Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
aero je provar pac trysky se fakt zanasej a to tak ze dost casto ja do toho chtel jit taky ale byl sem odrazen jednim growerem kterej me na tento problem upozornil ja mu neveril a zkusil to.
zjistil sem ze tryska je schopna ucpat se i 2x za den
sem zvedavej jak to vychytas...
No fotky bych tu rád vtlačil, ale nějak se mi to nedaří.
S těma tryskama je to fakt problém protože se fakt ucpávají. Je třeba zařadit nějaký filtr. Ovšem když to pustí kořínky tak už je celkem jedno, když se nějaká tryska ucpe. Jinak to ženu normálním čerpadlem (domácí vodárníčka). Spíná mě to cyklovač CRM-2H (850 Kč). Roztok mám ve 200l sudu a každý den ho musím upravovat, protože se pořád mění PH když to cirkuluje. Čím větší objem tím míň se PH mění. Důležité je aby roztok byl maximálně 1/3 dávce tj mezi 600 - 900 PPM. Aby se nespálily kořeny. Stříkám asi 2* za hodinu po třech minutách. Jinak ho pak asi za pět dní vyleju a po důkladném pročištění systému pomocí peroxidu udělám nový.
S tim hnojeni je to skoro stejne jako v hydroponii, ale vzdy se dela o neco slabsi roztok. odhadem bych rek tak o tretinu. da se to najit na netu, kolik presne. mimochodem, nevite nekdo o casovaci tak na 15 sekund? vsude jsou jen tak na minutu a vic. dik
jo trysky jsou problematický.Lepší systém aeroponie je na principu motoru, na kterým je přidělaný lopatkový kolečko který se točí takovou rychlostí, že z vody vytváří jemnou mlhu. Už jsem to viděl prodávat, je to na pohled jen trochu hi tech truhlík, ale ten systém je naprosto dokonalej.Žádný problémy, nemá se co ucpat. Jo a mám pocit, že cena za 1 je kolem 150 Euro.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
skusil bych vystružníčkem(velmi malinkým) vystružit okraj trysky z 90 na 60stupnů.. tím pádem se ty větší pevné částice nebudou zachycovat na hraně trysky... př: |
|
\
>==
/
|
|
certos: co takhle zkusit trysku z ostřikovačů na Octavii... Vytváří taky earosol (musí to být ta z modelu 2002 se sprejovým efektem) a mohla by být odolnější vůči ucpání. Vkládám do ní velký naděje , ale zatím mám bubláky a nevím, jestli kdy tu svoji aeroponii, jak ji mám rozmyšlenou, realizuji...viz tento příspěvek.
tak sem to zkoušel s tim vystružničkem a nešlo to..:-( ale přišel jsem na to že když vezmete injekční stříkačku(takovou tu hrubou,kapák)a její špičku tak 0,5mm od hrotu zohnete do směru prutoku vody tak nepotřebujete tak velký tlak bcs se voda roztříští o hrot a těžko se zanáší díky chirurgické oceli.:-)
jo prosím Vás nevíte někdo jak je to s těmi intervaly mezi jednotlivými zavlažovacími akty?? a jak dlouho maj ty trysky rozstrikavat aerosol?? někde sem čet že hnojit se má méně než u třeba vodní kultury..tak nevím..mohl by to někdo vysvětlit nováčkovi?
Zdarek lidi koukam ze Aeroponije je celkem popularni chci rozjet svou pestirnu a mam pristup k technologiim a alekrikare co mi je postavi za soucastky tak resim otazku jak je to s teplotou u korenu ? A jak nezkousel nekdo z vas merit relativni vlchkost vzduchu v kvetinaci ? Podle toho by se to dalo ridit a nebo mi alespon poradte kolik myslite ze by to melo byt precejen zkuseni, growvri budoumit lepsi odhad nez ja zelenac
Problemy s tryskama
Napadlo me pouzivat fixirky, co se pouzivaj na rozprasovani laku nebo barvy. Jsou to vlastne dve trubicky kolmo na sebe, do jedny se fouka vzduch a druha je ponrena v kapaline. Jsou jednoduchy, bezudrzbovy, nikdy se neucpou, maj je v kazdym kramu s vytvarnejma potrebama a stojej cca korunu kazda. Detaily viz ucebnice fyziky.
Dnes mi došel vzduchovej kompresor 18 atmosfér na 12V, tak jsem zvědavej, jak to bude stříkat. Vyšel mě skoro na 500, tak se asi poseru, pokud to nebude k ničemu. Pro vědu je nutné přinášet oběti.