Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Může stará sodíkovka škodit kytkám ?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
marcenat
Nový Člen

Karma uživatele marcenat - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

pouzivam 600W sodik na tri sezony. pak klesa vynos. hned jak zacnou konce uvnitr vybojky cernat, pryc s ni.
osram ma ted nove zarovicky, jdu je vyzkouset.

+++

Old Post 21-01-2012 v 14:58 PM
marcenat je offline   Profil uživatele marcenat   Find more posts by marcenat   Foto galerie člena marcenat   Click here to Send marcenat a Private Message   Add marcenat to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Ace
Nový Člen

Karma uživatele The Ace - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Jo, takže chvíli sem váhal jestli to sem mám napsat, ale musim se s váma podělit o to jakej sem idiot.
Problém s kytkama samozřejmě výměnou lamp neskončil, jen se to lehce zlepšilo.
Nevěděl sem si už fakt rady co s tim.
Vyměnil sem hadičky, lampy, přivezl sem si i jinou vodu, zkusil přihnojit dusíkatym hnojivem, ošetřil prosti plísni, všechno sem uplně vyčistil, že je to jak nový, prostě zkusil sem snad vše a nic kytky nezlepšilo.
Tak sem u nich trávil poslední dny dost času a přemejšlel co to může bejt a koukám takhle na ty květináče a vidim že kořeny rostou hezky, ale kytka je žlutá, má červený větve a listy sou furt dolu. No a jak si takhle potěžkávám ten květináč a řikám si, jaktože je furt tak těžkej? to žere tak málo i když má tolik kořenů? No a najednou mi to došlo, dyt voni nevysychaj protože jim je zima !!!! Ubral sem otáčky na odtahu, přitopil sem a druhej den kouknu a listy trčej krásně nahoru. ted už je to tejden a sou už i hezky zelený.
No možná si řikáte, blbec neměří teplotu? No já sem ji kdysi dávno měřil, asi prvních 4-5 let growingu, jenže pak se mi posral měřák vlhka a tepla a já si řek, ty vole dyt už dokonale poznáž jestli je ideální vlhkost nebo teplota jen tim že tam vlezeš a nadechneš se. Prostě sem to měl zmáklý tak že sem si to tim měřákem jen ověřil a když se posral, tak sem si řek že ho nepotřebuju.
No a za těch dalších x let se mi dost změnila tolerance na teplotu a sem i víc otužilej díky manželce, která furt větrá a vypíná topení, takže sem vůbec nezaregistroval, že maj kytky fakt zimu. No a když sem si tam změřil teplotu, tak měly 16 stupnů, někdy možná i mín !!!! Chudinky.

Píšu to sem hlavně proto, aby ste nezapomínaly na ty základní zásady i když už pěstujete hodně dlouho a myslíte si že to máte v merku

Old Post 22-01-2012 v 19:44 PM
The Ace je offline   Profil uživatele The Ace   Find more posts by The Ace   Foto galerie člena The Ace   Click here to Send The Ace a Private Message   Add The Ace to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pindras
Stálý Člen

Karma uživatele pindras - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

ja mam v boxu 2termostaty, ktery hlidaj teplotu, aby neprekrocila danou spodni ani horni hranici + 2 teplomery - pro sichr
prijde mi trochu naivni si myslet, ze odhadnes teplotu a vlhkost - predevsim kvuli tomu, ze pri ruznych pomerech hodnot vlhkosti a teploty se pocitove muzou hodne lisit od skutecnosti
stane se no

Old Post 23-01-2012 v 10:29 AM
pindras je offline   Profil uživatele pindras   Find more posts by pindras   Foto galerie člena pindras   Click here to Send pindras a Private Message   Add pindras to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pindras
Stálý Člen

Karma uživatele pindras - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

me jeden cas zloutly listy prave kvuli nutnosti dodrzovat idealni rozmezi teplot na ukor vymeny vzduchu - musel jsem zvysit cirkulaci vzduchu i kdyz se pak spodni hranice pri zhasnutych svetlech dostala i k 15°C, coz kytky zvladaly celkem v pohode (urcite lip, nez kdyz se dusily), akorat je nutny si davat fakt bacha na zalevani, pac substrat prosycha pomaleji

Old Post 23-01-2012 v 10:35 AM
pindras je offline   Profil uživatele pindras   Find more posts by pindras   Foto galerie člena pindras   Click here to Send pindras a Private Message   Add pindras to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Ace
Nový Člen

Karma uživatele The Ace - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

No ono když trávíš v tý místnosti každej den klídně 3 hodiny a děláš to 5 let, tak to prostě odhadbeš. Já když sem to kdysi měřil a vlezl sem do místnosti kde byla třeba trochu zima, nebo moc vedro, tak sem to okamžitě poznal, dřív než sem kouknul na měřák .
Naivní síš bylo myslet si že už to budu schopnej odhadovat pokaždý třeba dalších 10 let. Měl sem ten měřák třeba po roce dokoupit, no ale nějak se mi to vykouřilo z hlavy prostě..
Jinak cirkulaci mám kvalitní a kvůli ideální tepltě sem musel koupit přímotop s termostatem
Příde mi zvláštní, že ti kytky při špatný cirkulaci začali žloutnout, já mám zkušenost, že při špatný cirkulaci maj listy dolů a pak až jako další indikátor začnou teprve měnit barvu.

Old Post 23-01-2012 v 11:20 AM
The Ace je offline   Profil uživatele The Ace   Find more posts by The Ace   Foto galerie člena The Ace   Click here to Send The Ace a Private Message   Add The Ace to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:46 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás