Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Auuuu, toho se obavam - a proto ten pilny vyzkum. Ale proc se mi nelibi RW, i kdyz uznavam, ze v nem mam nejlepsi vysledky a je levny, tedy pokud se sezene 'ze stavby': cihlu RW nakrajim na kostky, nebo spis pyramidky, at lepe stoji. Nasypu do kyble a zaliju vodou. Obden menim vodu, rekneme tyden, dva. Kdyz specham, jen ty kostky promackam, at nasaji vodu, coz jinak trva dost dlouho. Ucinim rizek, vytahnu 1 kostku, loupnu ji napul a rizek, namoceny do stimulaxu do toho zaklapnu jako do sendvice. (Kdyz jsem kdysi delal do RW otvor a do nej se trefoval 100nkem (jsem slepys obecny), stimulax se castecne otrel a baze rizku tak byla ochuzena o stimulacni srackoly - navic se pak rizek v kostce kmrdle, coz pro vznikajici mikrokorinky urcite neni optimalni. Aby sendvic drzel, vezmu spulku niti, utrhnu cca 60 cm a rw kostku omotam. A sup s nim do vany s par mm vody. Kdyz udelas 30 rizku, mas toho plny brejle, po prvni stovce to uprimne nenavidis. Dalsi vec je, ze se mi zda docela vhodne se pak pri sazeni toho RW zbavit, coz sice lze, ale blbe, hur to snad jde jen z jiffy kelimku. V qetinacich mam jenom keramzit, a kdyz RW kostka vycniva s sviti na ni svetlo, diky nacucani hnojivama na ni zacne rust kdejaka rasa, coz jednak vypada hnusne, jednak certvi, co tam vsechno roste a jake jsou produkty metabolismu, tusim vsak, ze zdravy to nebude. A proto ten 'vyzkum' - pisek nebo tak neco z toho v pohode oplachnu, zvlaste kdyz to bude slepeny jenom tak trochu...
Lenost - matka pokroku !
hele ,Viride, já jsem taky používal stavební Rockwol ,je s ním moc práce, filmovka moc nefachá a písek nedrží tvar. Jo hydroponickej RW jen namočíš a je to. ˇžádný pozdější ždímání........ podle mě je časově nejlepší. A finančně... no mám nějakou možnost sehnat to dost pod cenou asi (1/2), ale potřebuju tak 50 zájemců .
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
2viridis> takze kdyz uz jsi se dostal i k tamponum, myslim, ze to stacilo.
Takze ten RW pouzij fakt hydro, skoro nic to nestoji {http://web.telecom.cz/bomat/ nebo hydroponieplus}. Vyhody rychle nasaka a vysicha {oproti stavebnimu}
Ted jak na to> kosticku RW rozrizni napul a rizek vloz mezi dve pulky. Tim zajistis, ze se ti stimulator nesetre.{jako u vpichovani a rizek se nebude vyklat} Jedina podminka, musis vlozit do tech cernejch sadbovacu. Drzi ti to ty dve pulky pohromade a kdyz zacnou lezt korinky nejde k nim svetlo. Sadbovac stoji par supu a je nafurt. U nas ho meli v kazdym zahradnictvi. {vpodstate je to odlitek tenkyho plastu ve tvaru jednotlivejch kosticek, jen narezat RW a vlozit}
Ja to rezu z tehle hranolu od hydro+ : Kamenná vata - hranol
obj.číslo: 93
Kamenná vata(rockwool) je stabilně pórovitá plsť avšak narozdíl od skelné vaty je vyrobena z minerálních vláken. Po nasáknutí vodou neslehne. Je především používana jako náplň do hydroponických nádob. Balení: Hranol 50x12,5x7,5 cm( poštovné není v ceně-ceny poštovného najdete na úvodní straně pod KONTAKT+Obchodní podmínky)
Cena: 39,00 Kč
N4
P.S.> Videl jsem v Growshopu RW predem narezanej na jednotlivy kosticky, je to min prace, ale zato vic penez. Pokud delas 80 sniclu tak bych koupil v celku hranol a rozrezal si ji sam{je levnejsi}
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
spíš by to chtělo nějaký polymer.. napadá mě epoxid, naředit pasivním ředidlem (líh např) a smíchat s pískem, ten namatlat do formiček a počkat až vytuhne
# SpudGuns # OUT07?? #
2viridis: ten silikagel se da perfekne vyprat, treba povarenim a ma jednu vlastnost, kterou u ostatnich gelu nemas (agar,zelatina) je o hodne vic porovity a tudiz se ke korenum dostane potrebny kyslik a nehnijou (teda jako me v zelatine)
osobne pouzivam perlit:
1. do posud jsem pouzival aktivni hydro, dva truhliky nad sebou ve spodnim cerpadlo a hadicky (dle delky truhliku, cca 15 cm od sebe) a nikdy jsem nevyhodil jedinej rizek....jo a jeste mel jsem nad tim florescencni zarivku
2. ted zkousim pasivni, tj. pouzivam akvarko, ve kterym je cca 5cm perlitu a ze strany mam pridelanou serizlou trubku abych videl hladinu a mohl v pohode dolevat a cele je to zadeklovane igelitem a svitim slunickem, tak jsem zvedav, zatim se drzi vsechny ---- (nafotim to)
jinak neni perlit jako perlit, jednou v krizi jsem koupil v baumaxu takovy zeleny pytel s perlitem = a ten byl uplne na h..., jednak to jsou mensi kousky a zadruhe PLAVOU - a vytopil mi celou skrin (2x), ale jinak je uplne asi nejlepsi - jeste by ho mohli delat v cernem :-)
hello hello
opytam sa tych co varili agar co do neho pridat aby nezacal plesniviet? chcem si postavit taku picovinku http://darkyzvesmiru.cz/ akvarium s mravcami
napadla ma kys benzoova napr v koncentracii co sa dava do koknzerv
kyselina benzoová, sorban, polyversum, je toho víc.. já na agaru pěstoval octomilky, kvasilo to bublalo to ale plíseň nerostla
# SpudGuns # OUT07?? #