Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
APARTMAN : Je to způsob pěstování,tak aby jsi z toho malého prostoru ve skříni vypěstoval co nejvíce neb všechny palice, jsou v nejideálnějším svitu tvého slunce :-) Využiješ na sto procent plochu s malou watáží asi nejlepší co jde. Ale je toho tu o tom napsáno mnoho tak ČTI!!!
Zdar Mildar jedeš celkem slušně jen taková malinkatá rada ze života nech to růst,ohýbej kolínkama třeba i provázkama roztahuj větvičky,podle mě tam je málo hlav,jestli můžeš tak dej světlo trošku dolů ať nejedou do vejšky.
Ahoj, každopádně to tam nech aspon ze 5 dní a nebo do té doby než budeš muset poprvé zohejbat pod sít. Jestli ti to nedoroste k sítí tak ji dej níž, jinak ztratíš uplně efetk scroogu. Ale jinak pěkné.. budu sledovat
Zdarec všichni. Teda roste to jako blázen, za den to muselo vyrůst tak o 2 cm. Více než třetina se už dotýká vrcholníma lístkama sítě. Mám radost jak to roste. Odpoledne přidám foto. A díky moc za rady a za K+. Budu je dodržovat. Zatím se mějte famfárově :-)
cauec chtel sem se zeptat, jak to mas vyresene s tim odtahem? ja mam taky 12V PC vetracek, ktery na plny vykon odvetra asi 130m3/h, ale nedovedu si predstavit ze by foukal jeste pres pachac... podle me je to uplne na hovco, pac kdyz sem tam zkousel dat pachac, tak sem prisel na hrozne dulezitou vec. Vzhledem k tomu ze ten pc vetrak nema vrtule az do kraju, tak ten vzduch ktery se snazis vyfouknout ven, ti jde vlastne hned zpatky dovnitr, protoze se odrazi od toho pachace , takze pokud nejaky ten vzduch odtahnes, tak vez ze je ho hrozne malo, myslim ze kdybys tam mel hps tak teplotka kolem nad 35C imho ...jinak preju at se dari...
Cus, presne tak flatboy ma pravdu, podceneni cirkulace se muze podepsat na mensim vynosu.
Melo by to byt min. 30x obsah skrine za hodinu.
Navic jak pise, s pachacem se odtah snizi okolo 30 %.
Zkus dystak ventilatory UFO: http://www.bioplants.cz/cz/Detail/2...975de6cebc8912e
At se ti dari
"Všechny vlády sveta jsou voleny lidmi a jejich moc musí být rízená temi, kterí je zvolili. Dojde-li k tomu, že se nekterá vláda stane destruktivní, mají lidé svrchované právo ji zmenit, nebo prímo zrušit..." Thomas Jefferson
Flatboy :Používám PC větrák CHIEFTEC průměr 120 mm,lopatky od kraje jsou 1 mm a nemám pocit,že to přisává vzduch kolem nich,teda jestli jsem tě dobře pochopil. Ventilátor je zapojen tak,aby vzduch sál ven ze skříně skrze pachový filtr,ne aby ho před sebou tlačil do pachového filtru to je důležitý!! Koupil jsem zde od jednoho člena 250W HPI T-PLUS PHILIPS a už ji tam mám od samého rána a možná se mi to zdá,ale topí ještě víc než 250W HPS co tam budu dávat na květ a max. teplotu jsem tam měl 28.8 stupňů. Při otevřeném okně a větrání v místnosti(stačí ventilačka) je ve skříni 27.6 a v místnosti mám 23 což je laláč. HPIčko je zavěšené 25 cm nad vrcholky(poslechl jsem a dal níže). Je pravda ,že když jsem tam měl 200W úsporku,měl jsem vlhkost na 78 procentech a když je tam HPIčko,klesla na nějakých 61 procent což si myslím,že ještě jde,teda kytky nijak netrpí alespoň není vidět ba naopak. Všechny údaje jsou dvakrát přeměřené,abych sem nepsal nějaké bludy a teploty jsou měřeny digitálně i normálním teploměrem a shodují se,takže taky přesné. No asi tak no. ještě přidám fotky 1. pohled do šatníku 2. Větrák fouká ven bez pacháče 3. ven přes pacháč. Opravdu nemám jedinej problém(teda zatím :-)
Takže jsem ještě trochu počítal : moje skříň o celkovém objemu dá bez mála kubík (tedy 1m3),PC ventilátor udělá cca. 130 m3 klesne-li výkon venetilátoru o 30% i tak mi ten ventilátor vymění vzduch ve skříni cca 90 krát za hodinu, což není málo, teda si myslím. Matematika to tak říká :-) A ještě nakonec jsem dbal rady REDBULLA a poohejbal to pomocí kolínek :-) Nechám to takhle dva dny,pak vrátím síť a budu už ohýbat pod ni.
