Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Mikropěstování » 1st. grow, 200W CFL DarkRoom 60
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
Seriou
Stálý Člen

Karma uživatele Seriou - 94% PěstitelskáKarma uživatele Seriou - 94% PěstitelskáKarma uživatele Seriou - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Je to vysoko jen kvůli foceni jinak je to tak 10-15cm na kytkama.
Jinak ty listy se mi furt nějak nezdaj, teď to vypadá, že ztrácejí zelenou barvu postupně ze stran listu do středu, tak jsem jim včera dal 1ml/1l BioGrow. A to "žloutnutí" nebo co to je, je na pár listech, vždycky na špičce nebo na krajích listu :-(

Naposledy upravil Seriou 25-04-2012 v 06:54 AM

Old Post 25-04-2012 v 06:05 AM
Seriou je offline   Profil uživatele Seriou   Find more posts by Seriou   Foto galerie člena Seriou   Click here to Send Seriou a Private Message   Add Seriou to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seriou
Stálý Člen

Karma uživatele Seriou - 94% PěstitelskáKarma uživatele Seriou - 94% PěstitelskáKarma uživatele Seriou - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

A ztráta barvy.

Budu moc rád pokud mi někdo poradí co s tím.
Díky.

Old Post 25-04-2012 v 06:07 AM
Seriou je offline   Profil uživatele Seriou   Find more posts by Seriou   Foto galerie člena Seriou   Click here to Send Seriou a Private Message   Add Seriou to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 19

Tak myslím, že příčina blednutí a hnědnutí listů je nedostatek hořčíku. Máte nějaký tip jak ho kytkám dodat ? Jediný co jsem našel je hořká sůl.

Old Post 25-04-2012 v 20:48 PM
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 20

Tak dnes je to týden co mám kytky doma, včera jsem je přesadil do 3,5l květináčů a dnes bych chtěl pořídit hořkou sůl, protože podle mně jim chybí hořčík. Jinak jsou cca 20cm vysoký.

Světlo 18/6
teplota 20°-26° vlhkost 50-65%
+ včera dostali 1ml BioGrow v zálivce a 4ml Phytaminu postřik.

Naposledy upravil Seriou 27-04-2012 v 16:21 PM

Old Post 27-04-2012 v 07:37 AM
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

Foto 7. den

Old Post 27-04-2012 v 07:38 AM
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 22

Tak jsem si ještě něco nastudoval a na tu sůl kašlu, spíš si budu víc hlídat ph. Dnes jsem pořídil Hesi supervit, takže další zálivka bude spolu se supervitem.

Old Post 27-04-2012 v 16:23 PM
anonym9711
Nový Člen

Karma uživatele anonym9711 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Ja som tak kontroloval pH, az mi skoro chcipli- mali prejavy nedostatku dusika aj vapnika z nizkeho pH- zle som zarobil pufer na kalibraciu pH metra. Vyhni sa tejto chybe. Ale pomohol postrek rastovym hnojivom na listy (4 kvapky na 100ml som tipol) a polievanie tvrdou vodou.

Old Post 27-04-2012 v 16:42 PM
anonym9711 je offline   Profil uživatele anonym9711   Find more posts by anonym9711   Foto galerie člena anonym9711   Click here to Send anonym9711 a Private Message   Add anonym9711 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

Ja měřím každou zálivku ph testem pro akvaristy(kapky), je to teda pěkně zdlouhavý :-( ale je to můj první pěst indoor, tak se mi nechtělo investovat do ph/ec metru. Problém je, že jsem zatím zalíval kytky vodou s ph 6 a magnesium co jsem si našel se vstřebává při ph 6,5 tak to teď nebudu tolik srážet a uvidím jestli se zlepší.

S tím postřikem růstovým hnojivem to možná vyzkouším, pokud se to nebude lepšit.

Old Post 27-04-2012 v 17:01 PM
gremlin101
Golden Grower

Karma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% PěstitelskáKarma uživatele gremlin101 - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

Jsem zvědav jak dopadneš ;-). Jestli se to blednutí listů nebude zhoršovat tak bych to neřešil, jinak můžeš zkusit dodat dusík, ale v substrátu co to máš, by ho měl být pro tak malý kytky dostatek..tak možná spíš celkově špatný PH, nebo špatná voda...no uvidíš za pár dní jak se to bude vyvíjet... Jinak pod 200W CFL bych doporučil 6×3,5l květináče a přepínat to dostatečně brzo, jelikož tohle světlo toho fakt moc neprosvítí.. Takže s devíti kusy by jsi měl přepínat opravdu brzo, ať z toho nemáš řídky potvory.

