Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Některý příspěvky jsou jako od malejch dětí co v USA vidí hodného strejdu, kterému by se nemělo ubližovat, protože má hodně peněz. Nikdo se už ale nezeptá kolik lidí z jinech států trpí kuli roztahovačnosti tohoto strejdy. Už od starověku chudé a nevyspělé státy útočily na ty bohatší a vyspělejší. Jenže na začátku těchto sporů se mlátili klackama a meči, hold doba se změnila. Já bych spíš tady řešil aspoň slovně, jak tento problém nesnášenlivosti těchto kultur řešit. Nesouhlasím s teroristy a nesouhlasím s USA(Bushem).
to Squl:
Jestli jsem míněn i já, pak věz, že mé negativní reakce jsou vyvolány bytostným odporem k násilí a netoleranci.
Nejsem amerikanofil - troufám si říct, že rozumím islámskému a zejména arabskému světu a mentalitě víc, než si Yasmeene vůbec dokáže představit.
A nesnášenlivost obou kultur? Takhle dramaticky bych to zas až tak neviděl. Podle mne jde o ideový až náboženský fanatismus několika (bohužel velmi mnoho) jednotlivců a skupin, který v některých totalitních systémech bohužel prorostl do státních struktur.
A jesliže někde docela poblíž nějakej pomatenej blázen se snaží roztlouct atom a ohrozit tím ostatní, pak je potřeba ho klepnout přes prsty a říct mu ne ne ne.
Je jiná otázka, zda válka je teď opravdu ta nejzašší možnost.
ohledně té degenerace...........rád bych věděl o čem mluvíš, myslím, že ten příspěvek, s ohledem na jeho délku a fakt, že jsem jej psal ve škole ---- tudíž dost rychle, obsahuje přiměřené množství překlepů a gramatických chyb ( především zde, pravda, nepíšu moc velkých písmen a do očí bijící je zdvojené n ve slově viník, uznávám ) . mohl bys prosím být konkrétnější ?
pod čarou:
Měl jsem na mysli ani ne tak gramatiku jako "anglofilii"
The world´s my oyster soup kitchen floor wax bowling ball of museum.....
to Karmínový Král:
Já taky neměl na mysli gramatiku - to si nedovolím nikomu hodnotit.
Právě onu "anglofilii" jsem měl na mysli. Když ti vadí anglismy a amerikanismy ostatních členů, pak opakuji: přečti si po sobě svůj příspěvek.
nikdy nic neni černobílý, nemůžu souhlasit s tim aby umírali nevinný lidi, 11/9 byl obrovskej šok asi pro celej svět, ale podle mě ani ne proto, kolik tam zemřelo lidí, spíš proto, že Dvojčata byli SYMBOL... Budu paušalizovat, ale naší "západní" civilizaci asi už víc záleží na symbolech než na jednotlivcích...
lidi umíraj stále, ať už pod teroristickými (mimochodem jakej je rozdíl mezi "zlym" terorismem a "oficiálnim" terorismem ze strany druhé? z pohledu Hitlera byli výsadkáři, kteří zabili Heyndricha taky teroristi...) útoky, kouření cigaret zabije mnohem víc lidí než všechny tyhle útoky dohromady - nejsou tabákový společnosti taky teroristi?
veškerá realita (zase naprosto subjektivní) je médii a vůdci semleta do ideologické selanky, použít cokoliv proti nepříteli...
bohužel to co následovalo po útoku na WTC bylo též zneužito Spojenými Státy pro posílení svých mocenských zájmů - všechno zlý je vlastně pro něco dobrý...
ne, nezastávám se teroristů, to ani v nejmenšim, ale nemůžu se zastat ani Ameriky (mimochodem co je Amerika - jenom soubor jednotlivců, který tam žijou), můžu cítit s těmi, kteří ztratili své blízké, nejbližší, ale proč jenom v WTC, proč ne v Kábulu, Vietnamu, v Čečensku, v Izraeli a Palestině....?
proč lidé podléhají ideologické masáži svých vůdců - Usama i Bush nezemřou pro svoje ideály, vždycky to odnesou pěšáci...
zdá se že sis zcela nesprávně nyložil význam sarkastické pasáže o dvou větách, ve které jsem úmyslně použil tenhle idiotskej styl s prokládánim w a zakončil sem jí mužnym fuckovánim....... Myslel jsme, že je to dost zjevné a kontrastní, když tento styl jinde v příspěvku nenajdeš. Asi se budu muset víc snažit nebo ....?
The world´s my oyster soup kitchen floor wax bowling ball of museum.....
Podle mýho soukromýho názoru američani úplně zblbli. Podívejte se třeba na CNN nebo kamkoli, kde "řeší" ty útoky - všude jsou kecy o amerických hrdinech a zbabělých "coward" útočnících.
Schválně se podívejte na popis "victims" na CNN (nebo NY Times).
Ke každé kancelářské kryse, uklízečce nebo požárníkovi jsou NAPROSTO BĚŽNÉ komentáře typu: "Sice jsem L.D. neznal, ale její hrdinná smrt mě poznamenala na celý život, amerika tě miluje a truchlí..." - prostě jim ruplo. Vsadím se, že za den zakalí ve Státech víc lidí na nemoci z kouření nebo chlastu, ale to se nevysílá v televizi s palcovýma titulkama "Útok na USA".
Prostě se tak nějak navzájem rozžhavili - sami se přesvědčili, že po nich celej svět jde a přišel čas na totální válku.
Podle mě by měli víc hulit a míň stíhovat.
Mimochodem, osobně absolutně nevěřím, že za tím útokem stojí nějaký terorista. Pár arabů ty letadla možná řídilo - ale zorganizovat něco takového podle mě spíš ukazuje na nějakou tajnou službu.
A komu to všechno prospělo?
Amíci si teď v zahraniční politice dělají, co chtějí, nikdo ani nemukne. Zaberou ropný naleziště v Afghánistánu a Pákistán jim s tím pomůže. Izrael může v klidu utáhnout smyčku kolem zbývajích palestinců - jsou to přece teroristé, tak co!
Zajímavý je, jak ochotně všichni uvěřili, co všechno Al Kaida dokáže.
Co s podezřelými obchody na burze těsně před tím útokem? Nejdřív nám říkali, že to si Ládin asi snažil přivydělat, ale najednou se o tom přestalo mluvit.
A Antrax?
Fakt věříte, že Ládin a jeho parta z hor jsou nejen dokonalí teroristé, stratégové, únosci, piloti, burziáni a ještě navíc biologičtí inženýři?
Vždyť Antrax v takové kvalitě, v jaké ho dostávali američtí senátoři nadokázali vyrobit ani rusové za studené války!
Podle mě všechno ukazuje na manipulaci amerických tajných služeb. Myslím si, že Bush je obyčejný texaský pako - ignorant, kerý se naučil politice jako guvernér Texasu při podepisování rozsudků smrti.
Určitě věří, že vede svatou válku - to on je nebezpečný fanatik a většina občanů ameriky se odnaučila myslet nezávisle a dobrovolně se zbavili svých svobod.
Teroristi nezničili americký sen o svobodě - amíci si to udělali sami.
abych se k tomu vyjadril, to co se stalo loni bylo smutny ale bohuzel to poslouzilo jen jako zaminka k mnohem vetsimu zlu. Na webu http://www.kyberia.sk jsem nasel tento citat ktery se mi zda ze se hodi k soucasnemu deni v USA: Ten kdo obetuje svobodu pro bezpecnost si nezaslouzi ani svobodu ani bezpecnost
Amerika má bohužel prvenství v počtu poraženýcho dobytaka,kterej cpe do těch molitanovejch sraček.Alternativní stravování je podmínkou v boji proti konzumu,který stojí životy miliardy zvířat.Každý musí začít od sebe a naprosto radikálně.Já začal v otázce stravování a budu v tomto stylu neubližování živým tvorům pokračovat.
