Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze ze vsech odpovedi dohromady vyplyva, ze vubec nevim co z nich vyplyva.
Na zacatku threadu slo o to rosit - nerosit za svetla. Ja mam (treba jen pro me) odpoved jasnou ROSIT. Jednak proto, ze s tim mam zkusenost, jednak proto, ze nehlede na Viridisovu vycerpavajici fyzikalni odpoved, mne porad zustavaji v hlave ty pralesy.
Tam prsi, pak na to pere slunko 100x silnejsi nez HPS a nemyslim, ze listy vsech tropickejch rostlin maji propalene fleky. A kdyz maji, potom jim to asi moc neskodi, protoze priroda to ma vychytany. Takze ja bych rosil bez obav. Ale kazdy jak chce....
Aha, to jsem zapomnel - rosim rucnim rozprasovacem, hlava nehlava, tedy svetlo nesvetlo: ono kdyz je tma, tak tam stejne houby vidim a vlhko je ve skrini s ebb&flow potme dost. Min. 2x az 3x denne to zkoupu, ze z toho pekne kape. A kdyz uz jsem pri tom, ve postriku je rozpusteny phytamin. Postrik ma telotu, jaka je ve skrini (flaska je pod rostem - dvojitym dnem), takze zadne teplotni soky. Mokry to stejne zustane tak 10-15 minut, pak to stejne oschne, neb ve skrini frci vetrak, ktery se vzduchem docela dost toci (=pomaha difuzi) a navic, odtah funguje taky dobre. Ale mezi rosenim davam pozor na to, aby kytky stacily proschnout, at tam nemam plisne. Ostatne - proti plisnim do postriku obcas pridavam Polyversum.
2viridis: prosimte ten Polyversum se da sehnat kde prosimte?? radsi bych si ho poridil co nejdriv, abych ho pak nemusel shanet "pet minut po dvanacty"
diky
upne som problemy s vetranim neodstranil.Chcem viac.Cez leto asi budem musiet zvyst odtah.Rozmyslam nad sunon 183m3/h.Ma s nim niekto skusenosti? 78m3/h pracuje solidne,ale nebude odveci 2,3nasobit vykon.
Zdar a sílu,
Osobně jsem přesvědčen jak tady již bylo „naznačeno“ , že vhodnost rosení za svitu je závislá na několika faktorech :
· Vzdušná vlhkost prostředí
· Teplota prostředí a postřiku
· A v neposlední řadě požadavky a odolnost jednotlivých kultivarů.
O tropickému deštnému lesu jižní Ameriky, střední Afriky a jihovýchodní Asie, který roste pouze v pásmu podél rovníku, nejsem zdaleka přesvědčen jako o ideálním místě pro naše milce. Je zde velmi vlhké prostředí , vhodné pro rychlý růst. Nejsou zde roční období a tak zde vegetace bují celý rok. Klima v některých oblastech nemusí být vlhké stále (srážky v podobě monzunových dešťů).
Pokud se zde vyskytují nějaké kultivary tak vesměs v hornatých oblastech.
Provádíte-li postřiky s nějakým energetickým drinkem pak určitě „na večer“ jak ostatně doporučují výrobci .
Peace and power
„Každá dokonalá prostopášnost vyžaduje dokonalé volno". (Boudelaire)