Big Bud XXL - střešní pláň (2011)

1.Indoor 200W CFL (2010)
Konopný kouř inhaluji od nepaměti..Matka povídala že jsem začal už ve svých 2letech..,když jsem si spletl lízatko s brčkem..

Old Post 27-04-2012 v 20:12 PM
gremlin101 je offline   Profil uživatele gremlin101   Find more posts by gremlin101   Foto galerie člena gremlin101   Click here to Send gremlin101 a Private Message   Add gremlin101 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The jackal
Stálý Člen

Karma uživatele The jackal - 95% PěstitelskáKarma uživatele The jackal - 95% PěstitelskáKarma uživatele The jackal - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Seriou čau,
skús ich trochu viac pohnojit, daj 2ml na liter bio grow, už sú dosť velké, takže to s prehľadom zvládnu. Podla mňa to je príčina toho blednutia listov (málo dusíku), uvidíš ako si budú chrochtať. Ideš ich aj zastrihávať? Keby si to spravil , pekne by sa rozrástli do šírky...
veľa štastia

Old Post 27-04-2012 v 21:46 PM
The jackal je offline   Profil uživatele The jackal   Find more posts by The jackal   Foto galerie člena The jackal   Click here to Send The jackal a Private Message   Add The jackal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 27

kyti nevypadaji zle,vykasli se na upravu pH vody.to co ti tece doma z kohoutku je ok,staci ji popr.jen nechat odstat.kdyz je to prvni grow,nechapu,proc se s tim tak pares.niceho se neboj.zkus to nejdriv jednoduse a nehledej v tom zadny slozitosti,je to jen kytka.

Old Post 28-04-2012 v 08:41 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Chemical
Stálý Člen

Karma uživatele The Chemical - 46% PěstitelskáKarma uživatele The Chemical - 46% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

citace:
Původní příspěvek od -Ra-
kyti nevypadaji zle,vykasli se na upravu pH vody.to co ti tece doma z kohoutku je ok,staci ji popr.jen nechat odstat.kdyz je to prvni grow,nechapu,proc se s tim tak pares.niceho se neboj.zkus to nejdriv jednoduse a nehledej v tom zadny slozitosti,je to jen kytka.

To snad nemyslíš vážně! Jak mu můžeš tvrdit, že se má vysrat na úpravu pH, když ani nevíš, co mu teče z kohoutku. Mně teče z kohoutku skoro 7,9 - a mám osobně vyzkoušeno, že když jsem dlouhodobě sral na úpravu pH, kytky začaly kdovíproč flekatět a málem to nedaly :P Od smrti je zachránilo přesazení a následná důsledná úprava pH. Spíš jestli není Seriou z nějakýho velkýho města, tak bych vyzkoušel přeměřit nějakej potok/řeku v okolí a případně používat vodu z potoka, já osobně se k tomu teď taky chystám...

Old Post 28-04-2012 v 08:49 AM
The Chemical je offline   Profil uživatele The Chemical   Find more posts by The Chemical   Foto galerie člena The Chemical   Click here to Send The Chemical a Private Message   Add The Chemical to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

Díky za rady a názory :-)

gremlin101: Vím, že to na ten prostor a světlo je 9 kytek hodně, ale teď už nevím co bych dělal, s těma 3 co bych dal ven. Vyhazovat se mi je moc nechce a kámoše tohle moc nebaví :-D. Teď začali celkem rychle růst, tak je nechám ještě pár dní a pak to přepnu. Příště pojedu určitě sodík.

Šakal: Jo asi přitlačím na pilu a zvednu dávky hnojiv i když jsem počítal, že s tím substrátem nebudu muset na začátku skoro vůbec hnojit. Jak bys mi doporučil to prostříhat ?

-Ra- The Chemical: Na ph měření se nemůžu vykašlat, jsem z velkýho města ale i tak mi tu teče něco přes 7 takže, když zalívám čistou vodou tak to upravuju Ph a po přidání hnojiv se to většinou samo srovná na hodnotu okolo 6.

