Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Aby toho nebylo málo, tak jsem před pár dny opět objevil padlí. Přijde mi, že v největším množství je na rostlinách, co jsou dál od ofuku, ale jinak je skoro všude bohužel. Aplikoval jsem Bioton a přidal ještě jeden klipsňák. Už se tomu jen směju, protože co jiného mi zbývá. Já se těhlech sra*ek a tý smůly snad nezbavím...
Původní příspěvek od scorpicco Aby toho nebylo málo, tak jsem před pár dny opět objevil padlí. Přijde mi, že v největším množství je na rostlinách, co jsou dál od ofuku, ale jinak je skoro všude bohužel. Aplikoval jsem Bioton a přidal ještě jeden klipsňák. Už se tomu jen směju, protože co jiného mi zbývá. Já se těhlech sra*ek a tý smůly snad nezbavím...
Čau na padlí mi zafachal Discus, ale chce ho tam nacpat asi těsně po přepnutí abys to pak nehulil i s tim, takhle v květu ti už pomůžou leda nůžky.
Původní příspěvek od Mirex
Čau na padlí mi zafachal Discus, ale chce ho tam nacpat asi těsně po přepnutí abys to pak nehulil i s tim, takhle v květu ti už pomůžou leda nůžky.
Právě no, žádnou chemku už tam dávat nebudu, snad to ten bioton alespoň zpomalí a zmírní. Jinak paní v zahrádkářství mi ukazovala ještě něco podobnýho jako bioton, taky je to bio a je to proti padlí i škůdcům a posiluje to imunitní systém rostlin, tak třeba pak zkusím ještě to. Jen ve 40 dni květu už je to asi docela o hubu tam něco šplíchat kvůli vlhkosti. Ale co se dá dělat, nechci, abych se mi to rozjelo jako minule
Jinak díky, mám ten Discus od tebe zapsanej už z minulýho kola
P.S.: Trochu jsem to tady promazal a nechal jen fotky, ale všechny užitečný informace a rady jsem si pečlivě zapsal. Díky za ně, přátelé
Většina květu je za náma a já po malé pauze opět dávám vědět, jak to jede. Padlí jsem snad zastavil nebo alespoň hodně zbrzdil, každopádně pro klid duše by to chtělo ještě jednou stříknou, ale v tomhle stádiu květu nevím, nevím... Bojím se.
Od teď zase začínám mít na holky čas a tak už to snad nějak dojedou, vydají jakž takž dobře, hodně za poslední dny nakynuly, je radost se na ně dívat, akorát se dost ohýbají, ale teď když mám čas, tak s tím konečně můžu něco udělat.
Držte mi palce, ať to v pohodě dojedu.
Jinak už teď je jasný, že v příštím kole pojedu opět genetiku Mr. Bárta a to Medicineman (White Rhino). A jediný, co bych si přál v tom kole je to, abych alespoň tentokrát nic nepo....
Zdravíčko,
chtěl bych tu jen prezentovat moje řešení aktuální situace a toho problému, že je prostě jasný, že vytáhlý metrový kytky nemají stonky, který by unesly váhu palic, ohýbají se a v jednom případě se mi dokonce stalo, že se kytka zlomila a tak už vysí na sušáku (je to dost velká škoda).
Udělal jsem si proto takovouhle síť a díky ní jsou kytky rovnoměrně rozprostřeny po osvětlené ploše, nekácí se a mají se o co opřít. Trochu problém nastane v zalévání, ale nic, s čím bych si neporadil.
Pokusím se zde zhodnotit klady a zápory, co jsem doposud stačil zaregistrovat...
KLADY:
1. určitě největším kladem je koupě stanu a možnost svítit 275W i v létě, je to prostě na kytkách vidět, i po všech těch patáliích by tam mělo být slušný množství materiálu
2. už teď je vidět, že použitá genetika je prostě bomba a patří k těm, ke který se každý grower (snad kromě komerčního, vyznavače indik a toho, kdo má malej prostor) rád vrátí. Ovšem až teď vidím, jak bylo bláhový si myslet, že vtěsnám SSH do tak malé skříně, jako je ta moje předchozí.
ZÁPORY:
1. Největším zklamáním tohoto kola je pro mě určitě Biobizz, díky kterému jsem ve spojení s malými květníky a hnojením lehce nad údaje v tabulce způsobilo zasolení substrátu a obrovskou ztrátu na zdraví, kráse a výnosu kytek, bohužel...
2. Moje lenost. Kdybych býval udělal tuhle opěrnou síť už na začátku kolem 20. dne květu, určitě by se zlepšilo prosvícení rostlin a tím i výnos. A zaručeně bych nezlomil jednu a nenalomil druhou kytku.
3. TT 125. Potřebuji už něco lepšího. Tohle dělá akorát bordel ale práce to moc neodvede.
NEUTRAL:
Použité květináče alá 2-2,5l petky byly určitě skvělé řešení pro SOG v malém prostoru staré skříně, ale v novém stanu se jeví dost poddimenzovaně. Navíc jelikož jde o velice měkký plast, tak je problém se smršťováním suchého substrátu o to větší a následuje obtékání zálivky po stěně květníku, takže substrát zůstane pořád suchý a umačkávání substrátu před zalitím nezabírá tak, jak bych si představoval. Ale nic jiného dělat asi nemůžu. Příští kolo pojedu normálně v 6,5l teku.
A co si z toho odnáším?
Rozhodně chci SSH jet znova a líp.
Kupuji JIDB.
Potřebuji měřit i EC.
Měl bych si nafackovat.
Musím koupit PrimaKlimu a "vlaštovku"
FOTKY:
1. Síť
2.-4. SSH
5. Jak se z cooltube stal podstavec pro nejmenší kytku
P.S.: SMBogové jedou v nádherně, ale hrozně chlastaj
Původní příspěvek od Bárt Na likvidaci padlí jsem kdesi četl , že je výborný postřik asi 3% peroxidu vodíku a na to téma je dost článků , tak by to mělo fungovat. http://www.ueb.cas.cz/cs/content/ch...-zbrane-rostlin
Díky moc za tip. Řekl bych, že ten Bioton zabral, udělal jsem postřik 2x a oproti předchozímu kolu, kde jsem to dost podcenil, tak si myslím, že je to hodně v pohodě. Pokud by se mi to svinstvo znovu objevilo na kytkách nebo na řízkách, zkusím ten peroxid, díky
Původní příspěvek od Hy3nA jak to vypadá těsně před kosou?
Sám bych to rád věděl, kamaráde jsem teď na dovče, ale v sobotu ještě vypadaly fakt pěkně a byly hodně nafouklý oproti těm posledním fotkám, co tu jsou. O víkendu sem dám fotky těsně před kosou a ukončim jejich krásný život
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk