Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ja si tiež myslím ze je to blbost, tých par stupňov hore dole nemôže robiť problém. A určite ani zďaleka nie ten môj.
Je možné, že korienky šokuješ extrémne nízkou alebo vysokou teplotou ale určite nie takouto malou odchýlkou od izbovej teploty.
Inac ja zalievam prevarenou daždovou vodou, po prevarení ju nechávam ustáliť na izbovú teplotu. To preváranie kvôli sterilizácii.
no moment nevravim ze pod 20 je uz obrovsky sok ale najlepsie sa kyticka citi ked ju polejes pokojovou teplotou co je tych 20-23 stupnou.. samozrejme nestane sa nic zle pokial voda bude mat 17 ale skus ju poliat vodou o teplote 5-7 stupnou aky to bude mazec vlastna skusenost.... len sa snazim poradit tak ma tu hned nekamenujte cus...
Zdar, som tu po dvoch dnoch cez ktore som sa snazil najst problem prečo sa mojim kvetinkam nedari ale neprisiel som nanic. Absolutne nic nerastu, a listy na najslabsích sú uz celkom žlté. Fakt neviem cím to môže byť. Najhorsie je, ze aj tú najsilnejsiu to uz chytá odspodu. Dolné lístky jej uz tiez zozltli. Prosím poradte, lebo to vyzerá tak ze ked nenájdem prícinu, tak sa z nimi mozem nadobro rozlúčiť.
Neviem prečo, ale mojmu fotaku sa nedari zachytiť tú žltú farbu a tak prikladám aspon jedno foto z pondelka, na ktom je v pozadí vidno trochu lepšie jednu z najslabích.
Prosim mohol by sa mi niekto ozvat kde moze byt podla vas problem, lebo by som to chcel este nejako zachranit. Nepacia sa mi ani tie cervene stonky. Rastliny su takto napadnute zospodu. Tu je detailne foto.
myslim, ze jeslti mas dobry substrat tak by to tim byt nemelo... takove male kyticky nez vypari vsechnu vodu z tak velkeho kvetinace fakt chvili trva.. v takhle velkem kvetinaci vydrzi voda dva dny velke kytce, zkus zaryt prst pred zalitim kousek pod povrch hliny jestli uz je fakt sucha...a taky si myslim ze nemaji nejak moc svetla,.. na tech 200W to je fakt dost velka plocha.. a nemuzes dat lampu tak blizko kytkam.. klidne snesou tu lampu 7-10 cm od sebe naprosto v klidecku.. mozna zkus trochu roztahnout nebo jinak poupravit stinitko a dat tu lampu co nejniz to pujde aby to svitilo +/- na vsecky rezy a zaroven to nebylo zbytecne daleko...
a z cervenych stonku si nic nedelej, to je normalka... zalezi na genetice...
Substrat fakt neni preliaty, robim to presme tak ako si pisal - strcim prst do hlbky asi 5 cm tak aby som neposkodil korene a kym tam je vlhko tak nezalievam. Preto som pisal, ze zalievam priblizne kazde 4 dni, lebo to je tak priemer. Riadim sa fakt podla tej vlhkosti vovnutri pôdy.
To svetlo je asi tak 20 cm nad vrcholkami, tak ho skusim dat nizsie, ale zda sa mi ze v tej vyske sa svetlo rozptyľuje rovnomerne. Tienidlo mam roztiahnute.
Myslim ze keby im chybalo svetlo tak by sa viac tahali do vysky a to sa nedeje.
Ph odtoku 6,8 u takovejch prcků mi přijde moc..Snížil bych to k šesti,vypydaji bez živin a mě se prckové při Ph k sedmi taky zasekli a žloutli,nečerpali živiny..dusík,pak sem snížil na šest a za dva dny začali růst a zelenat..
Edit : Aha,koukám na datum,že už přes měsíc nic..tak to šly asi do kopru..
Zdravim vsetkych, chcem tu dodat nejake info aby ste si nemysleli ze sa to len tak skoncilo.
Presne tak ako hovori vakiduvaje, Bol to problem z ph, a po pouziti hnojiv aj prehnojenie. Urobil som flushing - asi 20l vody s ph 6.0 a o dva dni som sa nestacil pozerat. Je pravda ze 4 z rastliniek to uz nerozdychali ale ostane boli krasne. 2 z nich som dal na okno a kedze teraz su dni kratke tak som ich tymto akokeby prepol na kvet. Tie mi starosti nerobia, krasne nakvitaju, ale dalsim trom v boxe nieco evidentne vadi a ja neviem co. Skusal som takmer vsetko, este zajtra postrek cropmaxom, a ked nepomoze tak asi fak pojdu do kopru :-(
Odkedy som flushoval, zalievka mala upravene ph na hodnoty 5.9 - 6.1.
Kedze mi v boxe ostalo volne miesto vyplnil som ho rezmi 12x White Russian. Tu je celkovi pohlad do boxu par dni po flushingu, uz aj z rezmi.
Vyskovy rozdiel chcem riesit tak ze rezy niecim podlozim, aby boli v rovnake vyske ako OB.
P.S. ospravedlnujem sa, ale fotene mobilom.