Naposledy upravil Seriou 28-04-2012 v 13:18 PM

Old Post 28-04-2012 v 09:05 AM
The jackal
Stálý Člen

Karma uživatele The jackal - 95% PěstitelskáKarma uživatele The jackal - 95% PěstitelskáKarma uživatele The jackal - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

Čau,
kamo ja som nemyslel prestrihať, to budeš robiť možno v 4 - 5 týždni kvetu keď tam budeš mat prales,
ale zastrihnúť, to zanemná že odfikneš vrcholec aby sa zastavil rast primárnej vetvy (stonky) a zrýchlil sa rast sekundárnych vetví. Proste rastlina nebude mať jeden centrálny vrchol, ale viac (zvyčajne dva) vrcholy a bočné vetvy časom doženú tie hlavné.tu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=142

Ešte by som ti odporučil kyseliny na úpravu ph pretože znížit ph je ešte relatívne v pohode ale keď tam začneš liať viac hnojiva, a teraz vravíš že to má ph 6 tak potom to bude mať omnoho menej a budeš to musieť zvýšiť. Tie kyseliny stoja pár korún napr tu: http://www.growshop.cz/katalog/seznam/4-uprava-vody

A pvapkový ph test je v pohode vždy som ho používal a nikdy nebol problém.
nech sa darí...

Old Post 28-04-2012 v 15:49 PM
The jackal je offline   Profil uživatele The jackal   Find more posts by The jackal   Foto galerie člena The jackal   Click here to Send The jackal a Private Message   Add The jackal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Seriou
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

citace:
Původní příspěvek od The jackal
Čau,
kamo ja som nemyslel prestrihať, to budeš robiť možno v 4 - 5 týždni kvetu keď tam budeš mat prales,
ale zastrihnúť, to zanemná že odfikneš vrcholec aby sa zastavil rast primárnej vetvy (stonky) a zrýchlil sa rast sekundárnych vetví. Proste rastlina nebude mať jeden centrálny vrchol, ale viac (zvyčajne dva) vrcholy a bočné vetvy časom doženú tie hlavné.tu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=142

Ešte by som ti odporučil kyseliny na úpravu ph pretože znížit ph je ešte relatívne v pohode ale keď tam začneš liať viac hnojiva, a teraz vravíš že to má ph 6 tak potom to bude mať omnoho menej a budeš to musieť zvýšiť. Tie kyseliny stoja pár korún napr tu: http://www.growshop.cz/katalog/seznam/4-uprava-vody

A pvapkový ph test je v pohode vždy som ho používal a nikdy nebol problém.
nech sa darí...

Ahoj,
tak ty jsi myslel FIM :-) no přemýšlel jsem o tom, tak já si tom ještě něco počtu a možná to vyzkouším. Jen se bojím, abych to nějak neposral a akorát zastavil růst kytky...

Jinak když zalívám jen vodou tak ph snižuju právě PH - od Advanced Hydroponics, mám jak na růst HNO3 tak i na květ H3PO4. Pokud přidávám do vody hnojiva tak se to srovná samo a kyseliny přidávat nemusím.

Old Post 28-04-2012 v 16:49 PM
Host
Host

Příspěvek č. 32

7,9 je dost,to asi jo,vzhledem k tomu,ze v hline kytce vyhovuje neutralni pH. ale ja mam pH vody z kohoutku kolem 7.Presnou hodnotu neznam,protoze nemam digitalni pH metr.
Rekl bych,ze nejaky stupinek nad sedm,podle pH akva testu a nikdy nebyl problem. Tak jestli se na me nekdo zlobi,ze spatne radim,tak se omlouvam.
Nicmene,co tady pise ted Seriou mi nedava jinou moznost,nez sve tvrzeni opakovat.
Mozna budu zase spatne radit,ale FIM je dle MEHO nazoru a zkusenosti pomerne zbytecna vec,jestlize ma doboru genetiku,co se sama vetvi,vystaci si s normalnim zastrizenim.
Nakonec jsou to jen me zkusenosti a z tech vim,ze vetsinou to jde mnohem snaz nez se zda....

Old Post 29-04-2012 v 16:04 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:47 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
22-04-2013 - 1st *Grow* 250W DS60 - 70 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás