Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak s tymi diodami to je pravda že moc nežhavi, ale pri rozmeroch skrini ake mam aj 42 SMD Led diod trochu tepla vytvori. To mi ver, lebo to su vysoko vykonne led a ich teplota sa pohybuje okolo 30 az 40 stupnov. Chladnicka udrziava 17 stupnov takže by tam malo byt take optimum asi 25 stupnov pri stale zapnutom chladeni. Moj predpoklad.
Zrobil som test s 20W usporkou a teplota sa pri stale zapnutom chladeni pohybuje okolo 30 stupnov. Avsak este tam nemam odtah, ale vzduch sa tam meni kedže dvierka nebili uplne zavrete kvoli kablu z usporky a jeden ventilator tam je na rozfukovanie chladu od chladiča.
Naposledy upravil Pombearman 13-09-2008 v 09:43 AM
no jako treba takovy prechod PN ti neco rika? nevim ale podle me ty diody nehrejou i kdyby jich tam bylo pade,pro me vyuceneho eletrikare to moc nejde do hlavy. Jedine ze by to byly enjake megaultragigaterra svitive diody. plus jestli to este chladi tak ty diody to prebije ten chlad... podle meho nazoru, no sak bez vyskouseni se to keca, radsi pockam az to vykutis. se bude vedet hned co a jak
no ja som tiez vyučeny elektrikar/aj ked som to odflakal) a vysoko svietive diody fakt hrejou a samozrejme tiez elektronika . Aj tu mas pre priklad High Power LED UFO svetlo ktore je chladene troma ventilatormi.
No, ale ako vraviš uvidime.
Inak teplota v chladničke s 20W usporkou po troch hodinach sa ustalila na 32 stupnov, čo je dost.
Naposledy upravil Pombearman 13-09-2008 v 12:23 PM
Takze už som si vybral indiku, ktora ma energeticke učinky, ktore som hladal. A je to ;
Wappa(5 feminised)
€48.00
Wappa is a stout-statured and stable Indica variety. Wappa’s short indoor size makes her a good choice for gardeners with limited room. Her unique stone offers Indica body relaxation without the couchlock. She is a robust plant that quickly becomes the darling of the grow room, with her attractive appearance, ease in cultivation and fast yield. When forced to flower at 1 foot (30 cm), she just about doubles in size by maturity, producing big chunky colas that fill the air with sweetness, aromas composed of fruits and sugars. Wappa has a high calyx-to-leaf ratio, which makes her a breeze to manicure. Wappa’s fruity nugs are great head candy, creating an intense high. The buzz comes on strong, with a pleasant onset. It is a luminous high that nudges open the doors of perception. Type: Indica Flowering time: 55-60 days indoors. Outdoors, early October (n.L.) Yield: 400-500 grams per m2 indoors. Outdoors 400-500 grams per plant Environment: Indoors. Outdoors between 50º n.L. and 50º s.L. Effect /Buzz: Happy, energetic Smell/Taste: Deep fruit THC: 15-18%
Naposledy upravil Pombearman 13-09-2008 v 14:09 PM
no prave ze jsem delal svetla do te nove kozy, urcite ji vetsina uz videla a ma svetla ciste z led diod je jich tam tak 50-60 a pohodka bez vetsi teploty......
Caute groweraci, takže konecne dorazilo svetlo. S malymi problemami sa mi podarilo svetlo rozobrat, pretoze po vybrani plošaku prestal jeden okruch s diodami svietit. Chybu som odhalil na jednej diode, ktora mala zly kontakt tak som ju prepajkoval. Teraz už ide všetko ako ma. Teraz začinam testovat ako sa tie diody zahrievaju.
nejake foto z demontaže.
Naposledy upravil Pombearman 17-09-2008 v 10:48 AM
Description :
Lens Color : Water Clear
Emitted Color : Red 630nm
Intensity Typ. : 600Lm
Viewing Angle : 160°
Forward Voltage : 12V
Forward Current : 1000mA
Jedine vidim problem vo vlnovej dlžke 630nm, myslite že ma zmysel ich použit. Hrabal som sa tu v led forach, ale nejako som odpoved nenašiel. Viem že fotosynteza žačina využivat vlnovu dlžku od 610nm až 690nm.
Help please.
vypada to skvele a verim ze to bude fungovat, vsichni mluvi o led jako novy zacatek pro hydroponiku.. nehlede na ecologicke a financni uspory,
spoj se se mnou, mozna mam nejakou genetiku ktera by tam dobre zapadla (ted jsem sklidil lowrydera ktery jsem opiloval s Apollo 11 genius pheno. Mohlo by to tam fungovat ale bude to tam jungle. Jo a pridej nekolika PC fanu aby se ta teplota srazila, to vidim jako jediny minus masinky. K++
P.
no podla mna 610nm nie je vobec dobre lebo graf ucinnosti fotos.. hovori ze oproti 660nm uz pri 630nm je iba 50% ucinnost co je o dost menej hlavne ked uvazis ze mas iba 2 vlnove dlzky a nic viac..
podla icmag... by si potreboval asi taketo zlozenie spektra/vykonu
inak hlavnym nedostatkom pestovania pod led je nedostatok UV+IF ziarenia
chcel som napisat ze si myslim ze tomu chyba UV+IF
a este som naposledy vycital ze male 5mm ledky nie su tiez moc vyhodne pri pestovani
radsej pouzit velkovykonove s velkym uhlom ...
ale toto este musim vyskumat kedze tych malych mam asi 2000..
moja aktualna konfiguracia (teraz momentalne v prestavbe) je
2x 15W reptilight
+
5x luxeon red 5w
3x luxeon blue 5W
3x luxeon rblue 5w
7x luxeon wwhite 1w
a 2000 - L53SRCF
Čus..mám takovej blbej dotaz..ty "moduly" s ledkama se dají někde koupit a nebo si je sestavuješ sám?Rád bych si postavil nějakej mikro box na zimu a přemejšlim že bych tam dal nějaký LEDky..z finančních důvodů nechci hned investovat do nějakýho 250w sodíku..to možná časem..děkuju za odpověď a držim palce!
Pindulinka; dik moc za ponuku, ale kedže som v Irsku tak to je nerealne
srsto; kamo tak s tymi vlnovymi dlžkami si mi velmi pomohol uz som vybral Led, ktore tam pridam. Dakujem.
No to o tej vyšsiej učinnosti vysokovykonovych diod som počul.
seminka?? stoprocentni a pokud si muzu dovolit poznamku, ten typ kytky ktere by se hodil do teto stroje bohuzel nelze propagovat rezem. Jde o autokvetouci kytky na bazi lowrydera. Lowryder samotny neni moc kvalitn huleni ale spousty lidi se zabyvaji vylepsenim.
Jak jsem rikal nelze propagovat rezem a jen seminka, to znamena klicit, svitit a po 5 patro listku by se melo objevit samce a samice. Tohle je dulezity krok.. samce v tomto pripade dobre poslouzi k vyrobe dalsich autokvetoucich semen na dalsi vypestky. Auto kvety nejsou narocny na pudu ani svetlo a je jim v podstate jedno kolik hodin na ne svitis. To znamena ze velmy "slaby" svetlo jako led klidne muzete nechat pusteno 2H, 12H, 18H, nebo 24 podle svych potreb.
no, a ja jsem seminka poslal uz uplne vsude tak verim ze irsko nebude moc komplikovany.. Barma, to je problem, tam klidne otevrou co chteji.
P.