Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
29.3. (po 4 dnech) (15 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi
Ač k neuvěření ale slečny se od dvacátého pátého pěkně vytáhly a zmacatěly až jsem na to koukal jak péro z gauče.
Myslím si že další dvě světýlka jim prospěla.
2.fotka - všimněte si postranních děr ve skříni pro nasávání vzduchu
3. a 4. fotka - začíná se to pralesnit
Naposledy upravil MrBraindub 20-04-2010 v 21:05 PM
2.4. (po 4 dnech) (19 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi
Tak předevčírem jsem vyzkoušel toliko omílaný FIM střih. Provedl jsem ho vůbec poprvé na rostlině. Respektive na všech rostlinách. Musím říct že úspěšnost byla nulová. Růst se značně zpomalil a kytky nevyrašili ani klasické dvě větvě jak jsem v případě neúspěchu počítal. Musím říct že jsem načetl poměrně dost o FiM a přes to nic. Došel jsem k názoru, že jinak se stříhá s FIM, když roste rostlina z řízku, jelikož od semínka roste rostlina malinko jinak. Jinak se patruje. Zatím co od semínka se patra nacházejí vždy naproti sobě, v případě klonů jsou patra vždy o něco posunuta. Nerad bych se pletl ale pozorováním jsem přišel na princip této techniky. Bohužel i přes značnou teorii jsem opět pohořel jak tomu u mě bývá. Teoretik až na půdu, praktik ovšem až do sklepa. Zastřižení FIM je v podstatě klasické zastřižení ovšem jak rostlinka roste tak střihneme v místě chumlu (musíme se trefit) a tím pádem přeskočíme čas kdy se postupně vyvine větev a tu zastřihnem, vyvine se další, kterou zastřihnem a ještě jedna, kterou zastřihnem. Proto se uvádí u FIM, že může vyrůst až šest výhonků. To odpovídá párování 3*2. Fim to vlastně řeší vše v jednom místě, kde se postupně budují budoucí větvičky. Pokud stříháme z klonů, tak se musí chuml stříhat vícekrát a přesně s ostrou žiletkou. Tak, jak rostou podle výše uvedeného pozorování. Myslím si, že rostlinka v tom chumlu malích lístků skrývá maximálně budoucí 3 větvičky a je na nás pěstitelých zda touto technikou zastřihneme tyhle větvičky již v ranném zárodku. Když se to trefí, tak věřím tomu, že by se s tím daly dělat divy. Snad tu nemelu nějaký blábolos
Naposledy upravil MrBraindub 20-04-2010 v 21:18 PM
5.4. (po 3 dnech) (22 dní od plantu) přepnuto na květ Přikládám další fotografie společně s informacemi
Tak že je to konečně tu. Magická chvíle, na kterou jsme všichni čekaly. Teda hlavně já. Po dlouhých okolcích jsme se s holkama rozhodli, že se na to vrhnem a skočíme do toho rovnou po hlavě. Tedy květ.
Hned ze začátku jsme ale byly nepřijemně překvapeni, kdo se to nalodil a chtěl letět s náma. Kdo jinej než pan svilušák. Tak jsem mu musel říct "je mi líto, ale ty s náma ject nemůžeš" a začal jsem s nutnou deportací.
Nalodil se jen na jednu loď. Zkontroloval jsem raději jestli se nevyskytuje ještě někde jinde a žádnýho hnědýho pasažéra jsem nenašel. Kontroluji pravidelně. Teplota 26-28C / Vlhkost kolem 60%
Zahájeno taktéž obírání listů a stříhání nepotřebných větviček, které by byly stejně později zakrnělé.
Naposledy upravil MrBraindub 20-04-2010 v 21:40 PM
9.4. (po 2 dnech) (26 dní od plantu) (čtvrtý den květu)
Nechci nic říkat, ale po menších neshodách doma jsem čapnul kytky a rozhodl jsem se je přesadit ven. Pohled na vyděšené rostliny v kufru.
Druhá fotka pochází z téhož dne kdy jsem se rozhodl po nesnesitelné zimě přivést kytky z5. Celkem úlet. Takový výlet s kytkamy autem. Na druhé fotce je vidět větev, která vypadá na nějakého bojovníka za práva zeleně. Maska a listy-ruce v postoji.
Naposledy upravil MrBraindub 20-04-2010 v 21:47 PM
Dostal jsem dotaz od uživatele H@wK ohledně zalejvání. Konktrétně, jak často, kolik ml na jednu kytku a jak často hnojím. Tak že rád zodpovím.
Ohledně zalévání. Zalévám tak často, jak je třeba. 600W lampa prostředí značně vysušuje a to platí i o substrátu, ze kterého se voda odpařuje. Musím říct, že to zatím vychází tak, že zalévám každý druhý den kolem 300 ml. Nekontroluju přesně kolik je zálivka. Ale k té zálivce ještě povím něco. Chodím pro vodu do potůčku, jelikož je obohacena o co2. Netočím vodu z kohoutu. Ta je na nic. Jelikož jsem si koupil HESI hnojivo tak dávkuji podle tabulky. Je tam jeden přípravek, který se jmenuje HESI Super Vit a ten se dávkuje tak že se dává jedna kapka na 4,5 litru vody. Tak že vždycky naberu vodu do tří flašek od matonky a to si doma přeleju do velkýho kýble do kterýho dám: jedna kapka Hesi Super VIt, 25ml Bloom COmplex, 10ml Power Zime. Promíchám to všechno a naleji z5 do flašek, ze kterých dávkuji. Nechci to přehnat tak že zalévám kolem stonku hodně a rychle. To je moje dávka Nevim. Mělo by to vycházet na 300ml zálivky pro ty, kteří by chtěly přesné dávkování. Řídím se zásadně podle sebe. Když je potřeba zalít, tak zaleji. Strčím prst do hlíny a pokud je suchá, tak to tam fouknu. Ohledně hnojení je to zásadně podle tabulky HESI pro substráty. Tak že vodu si namíchám s hnojivem a vydrží mě to zhruba na půlku týdne. Tedy 3 - 4 dny. Jinak tabulka je dole. Právě se nacházím ve třetím týdnu květu. Myslím tím právě nyní kdy píšu tento příspěvek, 21.4. Ne podle data fotek.
Naposledy upravil MrBraindub 21-04-2010 v 14:44 PM