Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pokud jde o mě, poradím ti ať namísto jedné 400W lampy dáš dvě 250W. Množství odebírané elektriky není o tolik větší a osvětlení kytek je rovnomernější stejně jako rozložení té přebytkové tepelné energie. Ta se ti rozloží na větší plochu a uvidíš, že se ti pod lampou kytky pálit nebudou. Má to tu výhodu, že ty lampy pak můžeš dát níž a tím mají kytky větší intenzitu osvětlení, což jim prospívá. Musíš tam dát samozřejmě větrák, kterým tam budeš řádně honit vzduch. Pokud by se ti podařilo do skříně přivést přisávání studeného vzduch z venku, pak nebudeš mít podle mě problém. Co se týká světelného toku, tak i tady 2x250W dá víc než 1x400W, nehledě na jeho lepší rozložení jak jsem uvedl výš (předpokládám ovšem obdélníkový a ne čtvercový půdorys pěstírny).
Diky za rady, no dneska rano jsem zjistil ze mi vyhorel digi spinac!! Skoro novej, nepouzivanej. Tak sem docela nasr... Ale je to divny, tahal jsem pres nej tu moji 400W sodikovku + 12 V zdroj na kterej mam napojenej 4 PC vetracky. A pak prej ze dig. spinace dlouho vydrzej.
Původní příspěvek od Galendor Jestli myslis mezi sklo a lampu se stinitkem, tak ho tam nejspis dam.(ale jen proto ze mam dost vetraku). Mam totiz skrin "panelakovku" kde jsou dalsi patra a mezi nima docela skviry, tak by to teplo mohlo odchazet tudy si myslim.
Mel jsi na mysli tento problemek? G.
No tie skviry by som ti radil dobre utesnit aby susedia 2poschodia hore dole necitili co ti tam rastie.. ludia vedia byt pekne sw*ne
No mam to v panelakovym byte. A ve strope zadny diry nemam, tak doufam ze to pres panely neprostoupi. Jinak asi zacnu setrit na filtr. Mate nekdo zkusenost se smradem v panelaku? Gal.
v jednom threadu bol o tom pokec skus vyhladvat: aktiv uhl, filtr, a podobne.. chalanisko hovoril ze kupil sietku na panvice proti striekaniu oleja ked vyprazas... dal dve na seba medzi to nasupoval to aktivne uhlie (kupis v akvaristike) a to supol na odvod zo skrine...