Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Permakultura jako způsob udržitelného rozvoje
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od benjichaouat
Tak to čumím, vůbec jsem netušil, že tady takové téma je a díky moc za něj. Když bude čas, tak se taky podělím o své zkusenosti. Abych nebyl ot, tak tady link, kde je plno filmů k tématu s cz titulkama.

http://rutube.ru/video/person/63636/
http://vimeo.com/user10536745

Jo může to bejt dobrej topik, možná by nebylo špatný ho osvobodit z kanálu, nějaký nápady kam s ním? Outdoor, Pokročilý techniky, nebo Kuřárna?

Old Post 16-03-2014 v 09:55 AM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
benjichaouat
Stálý Člen

Karma uživatele benjichaouat - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

citace:
Původní příspěvek od alesh

Nic proti ničemu, ale můžete mi někdo vysvětlit proč?

Nemusí to tak dělat každý. I nad jablkem z obchodu si chrochtam, ale tohle je trosku jina liga.
V globalu to zatim praktikovat nejde, protoze momentalne je na svete strasna spotreba vseho, ale casem by to byla parada.
Jde o udrzitelny, sobestacny zpusob pestovani, kdy clovek nevycerpava pudu a krajinu, ale naopak ji obohacuje. Kdyz vi, jak na to, tak pestuje s minimem prace, coz v normalnim zemedelstvi nejde. Taky by to eliminovalo postriky, hnojiva a skudce, prootze se timhle zpusobem vytvari jakasi rovnovaha.
Pro me je to parada a radost videt, ze neco takoveho muze fungovat, ale soused treba pouziva mraky postriku, hnojiv a radost z toho ma stejnou, je to o pristupu. Casem taky od chemie odejde, ale ted si uziva radost z pestovani s ni, tak at si, je to fuk.

Doporucuju tohle video, podle me se tenhle clovek narodil s urcitym poslanim.
http://vimeo.com/63717090

Zatmívačka a jiná překvapení
Sweet seeds in the open air
Jak jsem zase jednou vařil....
benjiho chilli radovánky

Naposledy upravil benjichaouat 16-03-2014 v 10:41 AM

Old Post 16-03-2014 v 10:05 AM
benjichaouat je offline   Profil uživatele benjichaouat   Find more posts by benjichaouat   Foto galerie člena benjichaouat   Click here to Send benjichaouat a Private Message   Add benjichaouat to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 19

Taky jinej duvod me napada, vetsina perma pestitelu pestuje puvodni, neslechtene druhy. Daji se semenarit bez ztraty kvality po generace, ale u hybridu, ktere nabizeji semenarske spolecnosti to nejde, kvalita casem hrozne klesa. V permakulure se ti tohle stat nemuze.

Chtel bych se zeptat, jestli si taky nekdo pestujete nejake stare druhy rostlin, stromu, zeleniny a co? Mohli bysme neco povymenovat :-).

benjiho chilli radovánky

Old Post 16-03-2014 v 10:08 AM
benjichaouat je offline   Profil uživatele benjichaouat   Find more posts by benjichaouat   Foto galerie člena benjichaouat   Click here to Send benjichaouat a Private Message   Add benjichaouat to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
clandestino
Stálý Člen

Karma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% PěstitelskáKarma uživatele clandestino - 29% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Můžu na výměnu nabídnout fazole, které se tady pěstují po generace (středně velké, červenobílé, pochází od jeptišek z Porta Coeli) a rouby starých místních odrůd jabloní.

Oh, I'm a good old Rebel
Now that's just what I am.

Lophophora - kaktus bohů
Záhada San Pedro

Old Post 05-05-2014 v 13:36 PM
clandestino je offline   Profil uživatele clandestino   Find more posts by clandestino   Foto galerie člena clandestino   Click here to Send clandestino a Private Message   Add clandestino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

citace:
Původní příspěvek od clandestino
Můžu na výměnu nabídnout fazole, které se tady pěstují po generace (středně velké, červenobílé, pochází od jeptišek z Porta Coeli) a rouby starých místních odrůd jabloní.

No ozval ses dost pozde, ted uz toho moc nemam, muzu nabidnout divoke rajce, francouzke PIDI zlute, nebo cervene klokani, Fazol šarlatový šváb(tech mam uz jen par, kukurici podkarpatskou rus a bylinku Barborka.