Původní příspěvek od Mildar Flatboy :Používám PC větrák CHIEFTEC průměr 120 mm,lopatky od kraje jsou 1 mm a nemám pocit,že to přisává vzduch kolem nich,teda jestli jsem tě dobře pochopil. Ventilátor je zapojen tak,aby vzduch sál ven ze skříně skrze pachový filtr,ne aby ho před sebou tlačil do pachového filtru to je důležitý!! Koupil jsem zde od jednoho člena 250W HPI T-PLUS PHILIPS a už ji tam mám od samého rána a možná se mi to zdá,ale topí ještě víc než 250W HPS co tam budu dávat na květ a max. teplotu jsem tam měl 28.8 stupňů. Při otevřeném okně a větrání v místnosti(stačí ventilačka) je ve skříni 27.6 a v místnosti mám 23 což je laláč. HPIčko je zavěšené 25 cm nad vrcholky(poslechl jsem a dal níže). Je pravda ,že když jsem tam měl 200W úsporku,měl jsem vlhkost na 78 procentech a když je tam HPIčko,klesla na nějakých 61 procent což si myslím,že ještě jde,teda kytky nijak netrpí alespoň není vidět ba naopak. Všechny údaje jsou dvakrát přeměřené,abych sem nepsal nějaké bludy a teploty jsou měřeny digitálně i normálním teploměrem a shodují se,takže taky přesné. No asi tak no. ještě přidám fotky 1. pohled do šatníku 2. Větrák fouká ven bez pacháče 3. ven přes pacháč. Opravdu nemám jedinej problém(teda zatím :-)
No jo twe, to mi nejak nedoslo ze ten vetrak je az za tim ... rofl , jinak jestli fakt taha... tak je to pohodka... ten pachac musim taky nejak vychytat... jenze ja to mam v planu tak, ze se vyseru na pritah, a oba rubnu jen na odtah... jo a ten pachac mas koupeny nebo homemade? a jak silnou vrstvu uhli? dik flowtekk
FLATBOY : Ten pachový filtr je koupený v "kleckashopu" doma udělám dost ,ale na paháč jsem si netrouf,ne něj je nasazená a uříznutá na míru PVC trubka co se používá jako vodoteč od okapu průměr 125mm. Toť vše. Je to jednoduchý a slouží dobře :-) Tak Zdarec
Zdaec všem. Tak dnes jsem poprvé něco poohýbal pod síť,tudíž jsem přepnul na 12/12 a vyměnil HPI za HPS. Přidám sem foto jak to vypadá teď a potom každý sedmý den bude report. Snad to vše proběhne jak má :-)Mějte se Zdar.
Kdyz uz sis s tim takhle pohral a naohybal s kolinkama tak bych se na tu sit vysral...i takhle to budes mit pekne srovnany a navic budes mit moznost preskupovat kvetinace lip s nima manipulovat atd atd...moje rada je sit tam nedavej...