Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- teď jsem přiinstaloval do skříňky novou výboju SHC 70W,
tu teď používám na růst klonů po přesazení ze zakořeňovacích platíček do většíck květníčků,
ty tak po týdnu přesadím do větších TEKU květníků
a přemístím do velký skříně pod šestikolo.
to dukemen:
- prostor pro matku(y) mám teď v dolní části řízkárny,
pod zářivkama, výška se dá upravovat dle potřeby
to treve:
- uzavřený prostor je rozhodně potřeba, musíš mít totiž
řízený podmínky - světelná perioda, vlhkost, teplota
- větrá se pomocí ventilátorů ze zdroje od PC napojených na termostat a hydrostat
- počet klonů:
do dolní části jich můžu narvat 60-100, podle velikosti zakořeňovacího plata,
v horní části, kam je dávám ve větších květníčcích, jich můžu naskládat 28-32 kusů
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
buď sám sebou bohem › postav si skříň a pořiď si lampu
Zdravim Breedera a rád bych dodal, že rockwool přímo pro pěstování u nás distribuuje firma BOMAT spol. s.r.o. Je vhodné brát rockwool přímo od nich pač mají fajn ceny např. metrová matrace u nich stojí cca 80Kč což je férový. kontakt: http://web.telecom.cz/bomat/ a telefon jest: Tel.: 0042-0448-521601
ahoj. vidim na tyto fotce, ze to mas opravdu moc pekny. ale mne by spis zajimal ten zakorenovac v pravo dole. vidim, ze to mas prikryty, aby tam bylo sparno. ale obcas to musis taky vyvetrat ne? nebo tam staci mit z vrchu otvory a to je vsechno? a svetlo ma pect 24h. ze? tomuhle jeste az tak moc nerozumim. mohl bys mi to jeste vysvetlit? budu ti moc vdecnej.
ja tomu aspon rozumim tak, ze urerez vrsek a das ho do rockwollu nebo kokosu, nasaknes ho vodou zasvitis na to 2x18w, nebo je lepsi 2x36? tak na 30 rizku. a nechas to svitit 24hod. pokud nevylezou korinky a to by mnelo byt tak do cca.7dnu. a pak je uz staci presadit do pudy a mrsknout pod lampu. je to tak? dik za odpoved.
ale mam jeste jednu otazku. neni na rust nahodou lepsi metalhalydova vybojka nez sodik?
- pařníček má udělaný ventilační otvory už z výroby, takže to neřeším
a stejně se na ně každej den koukám a tím jim větrám,
- na řízky je dobrý svíti 24 hodin, ale já svítim stejně 18/6 a nemůžu si ztěžovat,
- zářivky na klony si musíš spočítat podle toho, jakou plochu ti zaberou ty pěstovaný řízky
a jak velký použiješ sadbovače,
- na růst je samozřejmě lepší metalhalogenidová lampa, ale já měl možnost levně sehnat SHC
a potřeboval jsem tam dát nějaký světlo, tak jsem to tam vrazil a klony jedou super,
časem si jí samozřejmě pořídím, ale nevím co koupit dříf.
člověk si musí postavit skříň, aby mu slunce vycházelo a zacházelo každý den, kdy on chce
breeder: hele jakej presne typ ty philps to je , pac ono se tech TLD dela docela hafo typu a kazdej ten typ ma este ruzny spektra. takze mi prosim rekni jaky mas. staci teplota v K diky pac cool white ma 4000K a negdo ve foru o matkach pise o nejaky 6500K. diky
Pěkná skříňka, ale která žárovka v dostupný ceně je nejideálněší na matku? Nemyslim ti sodík za 4000. To je fakt moc. Nejaky světýlko aspon za dvojku. Poraď prosim..
to Cpt. Pierre: halogenky bych tam vůbec nedával, děsně topí a nesvítí správně,
kytky se pod nima akorát vytahujou,
nemám to z vlastní hlavy, ale z příspěvků na groweru,
sám jsem nic takovýho ani nezkoušel a vrazil tam rovnou jen osvědčený věcičky.
a ty s halogenama taky neexperimentuj a dej tam zářivky nebo metalhalogenidku popřípadě sodíkovku
tak ať ti to roste
Myslíš že tam můžu dát rovnou (u 5-ti denních řízků) 400W sodíkovku?Já se o ně dost bojím ale nechce se mi shánět ty zářivky....asi mi nic jinýho nzbude
breeder: muzes se mrknout na ty zarivky, dostala se mi do rukou jedna TLD /76 a je fest cervena, skoro do fialova, a to evidentne neni co mas ty, muzes se na to prosim podivat co presne to je zac ? pac by se tim negdo mohl nechat zmast, co si ma vlastne koupit.
todlec ja vim, ja mam NARVA REPTILIGHT a treba takovy coolwhite, sou proti tomu moc zluty, ty bych nedoporucoval na matku, predelej ten prvni clanek fora, aby bylo jasny, jaky zarivky pouzit, pac takhle je to docela zavadejici jako to s TLD