Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Táák jsem byl týden pryč-ztráty jsou, a sice 3: jeden no name z minulýho roku nevylezl a jednu Durga mata a jednu Northen Flame sežraly srny (jiný, než z poslední fotoreportáže)-ty snad ještě žijou
-byli móc malinký a neni po nich ani stopy-příště do přírody vysadím 30centimetrový a větší a udělám jim ochranný tunel z trnek a růží-bude to sice na úkor světla ale co, lepší než nemít nic.
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Mne tiez nejaka "divina" zozrala jedneho "kalacha", nehovoriac o tom ze mi kompletne celu posadku co mam zasadenu dojebalo krupobitie, a ze to bolo poriadne krupobitie, padali krupy o priemere 2 cm a to si nevymyslam. Na weekend mi tu hlasia taku istu divocinu tak sa iba trasiem co sa bude diat ? :-/
Další kandidátky(snad) šly ven, jelikož je tam půda fakt naprd, tak v 10L květináčích s drenáží(použitej Royalty mix+Worm hummus+kostní moučka). Docela smolař-když sem ořezával jeden jalovec kuli slunečnímu svitu, tak větev z něj padla na jednu kytku(NF) a de facto udělala záštip a řízek najednou. Tak jsem se pokusil řízek řádně opracovat a dal ho do hodně vlhký černozemě na místo, kde slunce moc nesvítí zkusit, estli se chytne, kořenovej stimulant nebyl po ruce.
Vypadá to že minimálně jedna vytáhlá DP z minulýho roku bude samec ale hlavně ten no name skunk ukázal gule.
Nemáte někdo zkušenost, jak samce prozatim izolovat od ostatních?-
Napadlo mi odnést ho ňekam daleko do lesa, do školky.
Fotky:
1. Všechny dostávaj p.Terra Grow na rozjezd
2. Nechtěnej záštip FIM?(naštěstí ji zbyly 2 nebo 3 patra)
3. Řízek-moc nadějí mu nedávam
4. Samec no name skunk-asi ho zabiju i když by pyl z něj nemusel bejt špatnej
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
Ahoj Apartman.
Nemohol by si popisať o tej tajge niečo viac? Aj ja som si objednal Tajgu aj Tundru lebo tohtoročný out mi celý zožrali slimáci.
Pestu zdar a Tajge zválšť
Ahoj kofein, nevím o ní nic víc, než píšou na stránce Dutch passion-že je to mix Power plantu a Rudealis indica (samkvetoucí) a že by měla dozrát cca 2 a půl měsíce od zasazení,
-proto ji taky zkouším- abych se dozvěděl víc- taky se může stát, že geny budou blíže k Power plantu a dozraje třebas až v září- to už by pro mne ale ztrácelo smysl-pořídil jsem si to hlavně kůli údajně malému vzrůstu a kuli čorkám(časné sklizni). Nevim,-proto to pěstuju, že chci vidět autoflowering v akci.
PS: počasí je zatim opravdu na ho..o,- nahrává akorát těm slimákům+zima a vítr, kroupy, kdyby svítilo celej týden+teplota tak okolo 25 stupňů a pršelo 2x týdně přes večer-tak by to rostlo taky jinak-odhaduju tak jedno patro za maximálně 5 dní-ale to bychom chtěli asi moc...
apartman - jestli se rozhodneš pro pyl ze samců tak jej dej izolovaně ani nemusí mít extra podmínky a ten pyl se nějakym způsobem pochytá (na podložku noviny okolo třeba)...jako dycky může bejt stranou a klidně i uřízlá větev ve vodě ale dýl to bude trvat než vysemení) .
