Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » RAINFORREST 2 / 400W GIB - [GRP]
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od D@D
No to je slovo do pranice, to jsem chtel vedet! Jak dlouho to tak potrva, nez se to da dohromady?

Uz jsem mel strach ze si u toho budu muset postavit stan a rozdelat ohniste :-D Jo a fakt by me zajimalo, jestli je vubec nejaky rozdil mezi Keramzitem a Hydrotonem, zda se mi to naprosto stejna zalezitost...

Growu zdar! Prijemny zbytek vikendu a slunce ve stanu :-D

Hydroton má pravidelnejší rozmery,to je celej rozdíl.

Jinak trvat tak 2.týdny než se to ustálí.Metrop pak drží pH dobře

Old Post 19-09-2010 v 14:48 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 18

V aeroponii pH obecně dost fluktuuje, což je dáno nepřetržitým kontaktem roztoku se vzduchem (samozřejmě záleží na vodě a hnojkách - zkušenosti se můžou lišit), držel bych se rozpětí 5,5-6,5 a bude to v klidu. Nemá význam držet se pintlich nějaké konkrétní hodnoty, stačí to držet v rozmezí.

Co ti v tomhle systému hodně pomůže je kontinuální pH monitor (třeba od Milwaukee) - jedním pohledem víš zda je potřeba upravovat. Měřit to ručním metrem je v RFku prostě opruz (musíš zvedat víka).

Další tip je udělat si na vodoměrce rysky s minimem a maximem (nesmí se vyčerpat pod určitou mez jinak voda přestane cirkulovat a okysličovat se, překonání maxima vede ke stejnému efektu).

H202 bych určite nedával preventivně, ale schoval si ho - při nějakých problémech s kazením roztoku se bude hodit.

Jakmile začnou růst slušnější kořeny klidně zvyš EC na něco standardního - aspoň 0,8 (nikdy nevíš kolik těch solí je odpadních, tak ať tam aspoň něco je). Jak už psal Wamparjan, ani na začátku se kytka neobejde bez růstový hnojky a kořeňák je jen aditivum základní výživy.

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Naposledy upravil carlos 19-09-2010 v 15:07 PM

Old Post 19-09-2010 v 14:55 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@D
Stálý Člen

Karma uživatele D@D - 95% PěstitelskáKarma uživatele D@D - 95% PěstitelskáKarma uživatele D@D - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Parada panove, diky moc vsem za uvod do problematiky :-) Tak tedy pokusim se to nejak udrzet vsechno jak to ma byt a kdyby neco, tak ja se zase ozvu :-D

Growu zdar!

Old Post 19-09-2010 v 16:47 PM
D@D je offline   Profil uživatele D@D   Find more posts by D@D   Foto galerie člena D@D   Click here to Send D@D a Private Message   Add D@D to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@D
Stálý Člen

Karma uživatele D@D - 95% PěstitelskáKarma uživatele D@D - 95% PěstitelskáKarma uživatele D@D - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Ještě nějaké foto osazenstva :-)

Old Post 19-09-2010 v 22:22 PM
D@D je offline   Profil uživatele D@D   Find more posts by D@D   Foto galerie člena D@D   Click here to Send D@D a Private Message   Add D@D to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
str3p
Stálý Člen

Karma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

Vypadaj prelity bo se mi to zda? Jak casto "zalejvas"?

Old Post 20-09-2010 v 06:19 AM
str3p je offline   Profil uživatele str3p   Find more posts by str3p   Foto galerie člena str3p   Click here to Send str3p a Private Message   Add str3p to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 22

Nevim, nezda se mi... Myslim, ze vypadaji porad stejne co jsem je donesl :-) Kazdopane jak to myslis s tim ''zalevanim''? Nevim o tom, ze by se to nejak dalo regulovat, protoze co se tyce RF2, tak je v navodu napsano, ze Vortex musi jet 24/0 a jen pro semena se muze udajne pouzit casovac, nebo tak nejak... Nikde jsem se nedocetl, ze bych to mel tedkom vypinat. Mozna to je zpusobene tim, ze jsou roztokem nasate Rockwoolove kostky, necham to zatim tak, stejne s tim nic asi neudelam, myslim si, ze se to zpravi samo a pokud problem pretrva, tak dam vedet.

3 DEN [18/6]

- Teplota den : 24-25 / RH : 75-80%
- Teplota noc : 20-22 / RH : 75-80%
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.55
- Spotřeba : 600 - 700W [33.5 kW]

MR1 + Amino Root + CalGreen + H2O2 = 50%

Growu zdar panove a damy!

Old Post 20-09-2010 v 06:59 AM
str3p
Stálý Člen

Karma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% PěstitelskáKarma uživatele str3p - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Hm. Neni mi moc jasny jak to aero funguje, ale to je fuk. RW by nemel byt ponorenej v roztoku. Hydroton muze, ale RW bych dal nad hladinu. Je pak neustale nacucanej vodou a to hlavne pro prvni maly korinky neni good. At se dari budu sledovat a K+ na podporu leti.

