Antitalent
Stálý Člen
|
Čaute. Riešim zaistenie čerpadla proti chodu na sucho a myslel som, že na tom nič nie je a mám to v suchu (teda v mokru v tomto pripade), ale táto diskusia ma docela zneistila, tak trochu nadviažem o čom sa tu diskutovalo. Dúfam, že sa najde nejaka dobrá a znalá duša, ochotná mi to vyjasniť.
Videl som to jednoducho tak, že kúpim čerpadlo s plavákom a zapojím ho na spínačky. Čerpadlo bude ponorené v sude a spínačky ho budú spúšťať podľa mojich nastavení. Ak sa náhodou spínačky poserú a príde k vyčerpaniu zásob vody, tak sa o vypnutie čerpadla postará plavák.
Potom, čo som si prečítal toto vlákno, mi nejde do hlavy, prečo petr neriešil zaistenie proti potope nastavením plaváku v sude do výšky, pri podkročení ktorej by mu hrozilo vyliatie zo systému.
A tak:
- je nejaký problém pri tomto type zaistenia (napr. v spolupráci <plavákový spínač - klasické spínačky> )?
- alebo ja sa nemusím ničoho obávať a bude mi to fungovať, petr to tak riešiť nemohol pre nejaký iný aspekt jeho systému? (nemám skúsenosti s hydropóniou, takže mi tam ľahko môže niečo unikať)
BTW, vlastnici cerpadla sub 6000, aká je max. doba neprerušovaného chodu tohto čerpadla? Túto informáciu nemôžem nikde nájsť. Potrebujem čerpadlo, čo zvládne aspoň hodinu v kuse.
Díky.
|