Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já používám zvonkový trafo. Dalo by se levně sehnat ve výprodejích. Já ho mám z jedné rekonstrukce, kde se zvonek prostě rušil. Má několik výstupních napětí (3, 6, 9V). Větráčky napájím usměrněným 9V vinutím (to je cca 11,5V ss). Mám dva větráčky, výkon snižuji regulátorem (PWM), který je nastaven na minimum, aby se větráčky ještě roztočily. Výbojku 70W ve skříni cca 30x40x70 to uchladí v poho...
Chtěl bych se zeptat jestli se dela naky maly pachovy filtr na pc vetracky at se aspon trochu ten smrad filtruje...A jak moc by smrděly 4 50cm kytky....hledal sem to ale nikde sem nenasel odpoved...
Já jenom dodám, že u větráčků na 12V je vždycky toto značení: Ćervený -> +12V, Ćerný -> GND, Źlutý -> Vývod z Hallovy sondy na měření počtu otáček. Ve větráčku je totiž zabudovaná skromná elektronika (pár budících tranzistorů, hallova sonda, nějaké ty odpůrky, kondíky atp.), která budí cívky (4 jsou, mám pocit) statotu a ty potom roztáčejí vrtuli neboli rotor. (Elektronika se stará kromě měření otáček a buzení cívek statoru i o bezpečnostní pojistku, když náhodou strčíte prsty do roztočeného větráku, tak po nich sice dostanete, ale větrák se zastaví a roztočí se, až ho uvolníte.) Někdy jsou taky 4 dráty, to je potom takto: Černý -> GND (klasika), Źlutý -> 12V (na to bacha, abyste si to nepopletli se zapojením v třídrátovém provedení), Zelený -> měření otáček (probíhá tak, že na tomto vývodu jsou proti zemi impulzy podle počtu otáček ventilátoru, tuším, je to nějak 2-3impulzy na otáčku, přesně nevím) no a Modrý -> PWM (regulace rychlosti). To jsou třeba ty nové moderní větráky, kde si přes počítač regulujete rychlost otáčení.
Čau groweři.
Mám pc větráček napájenej nabíječkou z mobilu,chci se teda zeptat,můžu to tak mít?Nebude se přehřívat nebo něco podobného?Nerad bych doma vyhořel.Díky
Původní příspěvek od francox no a teraz ak budete taky laskavy je tu niekde schema ako to zapojit do nabijacky? som obchodnik, nie elektrikar, dakujem za rady
Ahoj máš to tady celkem hezky popsané, pokud by jsi nevěděl, napiš mi do PM