KLENY
Stálý Člen
|
citace: |
Původní příspěvek od Mirex
Čau!
To máš v růstový fázi ještě?
Já bych zkusil nějakou chemku ze zahradnictví, ten Neem oil je fajn, ale na sto pro mi nikdy nefungoval používal jsem ho jen když jsem to měl v poslední fázi květu něčim napadený. |
Právě že teď začína 3 týden květu.
Tak jsem chtěl bio postřik tudíž NEEM OIL jse mě zdál nejlepší volbou.
Název Neem je synonymum pro Azadirachta indica, což je stálezelený strom rostoucí v Asii a Africe. Azadirachta indica či Neem má několik vlastností, které příliš nesvědčí škůdcům. Semena, kůra i listy tohoto stromu jsou zdrojem pro řadu extraktů. Neem byl v Indii po staletí využíván jako nejlepší přírodní pesticid a zároveň i hnojivo, které odpuzuje škůdce.
Neem obsahuje 40 různých aktivních složek nazvaných tetranortriperpernoidy, přesněji limonoidy. Tyto limonoidy způsobují hormonální poruchy a zabraňují přijímání potravy, rozmnožování nebo stádiové metamorfóze hmyzu. Hlavní složkou Neemu je azadirachtin, tetranortriperpernoid, který odpuzuje hmyz, zabraňuje okusu rostlin a působí na hmyz sterilizačně. Azadiachtin nepůsobí na zažívací soustavu ani nervový systém, ovlivňuje pouze hormonální systém hmyzích škůdců, díky čemuž nevzniká rezistence budoucích generací.
Použití:
Smíchejte 3 – 7 ml Neemu s 1 l teplé vody, přidejte 1 kapku tekutého prostředku na mytí nádobí, aby se porušila přirozená olejová ochrana rostlin. Dobře promíchejte a postříkejte rostliny a zeminu kolem rostlin. Nepoužívejte v 5 týdnech před sklizní, Neem pak může způsobovat pachuť.
|