Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vytahuju tohle téma, protože přidání uv-b spektra mě připadá docela zajímavý,po dlouhý době mrkam na nějaký výbojky a narazil sem na stránky teraristický společnosti, kde je docela dost světel na uv-b a infa k nim. Svítidlama se prej přisvěcuje ještěrum do terárií uv-b záření, který potřebujou ůdajně k životu. Když nevadí, spíš naopak, zvířatum, tak pro kytí by mohlo bejt podle všeho fakt dobrý. Taky tady myslim někdo něco sliboval, že přeloží ty zkušenosti s uv-b z owergrow, tak by mě zajímalo jak to vypadá, i s testama?slizoun: Tady je ten link, i když nevim jestli bu de aktivní, protože nevim jak na něj: http://web.quick.cz/csth/osvetlen.htm
Připadá mě docela zajímavý světlo osram vitalux, ale má asi 300w,ikdyž, kdyby se zaplo třeba v cyklu na pár hodin ,možná,no chce to otestovat,na což nemam zatim many.Tak kdyby se někde vyskytly skušenosti,frkněte je sem někdo, nebo i s těma 18w trubicema. :
Tak sem se pokoušel přelouskat něco o uv b z overgrow s pomocí překladovýho programu,protože anglicky umim hodně špatně,takže možná něco neni přesný a něco mě uteklo,ale i tak, tady je pár poznatků z hromady keců:
-uV B působí špatně na nukleové kyseliny a protejny.Může mít špatný vliv na vzájemné působení kyseliny nukleové a protejnů.
-Mobark a kolektiv tvrdí/předpokládají/,nebo testovaly,že vysoká poloha má vliv na zvýšený počet kanabinoidů,rostoucí nad 1300m.
-Pak tam taky byla nějaká tabulka:250-1000m-2,43%
1000-2000m-3,01%
nad 2000m-1,39%
asi nějakej vědeckej test outdoru.
-Ve vyžších polohách je v produktu obsaženo malé nebo žádné množství cbd,ale zato obsahuje velký podíl thc.
-Při ozáření o 23% vyžší podíl než u neozářených Fairbairn a Liebmann 1974.
Myslim,že nějak moc poznatků tam taky neni.
2veverka
uvc to iste nema lebo pri opalovani xichtu...
uvc sa pouziva na sterilizaciu(operacne saly,u zubara...)
jednoducho povedane uvc zabija fsetko zive!
lampu uvc navyse spoznat tak ze je full priesvitna
wela stastia
BigHead: Zalezi nejvic na tom, jak vykonne UV zarivky mas. Pokud mas cerne "party UV" zarivky, tak je rovnou prodej nejakemu DJovi, protoze ty jsou pro pestovani k nicemu, potrebujes obsah UV-B, ktere v jejich svetle neni, nejvhodnejsi z tech, co se tu daji sehnat, jsou trubice do solarek.
Pokud jde o dobu sviceni, tak s tim hodne opatrne, v okamziku, kdy kytky zacnou jevit priznaky spaleni UV uz je vetsinou pozde, takze bych radil pridavat UV postupne a vzdycky pockat aspon par dni, nez opet pridas dalsich par minut, doporucuji zacit tak na 10 minutach denne, a to asi nejlepe pred zhasnutim...
Rayman: UV ma smysl svitit az na konec kvetu. Jediny efekt UV (a to konkretne UV-B, UV-A je k nicemu a UV-C kytky zabiji) je ten, ze kytky posili tvorbu zivice s aktivnimi latkami. Nevyhod je potencialnich nekolik: nesmis tim svitit moc dlouho, protoze UV se podili na rozkladu THC na CBN, a dale nesmis na kytky svitit prilis silne, jinak je spalis i s UV-B...
Rayman: Jeste jedna vec: zejmena pokud pouzijes nejake vysoce vykonne UV trubice do solarek (podle meho nazoru jsou lepsi,nez ty do terarii, protoze kytka je UV vystavena kazdy den jen chvili, a tak nestaci zdaleka takove mnozstvi THC degradovat na CBN), tak si dej velky pozor, at si kytky nez to vyladis nespalis, ja osobne bych s podobnymi trubicemi zacal tak na 5-10min. denne, vzdy vecer pred zhasnutim, ajen postupne a pomalu bych pridaval, protoze i kdyz kytce tim UV ublizis, tak se to projevi az za par dni, takze pokud jeden den pridas a budes jim svitit treba pul hodiny, tak to, ze jim to vadi se projevi treba za 3-4 dny, a to uz je vetsinou pozde. Takze dobu radeji radim zvysovat pomalu a postupne, vzdycky si pockat par dni na vysledek predchoziho prodlouzeni a dat si pozor na znamky poskozeni listu UV zarenim...
Původní příspěvek od vevejka solux? Jestli myslis takovy to skladaci horsky slunicko...hmmm. Pujcil jsem si ho domu, to my se jmenuje "SIRIUS" a predevcirem jsem to prazil...pred tim pokusne ozaroval a pokusne pochroumal jednoho mrzacka hermouse a dnes budu naostro palit podruhy na palice...jen prisviceni 5min/den. Problem je, ze se to na kytkach neprojevi hned, ale az po par dnech, takze jsem dost opatrnej...ani nevim, jestli to ma jen to UV-c, nebo i UV-b, jak doufám...no, dám vědět, kdyz se dostavi jakykoli vysledky..
Docela by mě zajímalo, jak ten pokus se "soluxem" dopadl. bylo to k něčemu dobrý? Dík
taky by mě zájímal ten pokus?
a k těm trubicím do terárií. mam takovej dojem,že by se s nima dalo přisvěcovat po celou dobu osvitu v květu,anebo nějakou část květu.doplnit tak sodíkový světlo o uv záření,tedy složit spektra,jestli je to možný/skládání takovym způsobem/.
nejlepší by byly asi jak to tak vypadá nějaký zdroje jen s uvb,ale ty nejspíš neexistujou.nevim možná je lepší uva?.tady je podle mě velkej prostor pro testování a bádání.
a proto,jak to vypadá? už někdo zkoušel ty trubice??????
SODIK
Sory ale musím ťa sklamať, lebo tie žiarivky ktoré ty máš žiadne UV-B nevyžarujú. Su to žiarivky ktoré sa prezívajú UVčky ale su to len disko ošiali