O fazole moc zajem nemam, ale o rouby bych mel zajem, ale az pristi rok, mam jablone jednolete, cerstve zastrizene a 20ilete, kde roubovat nema cenu, takze bych se klidne pristi rok ozval.

benjiho chilli radovánky

Old Post 10-05-2014 v 16:19 PM
SparkyX
Stálý Člen

Karma uživatele SparkyX - 55% PěstitelskáKarma uživatele SparkyX - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

Jsem rád že tady někdo diskutuje. Já se snažím hospodařit Permakulturně, protože konec ropného věku zřejmě změní naší civilizaci. Pěkný článek na toto téma je zde: http://www.potravinovezahrady.cz/so...turni-zahradou/

Old Post 12-05-2014 v 21:05 PM
SparkyX je offline   Profil uživatele SparkyX   Find more posts by SparkyX   Foto galerie člena SparkyX   Click here to Send SparkyX a Private Message   Add SparkyX to your buddy list     Navštiv homepage uživatele SparkyX! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

Kdyby někdo chtěl. tak nabízím za odvoz směs slámy a sena v Pkultuře hojně využívaný materiál :-).

benjiho chilli radovánky

Old Post 14-05-2014 v 06:31 AM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

citace:
Původní příspěvek od SparkyX
Jsem rád že tady někdo diskutuje. Já se snažím hospodařit Permakulturně, protože konec ropného věku zřejmě změní naší civilizaci. Pěkný článek na toto téma je zde: http://www.potravinovezahrady.cz/so...turni-zahradou/

Nepěstoval bych permakulturně, polykulturně a já nevím jak ze strachu z toho, že se změní svět. Pěstuj, protože to chceš, srdce tě za tím táhne a baví tě to.

benjiho chilli radovánky

Old Post 19-05-2014 v 16:48 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

Travka na slame. Jen na zakoreneni jsem dal trosku hliny. Zkusenost nemam, snad to pojede.

benjiho chilli radovánky

Old Post 25-05-2014 v 03:51 AM
travodlak
člen

Karma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

jo to seno používám taky...perfektně to izoluje a udržuje kořeny v teple...bohužl je to i dobrý bydlení pro slimejše...naštěstí sem se už s nima naučil trochu spolupracovat...vyhazuju jen ty oranžovohnědý španělský přistěhovalce...ty naše nechávam bejt...sem zjistil že sou docela prospěšný a žerou jen odumřelý části rostlin tak je nechávám a i jim nahážu nějaký zbytky na seno...

ale trochu k permakultuře...je to celkově o udržitelnosti bez používání umělých hnojiv, pesticidů a chemie celkově...zatim (kromě jednoho záhonu kam sem nasypal granulovanj kravskej hnuj)využívám jen kompost a budoucí záhony budou kompost sám o sobě...taky dost mixuju rostliny a monokulturních záhonů se stranim...

už mi došlo seno...budu muset sehnat jiný rostliny na mulčování

1) tři sestry(teda u mě vlastně 4) dýně goliáš, kukuřice cukrová, fazol pnoucí a na jižní a západní straně fazol keříčkový(v pravém horním rohu je vidět kopcovitý záhon...1m2 ale užitná plocha je o dost větší)

2) brukland - oddělení brukvovitých...takovej mišmaš květáku, kedlubnů a zelí

záhony sem zakládal na podzim...v základu je u každýho hromada dříví(tlením vzniká teplo a to seno ho hezky udržuje vevnitř)na tom sou drny který sem vybral při zakládání záhonů...pak hlína...všelijakej biobordel a navrch trochu kompostu...

zahradu sem koupil loni na podzim...teď už to tam vypadá o dost líp...okolí záhonů je zamulčováno...mam skoro hotový cestičky...práce je ještě dost...tak ať se vám všem daří...

Old Post 29-05-2014 v 18:25 PM
travodlak je offline   Profil uživatele travodlak   Find more posts by travodlak   Foto galerie člena travodlak   Click here to Send travodlak a Private Message   Add travodlak to your buddy list     Navštiv homepage uživatele travodlak! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

Tady vyrob vyvysenych zahonu a co na nich momentalne roste.
Zaklad dira v zemi.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:03 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

Vrstva slamy a vetví.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:05 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

Ram z desek, hlina a je hotovo.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:06 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

Tady, co momentalne na nich roste.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:10 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

Tady taky jeden z prvku videnych v permakulture. Pleteny zahon a polykultura.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:12 PM
benjichaouat
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

Vyhodů těchto zahonu je hned několik. Provzdusnena půda, pritomnost mikroorganismu, zvysena teplota u korenu, kompostovani zespod několik let.

benjiho chilli radovánky

Old Post 17-06-2014 v 12:22 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:57 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás