Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
U prvnich dvou teplota 6000 a ty posledni 3000-3500
Zatim co studuju led technologii tak vidim nejvetsi problem v tom ze tyto ledky nevyzaruji infra a ultrafialovy zareni. Koukam ze se v tom docela vyznas tak bych prosil radu. Jen nikde nemuzu najit barevne spektrum.
Ahoj, předně bych se chtěl omluvit, že jsem ještě nebyl schopnej doplnit zbývající obsah, ale mám toho teď moc - stěhování, začla mi opět škola atd...ale myslím na to a dodělám to co nejdřív.
Teď k těm tvým LEDkám. Použít by samozřejmě šly, ale doporučit ti to nemůžu. Je to drahé a málo účinné, spektrum (neznám ho přesně, ale spektra bílých LED jsou si velice podobná) taky není optimální. Stejnou (a pravděpodobně i lepší) službu ti udělají cool white zářivky, které tě vyjdou na lepší peníze.
Popravdě řečeno neseženeš dnes žádný hotový panel, který by se vyplatil. Toť můj názor podložený zevrubným studiem. Jediná cesta je postavit si vlastní z vysoce účinných LEDek poslední generace.
Zdravim, právě že je mam už doma, proto sem chtěl vědět jestli je můžu použít (aspoň na zakořenění řízků). Ted dělám pokus s jednim vyklíčeným semínkem jestli se mu bude dařit, abych to zkusil.
A jestli můžu mít jestě jeden dotaz, bylo by lepší jet jen pod bílými nebo dát všechny světla dohromady protože jak sem se dočetl tak fotosyntéza probíhá jak v modrém tak červeném spektru a vlastně by se zvýšila i světelná účinost. jinak dík za odpověď.
No, to je jiná situace. Na zakořenění by měly být vcelku dobré, tam je potřeba minimum světla. Dohromady je samozřejmě dát můžeš, otázkou je jestli je to potřeba. Jak velkou plochu by sis představoval tím osvětlovat (myšleno pro řízky)?
Na kvetení je to taky použitelný, ovšem nečekej žádný dobrý výsledky, s tímhle osvětlíš efektivně cca 0,2-0,25m^2 v květu.
Tak ja jedu skřín 400W, ale na ty řízky bych měl truhlu 40x80cm (0,32m) Což si myslím že by šlo. Jo takže bude lepší použít jen ty bílý ledky.
Jinak bych si jel nornálně pod 400vkou, ale když už to mám doma tak sem se chtěl poradit jak to nejlíp využít.
A nenapadá tě co s těma dalšíma? Napadlo mě jestli ta poslední ledka by nešla hodit dolů a svítit na spodní paličky kytiček. Na matkárnu to asi nepujde co? Jinak děkuju za radu.
jedna sa o northern light x big bud auto..seedbanka world of seeds...mam ju pod 150 watt led ufo+2x125 cfl...som welmi spokojny a w piatok ide na dwa dni do tmy a potom kosa...som z led nadmieru spokojny...
sorry ze dawam fotky takto ale som tu nowy a este v tom mam dost chaozz...northern light x big bud auto v kwete a super cali haze super auto 50 dni stale vo veg
Zdravím,hodně dobré vlákno,jsme zvědav na kolik ten panel vyjde,co jsem koukal na ty kvalitnější cca 11-12k,o panelech made in china se nebudu vyjadřovat. Každopádně jestli budeš mít dobré výsledky nechám se inspirovat.Tak se měj a čekám na další haldu odborných informací.
Původní příspěvek od sil3nt kill3r sorry ze dawam fotky takto ale som tu nowy a este v tom mam dost chaozz...northern light x big bud auto v kwete a super cali haze super auto 50 dni stale vo veg
jen počkej, ta super cali haze ti vyroste ještě alespoň do stropu boxu