Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od flowtek Ahoja panove, mam takovej problem....vse je dobre zapojeno, odzkouseno a fungovalo.
Pri dalsim zapnuti dela predradnik bzzz nebo nakej podobnej zvuk ale vybojka nic....
Cim to muze bejt?
Opravdu jsem to zkousel hledat a nic stejnyho jsem nenasel.
Dik....
Az mi poradite, tak to treba smazu
mir
Přesně tohle se mi stalo a když jsem vyměnil výbojku, tak vše zase fachalo.. takže podle mě ti odešla výbojka
Nakonec mi pomohlo buď to co psal Hlava:
- tedy zkrátit vodiče mezi výbojkou a předřadníkem
Nebo to co zmiňuje Hanz23:
- tedy ohnout vnitřní kontakt v objímce
Karma na vás.
Ale spíše si myslím, že to bylo tou vzdáleností. Nicméně mi však k této myšlence nesedí fakt, že systém měsíc a půl svítí s místo 0,5m vodičem tak s 5m, mezi předřadníkem a výbojkou.
Můžu se tedy jen domnívat, že postupem času se snižuje výkon předřadníku. Čímž by mohlo docházelo i ke snížení vzdálenosti na kterou je předřadník schopen výbojku nakopnout.
Dokonce se domnívám, že díky tomu se snižovala i výsledná světelná energie jenž z výbojky vyzařovala. Když byla nová, člověk se do ní nemohl skoro podívat, nedávno jsem však zaznamenal, že dívat se do výbojky mi nečiní žádný problém.
Po zkrácení vodiče z 5m na 0,5m svítí a ještě k tomu jako nová.
Takže jsem si dal práci a veškerou kabeláž jsem maximálně zkrátil
a celou skříň jsem předělal, ač jsem se k tomu kopal už delší čas, vzniklá záležitost mě k tomu motivovala sama o sobě I když prvotní pocity byly vážně nepříjemný, člověk se probudí v 16h odpoledne a zjistí, že pravděpodobně celý den tmí
Dnes jsem nasadil nový elektronický předřadník a novou HPS obojí NTS 400W (na růst jsem svítil úsporkou). Po zapojení vše v pořádku, ještě jsem to několikrát kontroloval při sledování teploty ve stanu. Takže to svítilo asi 4 hodiny. Pak asi za hodinu už byla tma. Při kontrole zkoušečkou bylo napětí všude. Zajímavé bylo, že na obou svorkách na stínidle bylo taky. Při měření šroubovákovou zkoušečkou, která umí i ukázat napětí to na výstupu z předřadníku ukázalo jen 110V (domnívám se,že by tam mělo být 220V), přesnost měřáku asi nebude nijak zázračná, ale v zásuvce ukazuje těch 220V. Tak je teda možné, že nový předřadník vydržel jen asi 4hodiny?
Tak nakonec byl vadný předřadník i lampa. Asi se nějak vzájemě odpravili. Vyřešeno výměnou jako reklamace. Teď svítím druhý den a snad to už bude dobrý.