jestli bude ještě k tomu samice dobře dozrávat a kvalitní tak proč si pyl nenechat. dycky se dá vyhodit
RespectFlowers: Už jsem ho bohužel zabil-musel bych ho asi přesadit do většího-byl v 500g kelímku od jogurtu-stejnak ještě žádná nevěsta pro něj nebyla-(žádná ještě neukázala pestíky) takže by se doba rozmnožení nemusela překrývat...jedině ten pyl uskladnit v lednici-to mi nenapadlo...škoda-jsem vůl
Ale až se objeví další samec, tak mi napadlo ho radikálně ořezat-nechat tam jen pár top bambulí,- vzít si ho k sobě do pokoje a hlídat ho-vzít si z něj opravdu jen malounko pylu a pak ho třeba pomocí mouky nanést štětcem na třebas jenom jednu větvičku/paličku vyvolený samice-podle-no uvidim, až se zase nějakej samec objeví-může to být taky až v srpnu
Kvůli prozatímním ztrátám (celkem asi 9 rostlin-samci, šneci, srny) vzniklo několik opozdilců,-snad dorostou alespoň do 1,2metru
Fotky:
1. Pár řízků Shiva skunk
2. Thaifun Horizon
3. Lebanese
4. 1 Th + 2 x Leb
s tou moukou nevim faq taky neni dokonalej .) jinak rozhodně pyl z dobrýho samce stojí za to...klidně bych si nechal stranou jich víc a vybral toho nej a nanesl na tu nej samici .) přičemž to nej si určuješ ty jaký bys to asi tak chtěl mít
Tak ta zaštíplá NF je nějaká špatná-běhá po ní pár mravenců, něco ji odspodu napadlo , no zatim kule neukázala ale ten řízek z ní přežil a kule ukázal, tak jsem ho zabil, takže je stejnak otázka času, kdy ukáže kule i tato rostlina.
Asi pořídim i něco proti těm mravencům-letos jich je všude hafo.-asi nemaj přirozený nepřátele.
Toto je zase jiná rostlina-tentokrát je na ní okřídlená sviňa a asi vyrábí,-hlídá mšice?
Před týdnem se spolu s bouřkou prohnalo oblastí krupobití- a nejvíc to odnesla Durga mata a řízek Shiva skunku
Zkouším i černou netkanou textilii-zatim ale neni počasí aby se její vlastnosti plně využily.
Zatím krom 2 řízků mám jen 1 jistou samici , pár samců, se kterými nepočítám pro opylení zneškodněno. Minulý rok touto dobou jsem měl na většině kytek pohlaví vyřešený-asi jsem tentokráte sázel pozdě, hodně nefeminizovanejch+špatný počasí.
fotky:
2.Durga mata po krupobití
3:Shiva skunk po krupobití
4.Lebanese+Shiva skunk
5.NF+2 x Durga mata-safra-zapoměl jsem fotku otočit
odleva-neni moc vidět-nahoře čumí kousíček Purple 1, Lebanese, Thaifun horizon, Durga mata, jedinej no name...
Durga mata, pod ní černá textilie=vábí hmyz-toho využil tendle pašák
Konečně to počasí vypadá trochu letně....
1. foto: Asi jsem udělal trošku blbost, že jsem nedavno nechal Alga mic zavřený pár dní v autě ve vedru,-a změnila se konzistence, navíc se asi do láhve dostala voda a následně trošku plíseň- riskl jsem to asi tak před týdnem s tím přihnojit a ejhle kyti, který jsem tou sračkou zalil trochu na koncích listů uhnívaj, nebo to může být tim, že máme na zahradě nemocný skoro vše-od trávníku přes růže až po stromy...-moc tam nejezdím.
2. foto: Jeden Shiva skunk se zdá být přehnojený-úplně celej žlutej,-stačí tam asi dát tý moučky horní hranici=5g/litr zeminy+ fish mix a je to,-příště tam dam radši 3g/litr.
3. Druhej je naopak zdravej a větší-je taky od počátku na slunnym místě.
4. NF, 2x DM rostou bez větších problémů, akorát pořád nevim pohlaví- u těch Durga mata to vim asi jen u jedný.
5. Lebanese, samice, po jednoum vytrhlim samci zbyl květník, tak jsem ji udělal Double decker
Druhou vlnu chytla tahle kytka a pěkně se s ní veze-neni tak vytáhlá, přihrnul jsem ji hlinou, když byla malá až skoro ke kulatým lístečkům a očividně jí to prospělo-vypadá taková robusnější a má kratší patra, slunce do ní pere od 9-15hodin, stará je cca přes měsíc, Plagron light mix+wormhumus+kravský granulovaný hnůj=dobrá kombinace