Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím taky jsem měl trojlistou kyti, ale vyrostla mi jenom asi 30 cm a ukazalo se, že to byl samec , ale kdyby vyrostla samice určitě by vypadala moc pěkně
z 10 semen PG13 mi vyklíčilo 9 z toho 2 triploidi... z teho jeden samec a jedna zřejmě samička. Jako už ukázala pohlaví ale ještě nedokvetla... Je velká pravděpodobnost hermáče ?
já mám kytku, pěstuji ji jako kaktus, za oknem - má trojlisté, ale i pětilisté listy, dokonce na jedný větvičce a listy navíc rostou střídavě a ne vstřícně!!! dle preflowers myslím, že se jedná o samici?
Triploidie ani jiné ploidie nemají s počtem listů nic společného
Jedná se o počet kompletních chromozomálních sad v buňce organismu (euploidie) nebo zmnožení či ztráta samostatného chromozomu (aneuploidie).
Např. lidské haploidní gamety (spermie, vajíčko) - mají jednu sadu chromozomů, jejich spojením vzniká diploidní zygota a dalším mitotickým dělením jste vznikli vy
Euplodie jsou v savčí říši neživotaschopné, aneuploidie jen některé, většinou spojené s psychomotorickými retardacemi (Down, Patau, Edwards, Turner, Klinefelter ad.).
U rostlin jsou zaznamenáni i tetraploidi (rajčata, papriky) nebo oktaploidi, např. šlechtěné lilie a jiné okrasné rostliny. Ale jde o hybridy u nichž jsou v potomstvu zmnožené mutace a neudržení genetické informace (otestováno na F2 generaci lilií).
Víceploidní rostliny jsou většího vzrůstu, mají větší květy i výnosy z důvodu zvětšeného jádra v buňkách (více DNA v jádře). Protože velikost buňky do značné míry koresponduje s velikostí jádra. Toto by šlo, pokud znáte numerickou chromozomální výbavu cannabis, zjistit pod mikroskopem na metafázních jádrech.
Pokud máte rostlinky se třemi listy, může se jednat o mutaci trvale zakonzervovanou v genomu nebo náhodnou, vzniklou nějakým stresovým faktorem. To by se dalo zjistit v dalších dvou generacích (F1xF1, F2xB1 s genem zájmu), podle počtu potomstva, protože tato mutace je imho pro rostlinu výhodná.