Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ty kytky se mi vytahly ještě víc - dá se to zastřihnout i když to je přepnutý na qět? - nemyslim na nějaký rozvětvení, spíš aby to nebylo taq velký.. ??
nejsou někde fotky jak vypadá hermafrodit? u nějakejch kytekk jsou jasný chlupatý palice a pod nima pár oválnejch kuliček -z těch vznikne zase palice nebo je v tom pyl? nechtěl bych aby mi ganja vojela polárku:/ to kombinování asi opravdu neni dobrý
Podle me to zastrihnout muzes, ale musis pocita se snizenym vynosem vo tu cast kerou ustrihnes, protoze to uz asi moc neporoste. Ale jestli by ty palice maj malo svetlla tak by z toho stejne nebyla zadna kvalitka.
Jestli ty ovalny kulicky vypadaj jako samci kvety /urcite tu fotka nekde bude/ tak to je hermafrodit. Jestli jich neni extra moc tak by se to dalo vostipat a pak tam asi njaky zase narostou tak opet vostipat /jen ty samci kvety ne palice/
Největší vliv má asi výběr semen a kyselost půdy...
Takže se snaž vybrat si půdu Ph tak 5-7 ne nižší a semen dej rděj víc, aby sis' moh' později vybrat...
Nejvýhodnější je si z nejlepšího semenáčku (samice samozřejmě) udělat matku a dál jet jen z řízků, ušetří se tím hodně času a zklamání.
Tak jsem se nedavno bavil s jedním borcem co dodělává zemědělku a v diskuzy jsme přišli asi k následujícímu názoru:
Jedná se o to, že když je dobrý rok a je tedy dost samic a málo samců, tak v další generaci už tolik samic není (respektive zvýší se poměr samců ku samicím). Jako by rostlina vicítila, že by bylo moc samic na malém územý (moc semínek se přirozeně daleko od rostliny nedostane a tudíž by rostliny strádaly). Naopak, pokud je rostlina v prostředí kde nějak strádá, tak v další generaci se snaží mít co nejvíc samic = co nejvíc se rozmnožit, aby nějací jedinci přežili.
Docela mi ta teorie připadne pravděpodobná. Ale klidně to tu můžeme prodiskutovat.
No obvykle mám poměr samců/samic tak 50%/50% (in i out).
Ale pri lonským outdooru jsem předpěstoval u kámoše ve skleníku a z 50sazenic bylo jen 5 samců!! Tj. 10% a 90% samic. A to měly naprosto příšerný podmínky (málo je zalejval, bylo tam strašný vedro a špatná půda - pH přes 8). Když jsem je od něj dostal vypadaly hrozně, ale venku se pěkně vzpamatovaly. Bohužel z těch 45 samic jsem sklidil jen 3, protože mi zbytek ukradly nějaký zmrdi a požraly zvířata.
zrovinka sem asi zpozoroval ze se mi z dvou ww vyklabal jeden samec-kanec ale nevim to jiste.usuzuju podle takovejch bobulek ne vetvich ve velikosti asi seminka.jsou celi zeleny a je jich tam kotel.kytky mam 5 tejdnu stary a so to moje uplne prvni indoory.mat tedy pravdy stim samcem?a mam ho vyskubnout nebo se znej neco jeste vyklube?aspon naky semena.?????
pyl v tom zadnej neni,jednu tu bobuly sem kuchnul a nic sem nenasel.myslite ze bych to mel radsi vyskubat?nebo to mama nechat na herma ale to mi zas oprca tu druhou ww,ne?
Prave predevcirem mi ty "seminka" oprcali vsechny palice. Mam hermouse .. Ty bobulky se najednou otevrou a vysype se z nich pyl. A muze to byt ze dne na den.
Pokud to neni tvoje jedina kytka, tak ji rychle zlikviduj a listy v mliko premen.
1. Mam takovy pekne velky kvetinace asi 40l( bohuzel jen asi 2) a chci to do nich pichnout (toho svyho ne ), ale jde mi o tohle: neni trochu divny si udelat treba deset sazenic a potom zasadim dve do tech 40l z tech 10...a budou to zrovna samci...a 40l v p*****.Neni to pak ztrata pudy, ziviny v p*****? Podle tech pestiku ci co to je to fakt nepoznam...takze neni radeji lepsi si priplatit za femilizovany semena a nevyjde to potom na stejno nebo lip?, ale + s tim, ze budu mit jistotu, ze to nebude mit koule?
2. Vim, ze zalezi na pude a podminkach atd..., ale tak priblizne kdyby se mely zacit tvorit koule atd...abych najednou nezjistil, ze se to uz vopichalo...?
3. Na obalu tech substratu je, ze to ma PH asi kolem 5,0 az 6,5 nebo podobne...to je dost kolisavy ne? a je to velkej rozdil samcu oproti 7PH? Prece tim, ze tam dam perlit a kalifornsky (vite co...) se to nezvysi, ne? A jak jsem vycetl tak by PH melo bejt prej kolem 7 aby tam bylo min samcu? Ale nepripada mi, ze by to nekdo jeste upravoval, alespon podle tech pestitelskejch rad...
Dělá se to tak, že máš víc kelímků (třeba od jogurtů) a v nich máš sazeničky.
Zjištění pohlaví je jednoduchý: až bude mít kytka aspoň 2 patra(nepočítej děložní lístky), tak to spodní kompletně zakryješ něčím neprůsvitným(třeba papír) a za pár dnů ti ten spodek vykvete. Pak to buď vytrhneš nebo odděláš papír a dáš to do těch svejch 40l.
Kyselé Ph zapřičiňuje více samců, to je pravda, ale ne nějak kriticky.
Prostě to udělej, jak jsem ti to napsal a příště Hledej(odkaz vpravo nahoře)!
Attack government which have broken 'The basic human laws' sign! High grow, higher harvest, highest High! ->
Vim kde hledat. neboj....S tim PH dik..nerad bych mel samy samce
Prave jsem chtel vedet jestli to poznam, nez to presadim....o to mis slo...zdali se mi totiz ty kelimky atd...dost maly...na to aby to v tom rostlo, nez to poznam, ale kdyz to tak pises, tak to tak udelam....jinak dik za help...