Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Noodles. čau, máš to pěkný ale nechápu jednu věc. Proč zakopáváš ty kyble do země ? nebylo by to lepší bez nich ?
Ahoj. Tak ty kýble dávám do země z důvodů :
• Ta zemina co tam je, tak není moc úrodná a zbytečně by narušovala mé svěřenkyně
• Okolní rostliny by mohly narušovat svými kořeny mé kytky
• Mám naprostou jistotu, že živiny které poskytuji se absorbují přesně v místě spotřeby a navíc mohu kontrolovat kolik tam liju vody
• Pro jistotu jsem udělal do kyblů otvory na dně (cca 20cm v průměru), z minulého roku jsem se poučil (kořeny dál porostou do hloubky kde na ně čeká pískové podloží, hlína v té hloubce vypadala dosti černě. Navíc pro žížalky je tam vstup.
• Proč jsou kýble v zemi a né nad ní ? Minulej rok jsme měl problém s teplotou květináče proto jsou zahrabané
Jinak souhlasím. Kytky bych dal určitě čistě do země, ale to bych musel mít více prostoru a více peněz na substrát (padlo by ho tam fakt dost). Do budoucna to tak udělám, ale prozatím mě to tak vyhovuje.
• PH zálivky : 6,25-6,5
• Hnojení : Každé pondělí 40ml/10l (grow)
• Postřik : Phyt-amin 6ml/1,5l + Biool 30ml/1,5l (mšice)
• Rostliny jsou vysoké 90-100cm
Před třemi týdny napadl slimák Frisiana (na fotce č. 1 a 2). Zmrzačil vrcholek a okolní větvičky jak je vidět kytka se vzchopila a roste dál k světu v robustnějším podání.
Po posledních bouřkách se na fotce č.1 (frisian) ulomilo několik velmi vzrostlích větví. Náprava nebyla možná .Jinak se na zahradu přestěhovala Frasca z balkonu, důvodem byla velikost rostliny.
Na balkoně zůstal pouze Frisian Dew a začal nádherně kvést 10.8. (než začal kvést byl na několika místech zlomen) Sacra Frasca se přestěhovala na jinej balkon, kde se ji doufám povede stejně dobře jako u mě.
Na zahradě se kytičkám opravdu daří. Jdou vidět ze všech stran, ale doufám, že to přežijí. Jinak Frisian Dew (jak první tak druhej) začal kvést a vonět mírně po citrónu. Sacra Frasca stále nekvete.
Přidávám malou, leč velmi smutnou aktualizaci. Při každodení prohlídce jsem včera viděl neskutečnou paseku. Vítr foukal velmi silně a oba Frisiany zlámal . Prvního jsem zachránil lepením a vázáním, ale s druhým je konec (ten co měl přes 2,6m). Pohled na vzrostlej stromeček jak leží vejpůl na zemi mě velmi dostal . V očích se nahromadily slzy a v hlavě emoce se vztekem (jen škoda že jsem si to podělal sám).
V afektu jsem vzal auto abych přišel na jiné myšlenky (rostliny jsem nechal ležet na zahradě), ale to byla chyba. Cestou jsem nabořil zadkem do sloupu a rázem jsem vydělal 5000,- škody. Byl to opravdu den blbec !
Fotky ostatních kytek přídám průběžně (ostatním nic není). Fotky vlevo bez komentáře.
3.9. byl LowKiller sklizen. Kvetl něco kolem 60 dnů, od 25.8. byl v zálivce aplikován Finál (květináč byl malej, nebylo třeba déle proplachovat). Kytka byla opravdu parádně osypaná.
Důvodem pro brzkou sklizeň byla plíseň, ale zachráněno bylo více jak 80% rostliny.
• Smoke Report a závěr dodám později.
• První fotka je z 20.8.
Frisian z balkonu se přestěhoval na zahradu kde dozrává. Naposledy byl hnojen 6.9. a následně bude flushován.
Od posledních fotek je na co koukat. Listy se začaly zbarvovat do rezava (nwm čím by to mohlo být),pálky mohutněj a je cítit velmi pronikavá vůně (něco jako Magi)
• PH zálivky : 6,0-6,25
• Bez postřiku a bez hnojiv, bude následovat flushing
Polámaného Frisiana se v rámci možností podařilo "zachránit". Poslední hnojení proběhlo 6.9. Od soboty 11.9. je v plném proudu flushing. Voní jak obal od pomerančů.
Sacra Frasca nahodila konečně květy (7.9.) a to jak v malém vydání u plotu, tak i v obludném vydání uprostřed zahrady Její vůně je po kávě.
• PH zálivky : 6,0-6,25
• Každej druhej den AH Final Solution (frisian)
• Hnojení : Každé pondělí 35ml/7l (bloom) (frasca)