Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie pod Sluncem » Futewův venek 2008
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Host
Host

Update 20.7.08 Příspěvek č. 17

Zdravím,
po týdnu přináším update. Tentokrát s více fotkami.

Žloutnutní, které postihlo purpureu se tak nějak ustálilo a kytka roste. Začal jsem ji pozvolna hnojit a zalívat vodou s peroxidem vodíku (30%), přičemž dávám 4ml/1l vody, dle návodu viridise, který jsem tady někde našel. I když jsem si říkal, že koncentrace je silná, žádnou újmu kytkám nezpůsobila - vyzkoušel jsem i 5ml/1l vody.

Chyby, kterých jsem se dopustil při přípravě substrátu jsou následující:
Příliš mnoho kostní moučky - nechal jsem se unést a myslel si, že čím víc, tím líp.
Dále pak příliš udusaná hlína. Doufal jsem totiž, že tím, že do květináče narvu víc hlíny než loni, zabráním jejímu rychlému vysychání. Místo toho má však kytka spíše problémy květináčem prorůst a v udusané hlíně se dusí a květináč vysychá jen o trochu pomaleji.

Proč teda kytka žloutla/žloutne? Kostní moučka vychýlila PH substrátu (snažil jsem se napravit vápencem) a kytka není schopná efektivně přijímat živiny, což ji znesnadňuje nedostatečně vzdušný substrát. Peroxid tuhle situaci, jak doufám, svými provzušňovacími vlastnostmi postupně upravuje a zlepšuje, nicméně kytka zůstane žlutá až do konce.

Málem bych zapomněl. Co se týče experimentu s Neem-oilem od Plagronu, prozatím jsem upustil od jeho aplikace. Mšice se na strom sice vrátily, nicméně ne v takovém množství. Nedávno jsem tam zahlédl slunéčko. Pokud se více rozmnoží, začnu stříkat znova.

Naposledy upravil 20-07-2008 v 13:31 PM

Old Post 20-07-2008 v 13:19 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Obě kytky pohromadě Příspěvek č. 18

Zleva: Purpurea, Strawberry

Old Post 20-07-2008 v 13:21 PM
Host
Host

Pure Swiss Strawberry Příspěvek č. 19

Strawberry začla kvést. Skutečně brzo. Tohle se mně ještě nestalo, nicméně vůbec to nevadí. Výnos bude sice o něco menší, ale teoreticky by měl být diky lepším světelným podmínkám kvalitnější

Old Post 20-07-2008 v 13:25 PM
Host
Host

Purpurea Ticinensis Příspěvek č. 20

O purpureře jsem mluvil už v úvodním příspěvku, takže netřeba nic dodávat. Poslední fotku netřeba komentovat

Old Post 20-07-2008 v 13:28 PM
Host
Host

Update 6.8.08 Příspěvek č. 21

Zdravím,
po téměř třech týdnech přináším opět pár fotek. Purpurea se připravuje na květ, Strawberry už delší dobu kvete. Stále je obě láduju Phytaminem, Bi-algenem a vodou s peroxidem vodíku (ta už ne tak často, jako před časem). Ode dneška začaly obě navíc dostávat Growth/Bloom Excellerator od AH.

Purpurea hnojena pouze Alga Growth, Strawberry koktejlem z Bloom a Growth.

Old Post 06-08-2008 v 20:00 PM
Host
Host

Pure Swiss Strawberry Příspěvek č. 22

S kvetením je na začátku. Jsem zvědav, co mi připraví. Voní pěkně sladce, tak sladce, že jí mám někdy chuť ukousnout. Prodělala menší ohýbání, aby se k ní dostalo víc světla (až po focení).

Old Post 06-08-2008 v 20:02 PM
Host
Host

Obě kytky + strom Příspěvek č. 23

Purpurea dnes prodělal razantnější prořezání spodních neperspektivních větví.

Strom, na který jsem aplikoval Neem-oil, obrazil. Po mšicích téměř žádné stopy.

Naposledy upravil 09-08-2008 v 17:46 PM

Old Post 06-08-2008 v 20:05 PM
Host
Host

Noční update Příspěvek č. 24

Zdravím, vzhledem k tomu, že mně začala kvést (cca. 4dny zpět) i druhá kytka (PT), rád bych sem uploadl fotky a nějaký komentáře, abych se v threadu příští rok pěkně orientoval a případně se vyvaroval některým chybám.

Momentálně kytky podporuju následujícím:

Strawberry dostává postřik minimálně. Do hlíny liju nadále AH excellerator, H2O + H2O2 - tenhle roztok způsobuje extrémní vypjatost listů (můj pocit), tzn. pokud máte problémy se svěšenýma listama, zkuste je zalít tímto. Hnojena je směsí Grow/Bloom v poměru 1:3. Poměr postupně snižuji.

Purpurea Ticinensis začla kvést. Stříkám phytaminem a bi-algenem + dnes jsem vyzkoušel postřik slabým roztokem H2O + H2O2. Do zálivky sázím Grow/Bloom v oněco větší koncentraci (asi 1:2) než v případě strawberry. Samozřejmě booster a občas H2O2 + H2O zálivkou. Peroxid mě skutečně příjemně překvapuje. Jenom mám trochu obavu, že v hlíně zanechává svinstvo (těžký kovy atd.). Snažím se to nepřehánět a doufám, že final solution tyhle srajdy odplaví. Všimněte si na detailu té začínající paličky, že žluté flíčky už jsou pouze na těch starších listech, nové už jsou krásně zelené.

