Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já si letos objednal Pure Power Plant od Nirvany. Dal jsem ty semínka zaklíčit a začaly pukat až po třech dnech.
No a můj osvědčený no name (semínka staré dva roky) už po prvním dnu ukazuje klíčky. NAPROSTO STEJNÉ PODMÍNKY!
Takže buď Nirvana prodává staré semínka (což si nemyslím), anebo zas tak moc na stáří semínek nezáleží...
Pridam sve zkusenosti: po sesti letech skladovani v lednicce v normalnim zaviracim pytlicku mi vyklicilo od vsech trech druhu 100% seminek. Pukly ve vode behem dvou dnu ...
(semínka vlastní produkce z původního Nirvana Pure Power Plant, dále jiz zcela původní Nirvana NL a Mendosino Madness)
.. ze se to nekomu nepovede, kdyz je nahodou nekde najde v pokojove teplote bez vzduchotesneho obalu se ani trochu nedivim
2 Hanizek: ale proc nepukly tobe, to netusim ..
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
Naposledy upravil Galen Aldaron 12-05-2007 v 18:56 PM
Já mám takovou odpozorovanou zkušenost, čím horší semena co do značky , Nirvána atd, nebo ze svých rostlin, tak klíčivost je skoro 98 %. naopak kvalitní značky vždy dlouho trvaly než začala semena klíčit a úspěšnost byla o hodně horší. Co se týká stáří tak mám jen zkušenost se semeny po 3 letech a nepozoroval jsem žádnou změnu klíčivosti.
Mě přijde, jako by to bylo i tou genetikou. Přirovnal bych to třeba k čoklovi: Máš francouzkého buldočka, a třeba v 6 - letech začne mít zdravotní problémy - dýchání apod. a za rok chcípne (kamarádka ho měla). No a nebo máš 100% vořecha (co ulice našla), kterého v 15 - ti letch srazí auto.
Jenom podotýkám, že je to můj osobní dojem - nevím, co je na tom pravdy. Prostě mě přijde, jako by rostlina (a vůbec všechno) šlechtěním degenerovalo.
Nirvana seeds 5 let ( z r 2002) White Widow- vyklíčilo 5 z 6
4 už mám zasazené foto posílám, klíčení trvalo cca 4-5 dní, ale zase ten jejich stejně starý bonusový skunk#1 - vyklíčilo 0/8
Tady by mělo být asi nějaké moudro...
...ale není
VIDEO TUTORIALY: Kompletní INDOOR videoprůvodci - bio, hydro, stavba a bezpečnost pěstování
No, a než se dostaneme ke koním - nedivím se, že tento trýd na 5 let zamrznul v mrazáku, (ale spíš se jen chladil v lednici). Vše, o co šlo, Carlos totiž vyčerpávajícím způsobem uzavřel. Shrnuto:
pekařův císař- už stejně ví, že "normální" podmínky nemusí nutně znamenat "vhodné" podmínky,
-Michael11-- už dávno mezi prsty nemačká (asi) 4 roky stará semínka uskladněná v pokoji, ani kdyby bydlel poblíž Lednice - zde mne napadá ono příslovečné: "odpočívej v pokoji!" (následky jsou srovnatelné...)
Galen Aldaron- pokud se jedná skutečně o onoho Pána lesů, lovce netvorů a šelem, moudře pochopil. A jistě ,tuší', že Hanízkovi semínka přeci jen pukly...
...poněvadž ten si po vzoru své kamarádky už nikdy nepořídí na pohých 6let francouzského buldočka, jenž je tím pravým jádrem pudla čili meritem věci - ŠLECHTĚNÍ! A to bývá jak správné, tak nesprávné (starej Mičurin s ještě starším Mendelem asi nejednou úpěli...co to?, no co se mi to zase...tím šlechtěním...zdegenerovalo!), jak všichni pochopíme z:
Přátelé, příroda je opravdu mocná, snažme se jí naslouchat stejně jako Ottovu slovníku:
Klíčivost může se uměle velmi dlouho zachovati; veškerá [Semeno]-na hospodářská sklizená v úplné zralosti a za pohody, vymnutá a uměle sušená lze v nádobách neprodyšně uzavřených a do hloubky as 8,6 m (kde u nás nepanuje již střídání tepla) /pozn: není to shodou okolností temperatura lednic?/ zakopaných do země, zachovati při klíčivosti až po staletí. Nezbytně nutno jest [Semeno] před setím, zvláště odjinud nabyté, zkoušeti na jeho klíčivost, což se děje buď zvláštními přístroji, anebo tím, že vložíme 100 zrnek mezi navlhčené kusy flanelu, jež klademe na skleněnou desku a přikryjeme voskovaným plátnem. Můžeme též 100 zrnek nasíti do vlhkého písku, při čemž nádobu pokryjeme lehounce. Po nějaké době objeví se při teplotě 15° až 18 °C poměr kličitelných a nekličitelných [Semeno]-en, podle něhož seznáme procento i energii klíčivosti. Znásobíce toto procento klíčivosti procentem čistoty a dělíce produkt stem, vypočteme tak zv. upotřebitelnou hodnotu [Semeno]-ne. Zakoupíme-li [Semeno] z ciziny, nekupujme než [Semeno] zkoušené kontrolní semenářskou stanicí co do čistoty a klíčivosti, nejraději od producentů.
...no?
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
hehe, jasně Hyde, koukám, že máš elfštinu v malíčku ;-)
Pěknej příspěvek od starého Otty. Ta teplota v půdě bude opravdu dost podobná ledničce. A jinak nechápu, že jsem přehlídl, že mu pukly, nebo jestli jsem v rozržitosti reagoval na někoho jiného .. kdo ví :-) Asi jsem měl především radost ze všech dvanácti puklejch semínek po těch letech
edit: ale stejně po zkušenostech s klíčením nejrůznějších semínek v naprosté většině se stoprocentní úspěšností, si prostě nemohu pomoct a musím se dívat kriticky na neúspěchy při klíčení konopných semínek a dávání to za vinu různejm seedbankám či varietám. Je teda asi fakt, že čerstvě sklizené semínko nemá hned chuť na klíčení a potřebuje možná pár měsíců odpočinout, ale nevim nevim .. to jsem četl jen na groweru, ale dává mi to smysl :-)
Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)
Naposledy upravil Galen Aldaron 17-07-2007 v 21:50 PM
jen trosku mimo konopnej ramec, ale v ramci kliceni masakr... 2000 let stary seminka dokazal typek vyklicit a rostou.... http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/97582
posilal me to(ten odkaz ) asi pred hodinou kamos z icmagu no valil sem oci
Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............
Podle mně se klíčivost semínek určitě časem snižuje, ale myslim že je to ňák výraznějš poznat až po více letech (ze semínek starejch 12 let by asi vyklíčilo míň než ze semínek ročních ).
Ale tak taky každopádně záleží i na způsobu uskladnění a spoustě dalších faktorů...
asi tak ;)
Zdravim,zrovna klíčím cca 20 semen starých cca 7 let,možná víc.Válela se porůznu v šuplíku,žádná lednice. Zatím mám 8 klíčků. Co z toho vyroste je druhá věc
Původní příspěvek od lienbow podle me nezalezi na stáří semen ale kde a jak je skladujeme
podle mě záleží ůplně na všem, a taky si myslim, že když ti vyklíčí 10 let starý semínko tak z něj bude geneticky kvalitní kytka, ale jestli se klíčivost stáří zhoršuje si netroufám říct