Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
par lidi to tu snad cte,tak bych Vas chtel poprosit o radu. Potreboval bych poradit s ventilaci,to TT150 co mam je docela hlucny,potreboval bych neco aby se u toho dalo spat(je mi jasny ze kazdej ventylator uslysim) a kdyz je venku teplota 25+ tak mam problem s teplotou ve stanu.
kazdou radu uvitam
Původní příspěvek od tříska par lidi to tu snad cte,tak bych Vas chtel poprosit o radu. Potreboval bych poradit s ventilaci,to TT150 co mam je docela hlucny,potreboval bych neco aby se u toho dalo spat(je mi jasny ze kazdej ventylator uslysim) a kdyz je venku teplota 25+ tak mam problem s teplotou ve stanu.
kazdou radu uvitam
použít sonoflex(možno ještě zabalit do další vaty)...pověsit větrák na gumy..
teplota - ve 25+ s tim má problém skoro každej ...co svítit v noci?
Sonoflex mam a i ten ventilator mam zabalenej neco jako vata a mam tam cooltube ale moc se mi to s ni nelibi,pripada mi ze to svetlo neni pekne rozprostreny po cele plose.. V noci chci svitit dalsi kolo,proto bych chtel neco mene hlucnyho. Jinak dik za rady
Sonoflex mam a i ten ventilator mam zabalenej neco jako vata a mam tam cooltube ale moc se mi to s ni nelibi,pripada mi ze to svetlo neni pekne rozprostreny po cele plose.. V noci chci svitit dalsi kolo,proto bych chtel neco mene hlucnyho. Jinak dik za rady
Použij triakový regulátor. Dá se sehnat do dvou stovek. Jestli máš nějakou korunu navíc, můžeš koupit toto http://www.e-grow.cz/products/fan-c...im-termostatem/ , je to sice dražší, ale používám již několik let bez jediného problému, větrák ti pojede na minimální rychlost a až když teplota překročí tebou nastavenou mez, sepne se na plno.
Ten ventilátor má dvě rychlosti, to asi víš, tak zapoj tu nižší.
Cooltuba je špatná, ale blíží se léto, takže možná přijde vhod, jinak bych doporučil nepoužívat.
zatím zdar
Když mám problém s teplotou, tak dám silnější větrák, když častěji vyměníš vzduch tím líp + odtah rovnou od světla nejlépe.
Jestli jsou love, tak si pořiď silnější větrák, třeba http://www.pestimenergia.bg/shop/en...-td-silent.html
Někde se inzeruje, že to je zvuk srovnatelný s nočním klidem na venkově)
EDIT: Ten hluk bude nižší díky regulátoru, na noc bys to měl tišší...Já svítím v noci, právě kvůli teplotě a raději připlatím za ventilátor
Naposledy upravil Iwannagethigh 06-05-2013 v 13:14 PM
Kvůli hluku samozřejmě taky(logicky), ale třeba mě se dá dobře, poměrně plynule regulovat nižší rychlost(mám TT160). Nevím přesně proč, ale na vyšší rychlost to jde blbě, zatímco na nižší dobře.
Co se týká ventilátoru, tak ten by měl mít dostatečný výkon, je spíš potřeba upravit tlakové podmínky, větší pasiv. přítahy, sání z chladnějšího místa, snížit délku vedení, atd.
A je tu konec,dnes zvazeno a dano do sklenic. Docela to zeschlo,celkova vaha sucheho bez vetvicek byla 320g + 67g spodku. S timto kolem jsem docela spokejen,ale je se v cem zlepsovat. Do dalsiho kola planuji SSH,uz se na nej tesim