Úchyt. Vzhledem k tomu, že PT je poměrně vysoká (v poměru s PSS) a větve začaly houstnout bylo nutné nějak kytku upevnit. Nenapadl mně žádnej efektní způsob, jak uchytit květináč, tak jsem přivázal dolní část stonku kytky pomoc tří drátů. Možná přidám i ten čtvrtý, záleží na směru větru. Ještě musím odpozorovat. Viz. čtvrtá fotka.

Ať kvetou!

Naposledy upravil 14-08-2008 v 00:02 AM

Old Post 13-08-2008 v 23:49 PM
Host
Host

22.08.2008 Příspěvek č. 25

Zdravím,
zhruba po týdnu přináším další fotky. Strawberry je v plném květu, purpurea se postupně rozjíždí. Bohužel trpím paranoiou z lidí v okolních zahradách. Nechtěl jsem být nápadnej, takže jsem vyfotil jenom detaily paliček. Celý kytky vyfotím až bude příhodnější situace.

První dvě fotky zachycují Purpureau, druhý dvě Strawberry.

Old Post 22-08-2008 v 18:15 PM
Host
Host

28.8.08 Příspěvek č. 26

Tak, vzhledem k tomu, že změny v květu obou kytek jsou teď razantnější, rozhodl jsem se zkrátit frekvenci focení. Fotky přináším po necelém týdnu, ale věřím, že je na co se dívat.

Strawberry je podle mě tak ve 3/4. květové fáze, ještě jí nějaký čas zbývá. Ale ono je to takhle těžko odhadovat a nakonec ji nechám možná trochu déle. Předběžně počítám s tím, že bych ji mohl kosit kolem půlky září, každopádně chtěl bych, aby palice ještě více naboptnaly, zatím to není žádná sláva. Tvrdý ale jsou.

Purpurea má ještě spoustu času. Zatím se mně nechce ani odhadovat, kdy tak může dozrát. Každopádně u ní lze vidět známky fialovění - na fotkách paliček jsou některé lístky kolem nich mírně dofialova. Uvidíme, co s ní udělají nižší teploty.

Old Post 28-08-2008 v 14:44 PM
Host
Host

A když už jsem byl v tom... Příspěvek č. 27

... nedokázal jsem si odpustit vyfotit i nějaká makra - Strawberry

Old Post 28-08-2008 v 14:46 PM
Host
Host

Příspěvek č. 28

Purpurea - na třetí fotce jde vidět to zmiňované začínající fialovění.

Old Post 28-08-2008 v 14:48 PM
Host
Host

Sklizeň - Strawberry Příspěvek č. 29

Zdravím,
po týdnu jsem se vrátil ze sportovního soustředění (zraněnej, jak jinak) a kytky jsem našel opět o něco povyzrálé. Strawberry dozrála tak, že jsem se ji rozhodl pokosit - 9 dní Final Solution + několik zálivek čistou vodou. Purpurea má ještě poměrně dost času, ještě zvládne pár zálivek s hnojivem.
Mám-li porovnat složeni palic, tak jednoznačně vyhrává Strawberry, jejíž palice jsou pěkně tvrdé (oproti listnatým palicím Purpurey).
I přes nízký vzrůst nakonec Strawberry vyprodukovala poměrně dost suchýho materiálu. Větve jsem odlistil a už se suší. Zatím jsem spokojen, těším se na účinky.

Přikládám pouze fotky strawberry, na Purpureu nebyl čas.

Old Post 14-09-2008 v 16:46 PM
Host
Host

ještě pár fotek ze sklizně Příspěvek č. 30

vše Strawberry

Cha, můj příspěvek číslo 999, příznačné....

Old Post 14-09-2008 v 16:48 PM
Host
Host

Purpurea Příspěvek č. 31

Zdravím,
poslední updaty byly pouze ve znamení již pokosené a právě se sušící Strawberry, takže jsem se rozhodl ukázat vám i purpureu. Její struktura se mně nijak extra nelíbí - listnatý palice, kterých je moc, stonky nejsou schopny unést (zvlášť když prší a ony namoknou), různě se zohýbají. Žloutnou jí masivně listy a i fialová barva jakoby napovídala, že se kytka chystá umřít. Vzhledem k tomu, že mám pocit, že palice by ještě MĚLY růst (přidal jsem jí trochu dusíku + do hry znovu vstupuje H2O2), rozhodl jsem se ji i přes tyto známky zdánlivé zralosti nechat růst minimálně ) do konce září (ani mně nic jinýho nezbývá, neboť odjíždím na dovolenou). Uvidíme, zda se z ní dá ještě něco vytáhnout. Maximálně mně to zplesnivý a budu kouřit přezrálý hulení. Ale staly se i horší věci

Naposledy upravil 17-09-2008 v 16:07 PM

Old Post 17-09-2008 v 13:15 PM
Host
Host

Purpurea Příspěvek č. 32

Nechám ji do počátku října (i když vypadá poměrně zrale, věřím, že její palice se ještě zvětší). Původně jsem toho napsal víc, ale příspěvek se někam ztratil.

Old Post 17-09-2008 v 13:18 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:45 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
29-05-2013 - tenkjat venku 2007 - 32 odpovědí
12-09-2011 - venek 2009 - 12 odpovědí
02-11-2009 - 1. Venek 2009 - 76 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás