Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak voda se odčerpávala jen když ji bylo hodně, už docela dlouho se nic podobnýho nedělalo. Jinak trochu vody tam stoji pernamentne... Co Když udělám odvodňovací kanálky aby voda nestala u te zdi ale na druhy straně sklepa?
Domov je tam, kde máš kytky...
Zubatá si už brousí kosu!
to KrávaBětka mas to pod domom alebo je to vedla alebo kde sa to vlastne nachadza ? podla toho ak je to mimo domu tak by som ti doporicil to zburat a postavit na novo podla tvojich potrieb a bude to ok .
to KrávaBětka to sa nepodari teraz su horucavy ale dojde september oktober a mas to tam ako na koni plus ta strasna vlchkost co tam bude no spodna voda je svina ta sa nebude pytat ci akurat kvitnes alebo si treaz bez pestu .
No mistře myslíš to dobře,ale je to docela nereálné pokud se vám tam tlačí voda.
Šlo by to ale stálo by to majlant jako prase.
Ten sklep je u rodinného domku pod garáží,a nechceš aby na to přišli rodiče či přítelkyně?
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Myslíš jako, že ta voda se tam tlačí zespod jo? Aha tak to by nebylo moc dobry ale je divný, že vody je tam furt stejně. Dneska se tam skusím povrtat a něják to pořešit. Za to nic nedám a pak se uvidí.
A jo, je to přesně jak píšeš. U rodinného domku pod garáží. Garáž ale stojí samostatně. A ano nechci aby na to přišli rodiče. Je mi 18 ne moc dlouho a než budu bydlet ve vlastním domě (né v bytě) kdoví jestli budu pořád hulit
chlape já mám sklep taky hodně nízko a normálně tam mám tak do 5 cm vody vyřešil sem to plastovejma paletama několika kýbli (tak tři miliony ty schody sou hrozny)štěrku a velkej větrák foukající non stop na zed no v růstu supr ale v květu musim utěsnit box a tahat vzduch z venku abych odstranil tu obrmega vlhkost
Čau,
to do čeho se chystáš je podle mě dost riskantní a s nejistým výsledkem, avšak určitě je to reálné...
Měl by sis promyslet ještě jednou několik věcí.
1) Co od toho očekáváš? Jaký chceš mít výnos ? (Jsem přesvědčenej o tom, že míň práce by ti dalo udělat secret pěstírnu rodičům v ložnici, než toto).
2) I když se ti podaří udělat kvalitní odizolovanej beton (kterej mimochodem v takovým vlhku bude zrát pěkně dlouho), furt nemáš vyhráno. Beton sice hodně vlhkosti natáhne ale i tak jí tam bude pořád dost, zřejmě bys opravdu musel natáhnout vzduch z venku.
3) Co elektrika? Pokud je tam zavedený jen nějaký drát na světlo, tak počítej s tím, že bude mít třeba malý průřez vodiče a když tam připíchneš třeba 400w sodík, nějaký větráky + třeba čerpadlo, mohly by se ti přehřívat dráty, nebo vyskakovat jističe. Další věc je, že pokud něco zanedbáš (poděláš) a něco ti zkratuje tak to třeba bude vyhazovat jističe a nejsem si jistej jestli nebudou vaši nasraní, když jim u hlavních večerních zpráv 8x vypne telka...
4) Myslím si, že když v takto malém prostoru usekneš cca metr, tak to půjde poznat. Lézt tunýlkem pod zemí je podle mne nesmysl.
Pokud to shrnu, odhaduju, že to bude tak moc nákladné, že by bylo vhodné zvážit, jestli nemáš nějakého kamaráda, u kterého bys mohl mít skříň. Naoplátku se buď podělit o úrodu, nebo třeba nějaký prachy mu za to platit. Spousta lidí ti třeba nechá nějakou svítící skříňku u sebe v kotelně,dílně,sklepě zato když jim dáš love na elektriku + něco navíc a je jim jedno co v ní máš... Vím, že tato rada ti je naprd, protože toužíš po svý pěstírně,ale stejně i když to budeš mít doma, tak tam budeš muset chodit po tajnu a když se to náhodou proflákne, tak v tom budeš mít utopenejch spoustu tisíc a nic z toho...
Ale jestli pořád myslíš, že to je dobrý nápad, tak:
1) zeď bych nedělal z cihel (moc drahé a nákladné, navíc cihly zaberou hodně místa), radši bych použil třeba voděodolnou překližku v kombinaci se dřevem, nebo sádrokarton. Oboje se dá nahodit a vypadá to jako zeď a v kombinaci s polystyrenem to bude pohlcovat hluk. Navíc do překližkové zdi se dají snadno udělat nějaký tajný vrátka, např. bych někde udělal čtvercovej vlez 50x50 cm na panty a přišoupl k tomu z venku nějakou skříńku, nebo regál s krámama aby to nebylo vidět.
2) ta trubka vypadá spíš jak od WC, nebo z okapů, do té bych radši moc díry nedělal, pokud v tom sklepě nechceš mít ještě mimo vody hovna... :-)
MŮJ NÁVRH (JAK BYCH TO DĚLAL V TVÉ SITUACI)
1) Udělal bych teda tu příčku, ale z té překližky a dřevěnýho rámu, to bych nahodil a natřel primalexem, aby to vypadalo jak zeď. Nedělal bych ji přes metr, ale třeba jen 60 cm od zdi (pokud to máš 2m vysoký, přes 3m dlouhý, tak 60 cm ti bude bohatě stačit, akorát pro pohyb a manipulaci to bude trochu crazy.)
2)Do této nové ,,místnosti bych si nechal" svařit grow box, z takovýho toho bílýho plastu, ze kterýho se dělají bečky na víno TOTO .
Ten by se dal upravit tak aby nešla vlhkost dovnitř (těsnění). Nebo prostě box z jinýho vodotěsnýho matroše.
3) přivést / odvést vzduch rourama
4) namontovat osvětlení a zbytek ptákovin.
Toto všechno taky nebude zdarma, ale uštříš si spoustu času a hlavně peněz stavbou zdi a děláním betonu.
No kolega výše to myslí dobře jen nevím jak s těmi překližkami ze dřeva a sadroše,pač pokud se tam drží voda a chlad tak to je v háji vlhkost zapříčiní hnilobu a plísně.Ten primalex taky nebude mít dlouhou životnost v takových podmínkách
Ale i to že to chceš schovat před rodiči není dobré,mají všude neomezený přístup a náhoda je blbec,proto bych souhlasil s kolegáčkem výše zařídit si u nějakého kamaráda skromnou skříňku někde v rožku ať o ní nikdo nezakopává,na oplátku kačky za elektřinu a nějaký ten podílek z toho co sklidíš pokud je to konzument .
Jo a k té tvé otázce ano pokud tam máte vodu pořád na stejné hladině
tak se tlačí odspodu a ne vrchem při deštích,déšť zvedne hladinu řeky nebo co máte poblíž domu a proto se hladina zvyšuje i u vás ve sklepě pač je pod úrovní hladiny spodní vody.
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
je to tak,dřevo zničí vlhkost a plísně. sádroš to vydrží,není problém sehnat vodě-odolný (zelený) v jakýchkoliv stavebninách. a samotný rám by musel být nějaký plast protože nic jinýho tam tu vlhkost dlouhodobě nevydrží.
Uplně nejjednodušší je si pronajmout někde poblíž domu garáž a tam jet :-) tak to budu asi řešit já cena měsíčně se pohybuje okolo litru + elektrika takže se to dá :-))
Upřímně....čím víc na to čumím, tím míň tomu věřím. Počkám jak se k tomu vyjádří Mr. Hlava uvidíme. Jinak ta garáž je fajn nápad, taky sem nad tím přemejšlel, ani nevím proč sem o tom neuvažoval díky. Jinak nebude velká spotřeba (řádově stovky W) v týdle garáži nápadná?? Rekneme 400w na květ, pač rvát tam 400w matkárnu a 600w na grow je asi píčovina. Stále ještě doufám, že zdědím byt po babce co se odstěhuje na venkov...tam by to teprav mohlo asi pořádně jet. Uvidíme.
Naposledy upravil KrávaBětka 23-08-2012 v 19:01 PM
To asi jo..já povalím jen 250w box tak to bude v cajku...u tebe když se budeš v té garáži zdržovat často a platit jak máš tak by stím neměl být problém :-))
Vodu jsem měl ve sklepě taky asi tak 10cm. Vyřešil jsem to tím, že jak se tam pokládala dlažba, tak se v rohu vykopala jáma a do ní se umístila jedna skruž do studny. V té skruži je ponorné čerpadlo s plovákem, které sepne když se dostane voda cca 10cm pod úroveň podlahy.
Přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Tím by jsi měl také alibi, co že to děláš ve sklepě. Prostě řekneš že se snažíš vyřešit problém s vodou ve sklepě.