Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ruller mas pokroucene listy a spalene spicky podle me prehnojeny.
Zastipovani bych ti doporucil si to vyzkouset. treba 2 fim a 2kytky normal
ja to zatiaľ nehnojím vôbec, ale mám predhnojený ten plagron no, takže keď to je v tom tak s tým asi neurobím nič zatiaľ.
no mám tu 17. deň a baby sa mi zdajú menšie jak by byť mali no.
ale mám tu aj iný problém. 2 kytky sú stále choré, už od začiatku jedna mala najviditeľnejšie chyby a tá druhá bola jej suseda. mal som ich po dvoch v jednom kvetináči ... už som ich ale porozsádzal (musel som dokúpiť hlinu).
vôbec neviem v čom je problém. ostatné sú celkom fajn aj keď majú nejaké podivnejšie listy.
(v plnej veľkosti je celkom vidieť o čo ide, je dosť ťažké fotiť rastlinky)
Původní příspěvek od Ruller to co mas jde vypestovat za tyden.. bud si nejak poskodil koreny nebo si nekde udelal chybu. Zalevas ze ti trochu vody vytece spodem?
ani nie myslim. ja som praveze im nechal teraz preschnut pôdu, lebo keď sme presádzali tak mi kamarát poovedal, že ju mám strašne mokrú.
táto chorá ma ale trápi viac, ja rád počkám nech aj rastú dlhšie ale toto vyzerá , že to neprečká. už taká je príliš dlho. ale rastie najrýchlejšie asi
pomalicky vyrastli. niektore sa tahaju do vysky, niektore do sirky. to bude asi amaterskym zastrihovanim. furt nehnojim a budem asi hnojit az kvet (nemam peniazky a su tam predhnojene hliny). polievam tak aby pretieklo kus vodicky dole 50/50 .. prefiltrovana voda / voda z kohutku = PH cca 6.5 - 6,8 myslim
vlhkost je tam 70% skoro furt. teplota cez den 22 a v noci asi 18
(fotka je stara asi 2 dni. ale teraz ma najvyssia asi 22cm a najnizsia 14.5cm)
a k tomu orezavaniu. neviem co robit s tym vyskovym rozdielom. tu fotka najvyssej rastlinky plus detail na vrsok. mal by som to FIMnut? tie co som zastrihaval sa pekne "kosatia" pri nizkych vyskach, maju vela vrcholkov. ale tieto vysoke sa mi proste tahaju len hore
na pôde som si včera všimol niečo neobvyklé... keď som do toho štuchol nejaký malý biely hajzlík sa predomnou skryl hlbšie do hliny :/
tak som zistil , že to je na všetkých kvetináčoch a to bol teda šok. ono to tam muselo byť už dlhšie, ale prehliadal som to.
hneď som nagooglil niečo na pleseň.
a teda malo by to byť z vysokej vlhkosti a z tepla. (to všetko sa odporúča na dobrý grow)
hneď v noci som odstránil vrchnú vrstvu hliny z každého kvetináča a nahradil novým substrátom. vypol som zvlhčovač a pustil ventilátory na plno (hučí to teraz jak sviňa, ja som to mal pustené tak na 30% asi).
nechám to teda preschnúť no.
ale čo s tými muškami? mohlo to naklásť aj vajíčka, ale súčasťou môjho substrátu sú aj také malé biele čiastočky niečoho čo vyzerá presne ako vajíčko, takže nemám šancu to odlíšiť.
máte skúsenosti? mám tam najebať nejaké chemka? :-/
vypol som zvlhčovač. mechanicky som odobral plesnivú pôdu. ventilátory som pustil na max. doplnil som novú pôdu.
fungovalo to celkom fajn ale pleseň je nazad. :/ aj mušky sa vrátili.
okrem toho som sa dozvedel, že i na našich kvetinách na okne, aj na bylinkách (ikea) je veľmi podobný povlak (na jednej to prešlo i na stonku)
+ keby sa chcel niekto vyjadriť k ym mojim problémom, mohol by spomenúť i nejaký odhad, že kedy prepnúť na kvet
na pleseň som skúšal postrek s hypermangánom a myslím, že to aj trochu pomohlo, ale medzitým som problému mušiek a lariev nastavil vyššiu prioritu. hypermangánu sa veľmi nebáli a kúpil som teda peroxid vodíka 3% koncentrácie z lekárne za nejakých 50 kaček.
dnes som to prelial druhý krát. roztok robím z koncentráciou nejakých 20 kvapeik na 0,5l. myslím , že vo väčšine kvetináčov to pomohlo ale jeden je strašne zasratý tak tomu som nadelil trocha vyššiu koncentráciu (35 na 0,5l)