Keft
Nový Člen
|
Spínání do 200kč /2 |
Příspěvek č. 18 |
Váš problém lze velmi levně vyřešit pomocí kalkulačky za 19kč, kterou taktujete sekundovými impuly. Zatím jsem to vyřešil bez silové části-rptože např relé na 1.5 voltu je problém.Použil jsem čip z budíku za 20kč,který všude prodávají Vietnamci. Přesnost je vynikající-cca 1-5 sekund za 24hodin. Skvělá je nízká spotřeba-téměř nulová.Ten typ kalkulačky je napájen jednou tužkovou baterií.Zabýval jsem se tím velmi dlouho.Pokud vám stačí jen funkce pípání za určený čas,vystačíte jen z obvodem MHB 4001 a zmíněným čipem z budíku,který se vejde do kalkulačky.Můžete si nastavit čas od sekund až po roky bez omezení. Problém nastane,chcete-li cyklování v pravidelných intervalech.To jsem také kdysi vyřešil,přibudou pak asi 3 tranzistory SMD a kondenzátory.. Nej problém mi dělal vymyslet určitou dobu pípání, a pak znova po cyklu. Naposled jsem řešil dva různé cykly spínání s využitím vestavěné paměti v kalkulačce M+. Nedořešil-chybí mi motivace,proč to dokončit.je totiž nepraktické přepočítavat čas na sekundy a ten zadávat(pro starší lidi). Je fakt,že pokud jej ale zadáte do paměti kalkulačky,neumíste příště zadávat nic-cykluje. Dnešní mobily umí více.Jsem elektronik. Máte-li zájem-pošlete mi mail,proklínám spojení na Vás-musel jsem se registrovat a nemám ICQ
|