Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ruprecht ..heh kolego, s tím plašičem riskuješ to, že se letos potkáš v kukuřici nejen z myslivcem, ale i s nějakým UFOlogem...pěkně to odzkoušej a v příští sezoně vyzkouším taky! :-) K+ následuje!
Nazdar chlape. Hele mně tehdá ani tak nevadil ten myslivec, jako spíš ten fízl. Jsem týden sledoval nervózně zprávy na tv nova a uklízel barák od listí
Já myslím, že to ze vzduchu moc vidět nebude. Mířím to pod kukuřici a ta má z vrchu listový "deštník" . Jak se to osvědčí, uvidíme, ale za ty prachy jsem to risknul a přiobjednal ještě pár kousků
Nakonec tu konečně pršelo, sice jen ani ne hodinu, ale po šesti týdnech prostě luxus. Příští týden by mělo údajně i normálně pršet celej den, tak snad už to bude konečně dobrý.
Úúúúch, nemusím jít zítra zalívat a konečně to začne všechno pořádně růst. Už i kukuřice na siláž začínala sesychat, a z toho pak nebude moc dobrá siláž, tak jsem zvědavej, jak to celé letos dopadne
Dnes dopoledne jsem tu měl nemilou návštěvu, srnku . Vajgle a podobné už asi vyprchali a plašič přes den nefunguje, takže jsem přišel o půl kytky. Budu sem zase muset něco natahat, snad nakonec i ty strašáky. Ikdyž nevím, jestli to má ještě cenu. Za chvíli to začne kvést a pak už jim to nechutná. Uvidíme, řekl slepej hluchýmu .....
Nechci nic vytykat,ale tu kukurici si vykacel pekne blbe. Kdyby si ten pruh udelal ve smeru trajektorie slunce, tak ti bude svitit od rana az do zapadu. A je uplne jedno,ze to neni po radkach kuku. Takhle tam jde leda prd.
Kdyby náhodou probíhal postřik proti zavíječi, tak těch 30metrů vysekanej řádek by traktorista asi určitě neminul, kdybych to jel jiným směrem. Tím se prostě řídím, a dokonce i počítám řádky od kraje pole tak, abych věděl, kterejma řádkama pojede postřikovač a kde můžu zasadit, aby to borec neviděl. Už mi tím borec jednou projel a to přesazování mě moc nebavilo a kytky dostaly dost naprdel, takže od té doby se tím řídím. Už jsem tu jednu sezónu odjel a kytky vypadaly víc než schopně. Sklízeli to tu někdy v půlce listopadu viz foto
Ten řádek vlevo půjde dolů a ještě půl výšky z dalšího řádku a to i vpravo. Bylo to tam jen proto, že furt smažilo to slunko a já byl spíš rád, že na ně večer už nesvítí, kdo se tam měl s tou vodou furt tahat. Ranní slunko jde z prava a to jsem jim tam pustil, jeden řádek vpravo leží. Zapadá zleva a zítra beru sebou mačetu a vysekám to i tam. Když to takhle vždycky na květ vysekávám, tak tam svítí slunko od rána až do večera, ať jde řádek skoro jakýmkoliv směrem.
Jsem teď pěkně , tak snad nepíšu kraviny, ale myslím si, že vím co dělám, mám už v kukuřici napěstováno min. 10 let. V každém případě dík
Ok, tvuj nazor. Z hlediska bezpecnosti to je urcite lepsi. Ja jsem to za svych 10 let pestovani v kukurici udelal jednou a vysledek byl patrny. Oproti ostatnim mely daleko vetsi mezery mezi patrama. Zrale palice nevim,jelikoz mi to skosili chlapci z JZD, ale i vynosove by se to na tom podepsalo dozajista tez. Radsi delam male ctverce.
A co se tyce toho zalevani, tak jsem taky hodnych par let nezalejval a to vsude,nejen v kukurici. Jsem toho nazoru,ze kdyz uz je kytka alespon trochu vzrostla,ma tolik sily na to, aby si jeji korinky nasly vlahu samy vic v hloubce, samozrejme musi byt volne v pude. Coz je vlastne dobre a jenom ku prospechu. A letos s temi tropikaliemi se mi to zase potvrdilo,ani jedinej povadlej list. Tahat se ke kytkam s vodou, no jeste to tak....
Já letos zaléval nevím po kolika letech. Tady na tom poli té vláhy bylo stále celkem dost, řekl bych snad jen 10 cm pod povrch sucho. Ale nevím, zda by to ty malé daly, pořádné kořeny neměly a riskovat jsem to nechtěl, navíc potřebovaly podpořit v růstu. Těm větším jsem dával, jen když zbyly nějaký hnoje z bubleru.
Čtverec jsem jel dvakrát a pokaždé mi to borci vybrali. Já posledních pár let jedu přes šest řádků, protože to tak z dálky vypadá, že měli zaseklej dávkovač při setí. Jsem takhle spokojenej, poučenej a měnit na tom nic nebudu. V každém případě dík za ohlas, je to tu jakési mrtvé, tak jsme si aspoň pokecali