Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Všem co to tu čekujou přinášim pravidelný-nepravidlený update.
Shamani jsou na 154. dnu života a krásně ovocně voní. 16.9 byly pohnojený naposledy.
Jak to tak vypadá Shaman v kýblu půjde pod kosu jako první, počítám že dokonce září se bude sušit na půdě.
Velkou Mámu a Shamana z květináče čeká kosa asi až někdy začátkem října ale tohle se blbě odhaduje (alespoň mě).
Special Kush je na 112. dni a ze všech kytek má nejvýraznější aroma (jde cejtit na několik metrů).
Každopádně SK má do slizně ještě dost času tak snad vydrží počasí.
Fotos:
1.) Shaman v kýblu
2.) Shaman v kýblu detail
3.) Special Kush
4.) Special Kush detail
Velká Máma - Dead.
Hlavní stonek rozlousknutej, většina větví vylámaných a pár jich dokonce chybí! (Že by nájezd zlodějů a řádění matky přírody zároveň? Jsem z toho fakt zmatenej.)
Pokus o záchranu by neměl moc cenu protože kyti byla dost zprasená a nic se tím dělat už nedalo.
Teď visí na půdě ale ještě musim ostříhat listí páč venku to nešlo - fouká vítr a leje jak z konve.
Docela se bojim plísně protože tam musela na dešti ležet minimálně přes noc.
Zralá mi moc nepřipadá má tak 20-40% hnědých chloupků ale co se dá dělat...
Shaman z květináče - celkem v pohodě
Kytka je trochu ohnutá a má vylomený dvě spodní větve.
Větví se zbavim, kytku přivážu k tyčce.
Special Kush - kytka nedotčená.
Shaman v kýblu - kytka sklizena v pátek
Chtěl jsem jí nechat ještě dýl ale většina chloupků byla hnědých a některý vršky už začínaly usychat.
Flushing trval sice jen týden ale Alga Bloom je organický hnojivo tak snad to s chutí nebude tak hrozný.
Tak po dlooouhý době update. (bohužel zas bez fotek - momentálně nemám čím fotit ale do příště to napravim)
Boha, čim začít...
Shaman co byl v kýblu už je usušen a uskladněn. Výnos z něj byl něco přes 65g.
Musim uznat že Shaman je fakt dobrej kouř, sice to není ten model co jsem hledal ale stěžovat si nemůžu, nechci a nebudu - jsem s ním spokojenej .
Rauš samozřejmě sativní - aktivní, VELICE aktivní - to musim zdůraznit .
Paldy voněj svěže po citrusech.
Chuť kouře je taková trochu sladká ale zároveň i ostrá/drsná - při dojíždění špeka to občas trochu kope (hulim většinou čistý bez tabáku) a člověk má co dělat aby si nevykašlal plíce - ne, tak zlý to neni ale delší flushing by určitě neuškodil.
Velká Máma je už téměř dokonale suchá - respektive to co z ní zbylo. Po nájezdu zlodějů sem se docela bál že přijdu zkrátka ale nějaká ta zásoba na zimu bude .
Kuřivo z Velký Mámy je podstatně horší než z Shamana co jsem psal výš.
Kdyby Velká Máma stihla dozrát tak jak měla mohl z ní bejt vyjímečněj kouř. Takhle je z ní akorát taková ta typická čutka na kterou jde narazit v každý hospodě.
Special Kush je pořád v zemi a divim se že ještě žije.
Co mě štvě je plíseň, při dnešní kontrole jsem odstranil další napadenou větvičku.
Listy soustavně ožírá nějaká housenka či co a kytka taky chytá takovej ten nízkoteplotní fialovej look.
No uvidim jak to dopadne. Kosa je v plánu nejdřív koncem měsíce ale v tomhle počasí člověk fakt neví...
Když se ještě vrátim k těm čórkám tak tady je moje teorie jak to mohlo probíhat:
Zloděj se pustil do Velký Mámy ale nešla mu vytrhnout a tak lámal, trhal (prostě zkurvil co šlo) následně zjistil že kytku asi celou sám neodtáhne tak si alespoň nabral do kapes (kripl impotentní ).
Za dva dny se vrátil (nejspíš i s kumpánem) pro Shamana z květináče. Navíc musel bejt vybavenej páč tahle kytka byla narozdíl od tý první podříznutá.
Když to shrnu škoda je kytka a půl - což je vcelku uspokojivý když si vzpomenu že nejednou sem přišel o celou nebo většinu sklizně.
5.) Skoro celá sklizeň, zbejvá ještě očesat poslední dvě větve z Velký Mámy
6.) Jedna šiška z Velký Mámy ve srovnání s telefénen
7.) Totéž co 6.) bez telefénu
8.) "Odpad" na výrobu medikamentů (hlavně mast)