspoň ti naně nebude padat rosa..
S tím igelitem by to nebylo možná úplně marné, stojí pár švestek a do kytek alespoň nebude pršet a padat zmíněná rosa. Akorát ta nenápadnost asi bude ta tam.
Jo s tou plachtou mi to taky došlo, že by se to zapařilo... Proto jsem přemýšlel nad netkanou textilií, ale seu na to... nechám to tak...
Nakonec vyšlo najevo, že se matkář asi přehmátl a dal mi místo dvou mazarů jenom jednoho. :-( A ten navíc nějak rychle bledne, ael jinak se mu daří dobře... teda až na to že jsem zase odstranil jeden vršek kvůli tomu zasranýmu červovi....
zdar,ta sviňa zelená je ostnohřbetka ovocná - Stictocephala bisonia, u nás nepůvodní druh....je to křís a vysává z rostlin mízu. Nicméně škody myslím páchá jen minimální...pokud jich tam nemáš fakt kupu:-) Škodí hlavně kladením vajec do ovocnejch stromků.
nic nepřikrývej pokud to máš takto zarovnaný s vrchem tak ti tam kosa podle mě ani nepadne - do toho kotle myslím a i kdyby tak to s kytkama nic neudělá jsou houževnatý já vystavoval mrazů na testy i samonakvétačky a takový kytky jako máš ty mrazíkům s přehledem odolaj problém vidím taky víc v potencionální plísni se kterou bojovat je marnější než cokoliv jiného takže hlavně - nepřikrývat!