Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak že po konzultaci jsem se rozhodl, že udělám novej jistit v rozvodový skříni a z něho napojím kabel rovnou k pěstírně a hotovo. To se mi zdá rozumný
Původní příspěvek od Claune tak že po konzultaci jsem se rozhodl, že udělám novej jistit v rozvodový skříni a z něho napojím kabel rovnou k pěstírně a hotovo. To se mi zdá rozumný
Pokud kabel od něj bude vůči jmenovité hodnotě jističe předimenzován (např. jistič 16A - kabel 2,5mm2) (a samozřejmě propojka mezi hlavním jističem a tím novým), tak je to opravdu rozumné
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
Zasuvka a potazmo celej zasuvkovej obvod je dimenzovanej na asi 10A u starsich domu, u novejsich to muze byt i 16A, to zalezi na jisteni. Kazdopadne P=U*I takze 230*10 je 2300W na jeden obvod. Kratkodobe i vic, ale nedoporucuju pretezovat starsi vedeni protoze nikdy nevite kde se mohl uvolnit spoj.
souhlas ..ale pozvysi na to eletrikáře ..to je asi samozřejmí.. jistic doporucuju 25A značky ABB a jak uvedeno jest 2,5mm2 CYKY ..cena kolem 1500 / 50metrů drátu a nejlépe si nech napojit aspon 2samostatné dvoj záskuvky....je to mnoohem lepčí než rozdvojky apodobně(rozdvojka ma na jedné straně fázy v levo a nadruhé v pravo) jinak zásuvky jsou na 16A..nebo je uvedeno jinak(na výrobku)
a jeste jedna vec aby to vypadalo fajnově...velký páčkový výkovoný spínač ..kerym to muzes vypnout kdyby se titam neco stalo...rozbyla se výbojka nebo takneco
Eletrikar sem tak vim o cem mluvim.
25A je zbytecne moc 16A bohate staci a je to podle normy. 2,5cykyna urcite ano. Rozdvojky pokud mozno ne, ty novy maji jednu zasuvku vzhuru nohama takze sou bezpecny, ale cim vic spoju tim vetsi sance na vyhrati.
Jestli mas nakyho kamose elektrikare tak se snim domluv, urcite ti to za nakou tu naturalii zapoji tak abys nevyhorel.