Musim si taky prilozit polinko do ohne. Jsem v Anglii a hodne se tady o tom mluvi. Dost jsem tady poslouchal co lidi rikaji kolem a vetsinou jsem byl zticha.Jen pred lidma co znam ,jsem rekl svuj nazor.Ze kdyby Amerika nechtela tolik expandovat a zajistovat si dalsi mocenske pozice ve svete, neresila konflikty ,ktery se ji netykaji a hlavne vse nedelala kuli blbymu zisku, tak twin towers stoji dodnes. Rekl jsem ,ze jsme jako ceska republika zazili vpad cizich vojsk do zeme.A vime co to je ,kdyz do zeme vpadne nekdo nezvan a snazi se nejakym zpusobem resit situaci. To presne amerika nekolikrat udelala.
Anglicani jsou trosku jini. Koukali na me jako na terroristu. Me vysvetleni ,ze s lidmi co prisli o nekoho blizkeho strasne citim.A rozhodne s utokem nesouhlasim, brali s rezervou. Vetsina anglicanu si mysli, ze je amerika absolutne v pravu a ,ze vsechny konflikty do kterych se pripletli byly opodstnene. Relk jsem jeste, ze amerika je nejsilnejsi zemi co se tyce ekonomie a sily vubec a rozhodne si tady na tom svete muze delat co ji napadne a nikdo ji nedokaze zastavit.(ani anglie) .
Tak sem si tim prohlasenim tady nepridal. Sam si myslim ,ze utok na Irak prinese odvetu. Jen 3 zeme na svete vlastni vir cernych nestovic. USA,byvaly SSSR, Irak.
Irak je koupil od rusu. Lidskej organismus nema (uz) imunitu proti tomuto viru a podle prognoz by prezilo par stovek tisic lidi na planete. Tak si rikam ,co by se stalo ,kdyby ten vir namnozili a rozprasili do ovzdusi.... Siri se vzduchem, vodou,kontaktem s postizenou osobou... No snad tady nejsou takovy fanatici.. doufam
Ahoj, taky mi to neda pripojim se z pohledu kapanek australskeho. Nezlobte se, ale NIKDE jsem tady nezaslechla nic o tom, ze by to tu nekdo schvaloval, nebo dokonce slavil! ( to leda u nas a kapanek se za to stydim). To je podle me naprosta pic.... slavit smrt tri tisic lidi!! Navic tady o tom sly cely vcerejsek porady v TV a reknu vam, tem, kteri to tem chudakum ve WTC prali, bych nachvilku zase prala ja, aby byli v jejich kuzi. Preci kvuli tomu, ze nesouhlasim se zahranicni politikou USA nebudu schvalovat neco podobneho, co se stalo pred rokem. V tomhle se australani kapanek lisej od nas - nepletou hrusky s jablkama a jsou tolerantejsi jak navzajem k sobe, tak i k jinejm narodum. A jediny, co jsem tady tak videla bylo zdeseni nad tim, co se stalo... a verim, ze by byli stejne zdeseni, kdyby se to stalo kdekoli jinde na svete.
Dokonce poradali sbirky na skody po povodnich u nas, chapete to?
No jasně....jen je člověk trošku proti názoru většiny lidí tady na Grower a hned K-......tak aspoň by se slušelo napsat já to byl a bylo to proto a proto.taky jsem nekliknul jasmíně K-....i když s jejíma názarama nesouhlasím.Ostatně dávat nebo brát karmu za názor to mě příjde dost ujetý.
Terorizmus sa nedá riešiť násilím, ale iba mierovou cestou. Ked ani jedna zo stran nebude ochotna urobit kompromis svet skonci velmi zle. Len dufam ze ked skolabuje uz tu nebudem...
Vsetko vyssie napisane berte s rezervou, nikdy neviete pod vplyvom akych omamnych latok bol autor.