Old Post 20-09-2010 v 09:37 AM
str3p je offline   Profil uživatele str3p   Find more posts by str3p   Foto galerie člena str3p   Click here to Send str3p a Private Message   Add str3p to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

Diky za +K
V tomhle systemu neni primo v roztoku nic, ani samotky kosicek. Hladinu v tom mam tedkom asi tak 3cm pod kosikem (snad to tak staci, kdybych mel ubrat, tak informujte) a funguje to tak, ze je voda nasavana takovym motorem, ktery ji nasledne rozprasi do prostoru mezi ty kosiky, kde neni voda. Prakticky ten motorek ostrikuje ty kosiky a prostor mezi nimi, hladinou roztoku a tim vrchnim deklem.

Old Post 20-09-2010 v 10:00 AM
carlos

Příspěvek č. 25

No bacha aby ty kostky nebyly primo na dne kosiku, protoze tim zpusobem jsou furt nasakly (a jak pise str3p i prelity - aspon dokud jsou maly jim to muze ublizit)... Je lepsi pouzit ty nejmensi kostky a na dno kosiku dat keramzit...

Nejvyse do dvou dnu od zasazeni by mely vyjet aspon nejaky korinky, pak uz jsou videt zmeny i v rustu... Pokud ne je neco spatne (a to preliti je u RFka celkem typicky - u malejch klonu)

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic

Old Post 21-09-2010 v 09:41 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 26

No tak ty kostky mam prave zamerne uplne nahore v kosiku, rezy byly kvalitne prorostle, koreny mely i tak cca. 15cm, takze jsem se snazil je dostat co nejvice na dno kosiku a opatrne jsem to prisypal tim Hydrotonem, zacal jsem to shora prolevat a myslim, ze vypadaji zase o neco lepe a korinky uz zacinaji lehce vykukovat... Myslim, ze to bude OK, jeste si beztak zvykaj :-)

Hodim nejake lepsi foto konecne...

Growu zdar :-)

Old Post 21-09-2010 v 12:56 PM
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

2.

Old Post 21-09-2010 v 13:08 PM
carlos

Příspěvek č. 28

Novy zdravy koreny... jsi na dobry ceste...

Old Post 21-09-2010 v 18:38 PM
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

Tak to jsem velice rad! Ony ty kosiky jsou trochu vetsi, myslim, ze maji prumer 15cm, tak jim to asi chvili trva nez to proroste... Sem tam to zaleju zhora, at se proleje i ten suchy Hydroton a vypada to, ze se jim to libi... Z preliti moc strach nemam, jelikoz koreny uz byly pekne velke...

Old Post 21-09-2010 v 19:50 PM
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

Zdravim vsechny!
Takze dnes se mi naskytl velice prijemny pohled, prolevani zda se znacne pomaha... Z kosiku zacina vykukovat stale vice snehobilych korinku a jiz sahaji az do roztoku, uz se daji pozorovat i mirne fyzicke zmeny kytek :-)
Pridal jsem 5ml Amino Root a 20ml H2O2 30% [40L], jelikoz kytickam zacal v roztoku plavat nejaky bordel, tak jsem zvedavy, zda si s tim peroxid poradi. Taky jsem zvysil RH z 80 na 90% a vypada to, ze se to kytickam libi. Odtah jede non-stop na 20%, jen pri zvyseni teploty nad 26 stupnu se zvysi otacky a je odvetran cely pestebni prostor. Hodnota PH uz take pomalu zustava stabilni.

5 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-90%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-90%
- Hodnota EC : 0.61
- Spotřeba : 600 - 700W [57 kW]

Growu Zdar!

Old Post 22-09-2010 v 06:51 AM
D@D
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

Chtel jsem se zeptat jake maximalni hodnoty EC muzu dosahnout po dobu vegetativni faze, zacinam pozvolna pridavat hnojiva, tak at vim nejakou bezpecnou hranici. Planuju jeste aplikovat FIM, cili vegetativni fazi bych videl az na 3 tydny. Co vy na to?
Jinak jsem snizil lampu ze 100 na 70 cm a prisel jsem o svou 250W no-name, takze svitime celou dobu bohuzel s GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output 400W - vadi to moc kvetinkam v rustu? Uvazuju, ze si na dalsi kolo prikoupim jeste GIB Lighting Growth Spectre...

Dnes pridano - 5ml MR1 + 2ml CalGreen [40L] = EC 0.61 => 0.84

6 DEN [18/6]

- Teplota den : 25-26 / RH : 80-90%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 80-90%
- Hodnota EC : 0.84
- Spotřeba : 600 - 700W [67 kW]

Growu zdar!

Naposledy upravil D@D 23-09-2010 v 07:22 AM

Old Post 23-09-2010 v 06:55 AM
str3p
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

Cau.

Presoleni je nejdrive videt na spickach listu (jsou oschle). Pokud nic takoveho na listech nepozorujes, tak to zvladaj.
Nicmene. Nevim proc mas tendenci po 6ti dnech zvedat Ec. Je to zbytecny! Ono v hnojeni opravdu plati, ze mene znamena vice. Natoz v aeru ...
Mh lampa je samozrejme na rust lepsi a staci i mensi wataz ale poroste to i pod tim sodikem neboj.

Old Post 23-09-2010 v 10:23 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:24 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás