Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Murph Da se nasadit kolinko i na vrcholek do vodorovne polohy? Vzchopi se kytka a bude zase rust? Mohu nasadit kolinka,i kdyz prepinam na kvet? Diky!
Ano. Ano. Ano. Můžeš. Není vůbec zač.
Pokud ji neodlomíš, tu větev či vrchol myslím, bude v pohodě. Chce to s citem pomalu ohýbat. Když odlomíš máš vlastně šniclík, dá se to opravit s pomocí štěpařského vosku, ale je to piplačka, uvazování, lepení, obtáčení atd.
A tu první větu chápu tak, že ten vrchol chceš prostě ohnout. Dělá se to běžně, ohýbání vrcholů. Neohýbal bych zdřevnatělé části stonku, pouze mladé výhony.
Někdy je genetika silnější a ohýbání nemusí být 100% úspěšné.
FREE PARTY, FREE PEOPLE, FREE FUTURE SpiralTribe 23 You might stop the party, but you can't stop the future.
Free, prosťe free, moe voe nebo co vlastně jsi zač.
Volný jako pele ptáka, který letí vzduchem.
Mě se velmi osvědčilo ohýbání ve stylu LST (low stress training)
K ohýbání jsem používal provázky ale časem se mi osvědčily drátky, třeba měď 0,75 nebo podobně.
Základní myšlenkou bylo, dostat všechny větve na stejnou úroveň výšky a zároveň moc nepřesáhnout půdorys květináče. Povedlo se mi tak dosáhnout zajímavých výsledků pod 250W sodíkem. Myslím že možná i vyšší výsledky, palice určitě, než SCROG ale to je věc názoru.
,,Občas mám chuť se na všechno vysrat....ale pak si vzpomenu že na všechno seru"
Většinou jen kytky zaštipnu a pozdějí roztáhnu spodní větve skoro do vodorovné polohy, pak rostou aj ty menší palky pěkně Uvazuju to jen drátkama ke kaměňům, plotku, co se najde
DOTAZ: Čaau lidi. Dalši sezonu bych chtěl zkusit udělat 1x1x1m krychlu s rašelinou/dole kompost ale k věci.. chci tam zasadit 3 kytky co se dobře větví ( powerplant? ) a roztáhnout je k okrajům, výsledkem by mělo bejt asi 2x2 metry živyho plotu Zkoušeli ste to někdo? Jen že bych je střihl FIMem
Zdravím. Já jedu letos outdoor ve fóliáku a protože se mi kytky nádherně větví, tak jsem je včera vyvázal a těším se, že jim to bude svědčit. Použil jsem drát kolem květináče a na nějjsem přivázal bužírkou větve.
Zdravím. Při tvarování používám rybářská olůvka na drátku- tak se běžně tvarují bonsaje. Různá olůvka, různá váha. Jednoduché. Olůvka lze po 2 týdnech odstranit. Pracuje se mi s těmito závěsy líp než s kolínky a dráty. Zkuste to.
Díky za odpovědi, je to ale spíše technika pro menší stany nebo ne ?
mám 2m vysoký stan a pokud předpokládám dobře kytka dává energii do dalších vršků ale neroste tolik do výššky chápu správně ?