Host
Host
|
vlhkost a kokos |
Příspěvek č. 23 |
Zdar máš to pěkný a vychytaný, ale k tý vlhkosti... Měl jsem stejnej problémek. Ve finále jsem to vychytal tak, že jsem větrák zapínal jednou za hodku na 15min, větrání bohatě stačí, takhle malý kytí to fakt nevydejchaj. Otočák jsem nasměroval přímo ze spodu na lampu 600HPS a tim odháněl teplo. Na malý kytky nefoukam přímo, právě kvůli vlhkosti kterou tolik potřebujou.Vychytáš jenom periodu odvětrání, ale zase bacha na teplo. Možná by u tebe byla lepší perioda 15/15min, já to tam mam trochu větší a jeden pasivní přívod a odvod. Zvlhčovač mám za asi 1500Kč Kofnor SPS-818A, na šest litrů vody a vydrží na plno asi 16hod, mám ho rok a maká bez problémů. Odtah mi přijde že máš trochu předimenzovanej, já mám 300M3 a bohatě stačí. Naplno jede jenom ve "finále".
A jestli ještě můžu dodat k tomu kokosu, já na něm jedu, drenáž dělám taky poctivou a vždycky je nechám ůplně vyschnout a pak postavim na kýbl s tenisovou pálkou přes a proleju několikrát. Přebytečná voda odteče do kýblu a zas ji použiju. (zároveň v odkapaný vodě měřim PH). Podle všeho se jim to náramně líbí, tenhle suchej cyklus, ale samozřejmě nesmí jevit známky vadnutí. Vlhkost už poznám podle potěžkání. Jo a taky hodně rosim, dřív jenom vodou, teď poprvý zkoušim sodovku kvůli CO2 s phytaminem, náramě to funguje, listy se pokrejou filmem kterej brání vysychání a zároveň si cucnou CO2. Phyťák tim pádem nedávam do zálivky ale jenom denně 1x postříkám - umeju že to z nich chčije.
Snad sem trochu pomohl, mě to takhle jede zatim bezvadně, už jsem v květu, ale v porovnání s předchozíma se růst zlepšil o 100%.
Jo a dovolim si od tebe odkoukat ten fígl s tim barelem, mám pramenitou vodu, tak uvidim co vytvoří za "sliz a shit" !
At´se daří!
|