Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Bzučení předřadníku
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

To že tlumivka bzučí je normální. Je to způsobeno tím, že jednotlivé plechy tlumivky o sebe "mlátí" kmitočtem sítě (jak psal Mudr.Watt). Jednu půlvlnu se přitahujou, druhou zase odpuzujou a tak pořád dokola. Čím je tlumivka starší, tím většinou více bzučí.

Pokud to přesto někomu vadí, může tlumivku zkusit natřít nějákým lakem (musí ale být odolný vůči vysoké teplotě), který ty plechy zase slepí zpátky k sobě.
Ještě lepší výsledek dostanete, pokud tlumivku "zapatláte" nějákým kitem. Tady už ale hrozí, že se tlumivka přehřeje a způsobí požár - takže pozor na to!

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 20-03-2009 v 18:19 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vagabund
GROW-PIRATES

Karma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Zdar, mne začal bzučat preradník asi po mesiaci, pripísali sme to vlhkosti, zaizolovali a odvtedy je ok.

INDOOR 3x600W 20 x WW & 35 x INDOORMIX-SensiSeeds

SHIVA SHANTI v komposte alias OBLUDA!!!

Old Post 28-03-2009 v 19:56 PM
vagabund je offline   Profil uživatele vagabund   Find more posts by vagabund   Foto galerie člena vagabund   Click here to Send vagabund a Private Message   Add vagabund to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vagabund
GROW-PIRATES

Karma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% PěstitelskáKarma uživatele vagabund - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Tak ale prečo potom jeden bzučí a druhý nie?

Old Post 29-03-2009 v 18:44 PM
vagabund je offline   Profil uživatele vagabund   Find more posts by vagabund   Foto galerie člena vagabund   Click here to Send vagabund a Private Message   Add vagabund to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

vagabund:
Už jsem to tu psal - jak se uvolní trafoplechy, začne bzučet.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 29-03-2009 v 19:04 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vagabund
GROW-PIRATES

Příspěvek č. 21

A je to teda výrobná chyba? Myslím teda že ked ho prinesiem do shopu kde som to kúpil vymenia mi ho? Aké máte skúsenosti?

Old Post 29-03-2009 v 19:10 PM
Hanyz
bardzo ładny Grzeszek

Karma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% PěstitelskáKarma uživatele Hanyz - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

nevymění, to není vada, ale vlastnost (This si not a bug, it' s a feature )

citace:
Původní příspěvek od sedlak
predřadniky bzuči z pravidla kvuli meneni proudu .takze je to normalni
me taky bzuci a je to normal me v growshope rikal ze to bzuci kvuli transformaci proudu

tlumivka není trafo, v ní k žádné transformaci nedochází. 90% lidí pracujících v Gshopech jsou jitrnice

Kuřákova plíce

1. Profi-racer trolejbusového autokrosu
  2. Soutěž o největšího populistu vrcholí, známe jednoho z favoritů

You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.

Old Post 29-03-2009 v 19:19 PM
Hanyz je offline   Profil uživatele Hanyz   Find more posts by Hanyz   Foto galerie člena Hanyz   Click here to Send Hanyz a Private Message   Add Hanyz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
behulinek
Nový Člen

Karma uživatele behulinek - 20% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Mě začal předřadník mrtě bzučet druhý den používání ale mám ho umístěný v boxu nahoře a taky strašně hřeje ruku na něm teda neudržím a je to MARI 600W . Ale jak tady čtu tak je to asi normální a to že ho mám nahoře v boxu kde je telej vzduch snad ničemu nevadí ne?

Old Post 17-01-2010 v 09:29 AM
behulinek je offline   Profil uživatele behulinek   Find more posts by behulinek   Foto galerie člena behulinek   Click here to Send behulinek a Private Message   Add behulinek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 24

MÁM PORBLÉM, BZUČÍ MI PŘEDŘADNÍK, A OD pátka tedy už 3 dny to nemůžu zpustit,poradte mi pls

Old Post 25-01-2010 v 16:40 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Teahead
Stálý Člen

Karma uživatele Teahead - 81% PěstitelskáKarma uživatele Teahead - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 25

to bambucha: bzučení je normální, ale tobě asi prostě odešel, teda jestli ho mas spravne zapojenej.

