Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od luky19 myslel jsme kabel od výbojky je torjlinka a obyč dvojlinka
-aqa divil by sesco všechn ose dá udělat
kabel od výbojky není prodlužovák. Prodlužovák je tří vodičový kabel, na jednom konci zásuvka a na druhým zástrčka. Jinak to prostě nekoupíš. A co si uděláš doma je tvoje věc a tvoje riziko
2Rukovet zahrady: klidně dej dvě prodlužky za sebe, ale tu s přepěťovkou dej jako první.
JJ, taky to vidim tak ze to nebudu moc dramatizovat...
K+
citace:
Původní příspěvek od luky19 když dáš prodlužovát do prodlužováku tak ti doporučuju kabel s kolíkem je ,,možné že se ti vymení strany " a může ti to skratovat
Ty kabely s kolikem a moduly vypadají zajímave, tak
industrialne :-D, nasel jsem jen tyhle, ale jsou to dost palby, hlavne za ty stolní moduly.... casem bych zauvazoval mozna o tomhle
otazka jestli do toho zapojim normalne snury bez toho modulu, max bych pouzil nejakou redukci, pac na tech snurach nevidim klasickej zasuvkovej vstup, no asi bych to nek zbastlil pripadne by se dala ustrihnout ta koncovka na konci a dat tam klasiku, ale kdyz bych sel do neceho takovyho, tak byl lepsi klasickej elektrickej rozvadeč k tomu primo urceny a nepoustel bych se do takove akce
K+
edit:/ tak uz jasny pokud byl myslen" bezpecnostní kolik" jako kabel zem v buzirce prodluzky, tak sem bez obav, zprvu jsem myslel ze je to nejaka specilaní vychytavka :-D
Jasně to chápu,sodu normálně uzemňuju,ale usporku ne ,ale nechápu v čem ti to pomůřže když se stejně uzemnuje na stínidlo
Sodu taky neuzemňuješ. Uzemňuje se jen stínidlo, pokud má vodivé části. Třeba cooltuba má prúchod na kabel do objímky skrz kov. Pokud ti tam bude chybět chránící prúchodka, múže se ti stát, že vlivem tepla, nebo vlivem neustálého pohybu kabelu v proudu vzduchu od ventilátoru se ti poruší izolace kabelu a fáze se ti dostane na kovovou část cooltuby. Když nebude cooltuba uzeměná tak si ničeho nevšimneš. Svítí to normálně jen to při dotyku kope. Pomúže to v tom, že pokud se fáze dostane na stínidlo, tak "zemní" vodič zkratový proud svede do "země" vyhodí to jistič a nepujde to přes Tebe pokud by ses náhodou dotkl stínidla.
Když to shrnu..
Pokud máš zájem o bezpečnější provoz growu tak "zemni".
Grow pojede i bez uzemění jen nebude tak bezpečnej jako uzeměnej grow.
Neuzeměnej grow funguje stejně dobře jako uzeměnej, jen hrozí větší riziko úrazu elektrickým proudem.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Původní příspěvek od MagiCman Já nikdy neuzemňoval usporku,podle mě by se mělo uzemňovat větší watáže ,takhle mi to bylo řečeno ,ale možná se pletu
to se pleteš, pořád ti tam leze 230V, kolik si co schroustne ve W je jedno, prostě jakékoliv kovové části co by mohli probíjet se musí uzemnit aby jsi nedostal pecku od těch 230V, i když pojedeš třeba lampičku 15w a náhodou se ti stane že vlhko nebo to prostě poleješ tak to uzemnění ti zachrání krk aby jsi nedostal šlupu.
Ty kabely s kolikem a moduly vypadají zajímave, tak
industrialne :-D, nasel jsem jen tyhle, ale jsou to dost palby, hlavne za ty stolní moduly.... casem bych zauvazoval mozna o tomhle
otazka jestli do toho zapojim normalne snury bez toho modulu, max bych pouzil nejakou redukci, pac na tech snurach nevidim klasickej zasuvkovej vstup, no asi bych to nek zbastlil pripadne by se dala ustrihnout ta koncovka na konci a dat tam klasiku, ale kdyz bych sel do necoho takovyho, tak byl lepsi klasickej elektrickej rozvadeč k tomu primo urceny a nepoustel bych se do takove akce
K+
edit:/ tak uz jasny pokud byl myslen" bezpecnostní kolik" jako kabel zem v buzirce prodluzky, tak sem bez obav, zprvu jsem myslel ze je to nejaka specilaní vychytavka :-D [/B]