Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já to tak taky dělám. určitě sekej paličky podle zralosti ne podle popisu seedbanky ... ty paličky dole si nechávám dozrát spíš do stoned (mírně přezrálé) a většinou se jen obsypou ale nezvětší...už ani nezačínám hnojit. maximálně pohnojit jednou těsně po tý kose vrchních, protože ty spodní paldy většinou nepotřebujou víc jak 14 dní a to bys zas nevyflushoval
s tim sklizenim jdi do toho.ja jel 600w hlina holand rizek white widow a tvym takzvanym etapovym sklizenim jsem z ni sundal priblizne 180 g protoze kyti byla cca 180 cm vejska i s 30 l kvetnikem.podotykam ze jsem nestrihal nadvakrat.strihani bylo cca 3 tejdny postupne kdyz dozralo to co bylo pod tim.a ucinek luxusni.
Původní příspěvek od sotolosot s tim sklizenim jdi do toho.ja jel 600w hlina holand rizek white widow a tvym takzvanym etapovym sklizenim jsem z ni sundal priblizne 180 g protoze kyti byla cca 180 cm vejska i s 30 l kvetnikem.podotykam ze jsem nestrihal nadvakrat.strihani bylo cca 3 tejdny postupne kdyz dozralo to co bylo pod tim.a ucinek luxusni.
Nemáš foto? Docela bych to chtěl vidět
A Bůh stvořil konopí, aby učinil člověku život snesitelnějším...
Ahoj groweři,
máte někdo zkušenost s postupnou sklizní? Pěstuju ve skleníku automaty, horní patra mají už zralé květy, zatím to některé dolní bych ještě nejraději nechal (ikdyž už mají 42.den květu, na utomaty až až) Co si myslíte o tom, že bych je nechal trochu proschnout, dal je na dva dny do tmy a poté ustříhnul horní patra- zralé květy, prolil zálivkou a šoupnul zbytek spět do skleníku a nechal je dozrát? Zvládli by to vůbec? Má to smysl?
Díky všem, co to mají vyzkoužené, za odpovědi.
Hennessy
ja som tak riesil moj inn, pretoze vrchne sisky boli uz zrele a spodne este biele, tak som ostrihal len tie dozrete a ostatne som tam nechal, a v pohode dokvitli aj tie, ziadna zmena.
to chces celu rastlinu dat na par dni do tmy a susit ? naco ? ustrihni len vrchy a tie sus samostatne, ked chces flushovat tak pobyt v tme by sa dal, ale namiesto susenia skus polievat len cistou vodou popripade destilkou
Vím, že tady už něco podobného bylo na groweru, ale moc se to tady nerozvedlo. Mám euphorii od dutch passion a u ní je napsáno na několika evropských stránkách něco o tom, že jde sklidit na několikrát. Prostě melou něco o 2. vlně kvetení (2nd wave of flowering), která přijde o měsíc později než normal sklizeň..ta je psaná bankou 45-50 dní. Všichni to ale jedou kolem 60 dnů (já taky).
Máte s tímhle někdo zkušenosti?
Já si právě nedokážu představit to hnojení.. Když už týden flushuju a pak mám najednou začít zase hnojit?
nevím jak je to přesně myšleno, jestli jako normálně sklidíš a potom začnou růst normálně další květy _? To asi ne
Spíš si myslím že je to tak že je těsně před sklizní tak (7dní) znovu dobře zahnojíš a palice začnou znovu "rašit" ,může to vyvolávat i stres (světelný apod..) nevím jestli je to k nějak k užitku možná to o něco málo zvedne výnos.
Mě se to párkrát povedlo nechtěně tím že jsem měl porouchaný PH metr,kvůli špatného vstřebávání živin se mi povedlo hlínu dost zasolit a ve chvíli když jsem začal flushovat vodou se správným PH tak kytky začali znovu žrát a rašit nové palice na palicích.
Podle mě to k ničemu není, hlavně to zvyšuje riziko plísně a oddaluje sklizeň.
Já právě jedu hydro.. NTF. A zrovna už týden flushuju... tak přemýšlím, že bych to vyzkoušel. Každopádně pořádně nevím co teda mám setnout prostě v půlce ufiknout stonek?
Na té stránce píšou :
Euforia grows to be around 32 to 40 inches when grown indoors in 30 days. She can be harvested in around 9 weeks after the end of her secondary flowering surge. After the initial harvest, she will have another harvest around a month afterwards for more yield. Euforia will flower up to three times and will yield twice over 13 to 14 weeks total.
Takže oni to podle myslí normálně tak, že to prostě setneš a začneš jako kdyby zase od znovu. 13-14 týdnů celkově. Zkušenosti s tím jsem každopádně nikde nedohledal, bohužel. Nevím právě jestli to není wasting time and electricity
Mám vyzkoušeno: Klasicky sklidím vršky, ale nechám (nedozrálé) spodky a začnu hned hnojit plnou dávkou. Po čtrnácti dnech až třech týdnech začnu druhý proplach, takže cca. 3-4 týdny od první sklizně sklízím podruhé.
Když má někdo přístup k řízkům nebo nedejbože vlastní matku, tak se mu tento způsob moc nevyplatí. Je to spíš pro lidi, co chtějí vytřískat z každé kytky, co jen jde.
Funguje to výborně, spodky se dostanou kvalitou blízko vrškům, ale jsou menší, to je jasné. Na druhou stranu je těch spodních paliček snad milion, takže je co hulit.
Rozhodně doporučuji každému, kdo to ještě nezkusil, budete překvapeni.