Old Post 26-01-2010 v 18:20 PM
Teahead je offline   Profil uživatele Teahead   Find more posts by Teahead   Foto galerie člena Teahead   Click here to Send Teahead a Private Message   Add Teahead to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 26

teahead, odešel mi to si taky myslim ale nákym záhadnym způsobem mu v growshopu šel, a já ho mám správně zapojenej přece jenom už má nákou tu sklizen za sebou,jen bzučí bzučíá a bzučí

Old Post 26-01-2010 v 19:00 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walla
Nový Člen

Karma uživatele Walla - 20% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

Čus, také mi celkem dost hlasitě bzuči předřadník Mari 600W, začal to dělat pár dnů po zapojení, výbojka osram plantastar svítí ok. Po měsící používání přidalo bzučení na intenzitě. Je možné, že jsem to blbě zapojil,nemám s tím žádné zkušenosti, čekujte prosím foto a poradtě,moc díky

Old Post 08-05-2010 v 07:36 AM
Walla je offline   Profil uživatele Walla   Find more posts by Walla   Foto galerie člena Walla   Click here to Send Walla a Private Message   Add Walla to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
behulinek
Nový Člen

Karma uživatele behulinek - 20% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

walla: Ja ho mám taky a taky mi hodně bzučí, ale to je normální pokud výbojka svíti tak je vše OK...

Old Post 10-05-2010 v 18:14 PM
behulinek je offline   Profil uživatele behulinek   Find more posts by behulinek   Foto galerie člena behulinek   Click here to Send behulinek a Private Message   Add behulinek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lenny246
Nový Člen

Karma uživatele Lenny246 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

Bzučení předřadníku způsobuje to, že při průchodu proudu cívkou (v předřadníku je přeci tlumivka, to nejtěžší) vznikají v jejím okolí vířivé proudy, které ohřívají její jádro a zároveň jej rozkmitávají. Tudíž celý předřadník trochu topí a protože frekvence sítě je 50Hz a máme přeci u střídavého napětí dvě pulperiody, tak tlumivka bzučí na frekvenci někde kolem 100Hz. 50Hz je brumivý basový zvuk, 100 Hz je ovšem zkoro prahová frekvence nízkého mužského hlasu.

Old Post 06-07-2011 v 12:30 PM
Lenny246 je offline   Profil uživatele Lenny246   Find more posts by Lenny246   Foto galerie člena Lenny246   Click here to Send Lenny246 a Private Message   Add Lenny246 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
UncleBatman
Stálý Člen

Karma uživatele UncleBatman - 95% PěstitelskáKarma uživatele UncleBatman - 95% PěstitelskáKarma uživatele UncleBatman - 95% PěstitelskáKarma uživatele UncleBatman - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

Tak ted jsi me rozsekal D prej "snad i řve" DD

citace:
Původní příspěvek od elop
mě taky bzučí, první minutu snad i řve, pak se trochu uklidní, začalo to tak 2 měsice po koupi, už jsem si zvykl, hlavně že to svítí

Old Post 15-07-2011 v 00:30 AM
UncleBatman je offline   Profil uživatele UncleBatman   Find more posts by UncleBatman   Foto galerie člena UncleBatman   Click here to Send UncleBatman a Private Message   Add UncleBatman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lostypos
Stálý Člen

Karma uživatele lostypos - 68% PěstitelskáKarma uživatele lostypos - 68% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

jaký je rozdíl mezi předřadníky MARI a třeba PRO V-T , protože ten rozdíl v ceně je celkem velký ?

Old Post 23-09-2011 v 08:52 AM
lostypos je offline   Profil uživatele lostypos   Find more posts by lostypos   Foto galerie člena lostypos   Click here to Send lostypos a Private Message   Add lostypos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
francox
Stálý Člen

Karma uživatele francox - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 32

tiez som sa cudoval ked som pocul ten bzukot, ale otocil som preradnik na bok a znizilo sa to, takmer ho teraz nepocut, a ked som ho nadvihol zo zeme tak nebzucal vobec, tzn ak by sa podlozil nejakou penou alebo polystyrenom mozno by prestal uplne vydavat tie pazvuky

Old Post 23-09-2011 v 13:46 PM
francox je offline   Profil uživatele francox   Find more posts by francox   Foto galerie člena francox   Click here to Send francox a Private Message   Add francox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:50 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
16-03-2021 - Zapojeni predradniku - 3 odpovědí
31-10-2018 - Kábel z predradníku - 5 odpovědí
20-04-2017 - GIB 250w nutnost předřadníku ? - 1 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás