Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Klasickým způsobem lakmusovým papírkem , který jde koupit skoro v každé drogerii . Stačí kousek utrhnout a do půdy po zálivce zastrčit do půdy . Doporučuji špejlou nebo něčím podobným a ne v místě kde voda nejvíc vchází do půdy . Ph má být mezi 5 až 7 stupněm .
Já většinou reguluji kyselost skořápkama vajíček už vmíchánými do půdy . z kterých se vápník vylučuje postupně po celou dobu růstu .
Na zvýšení Ph doporučuju Dolomit. Jde koupit v zahradnických potřebách, dávkování je na obalu. Výhoda oproti skořápkám je v tom, že obsahuje nejen Ca, ale i Mg - moc důležitý pro zdravý růst kytek!
A taky se Dolomit lépe uvolňuje než tuhé skořápky.
Mám prebublávátor /hydro/ na rastlinky.
Pokúsil som sa upraviť pH roztoku smerom dolu pomocov
tej -vodičky- z akvaristiky na úpravu pH vody smerom
dole. Avšak je to tak slabé, že by som potreboval na
40 litrov asi 4-6 flašiek, každá 100 korún, a to je predsa
blbosť, čo kradnem či čo?!
Keď som sa snažil použiť potravinársku kys. citrónovú
bolo to OK, avšak len niekoľko minút, potom to išlo na
pôvodnú hodnotu.
Čo mám použiť - teda meno originálnej alebo podomácky
zmiešanej látky?
ďíky
Používám Sera pH Minus a je to koncentrovaný jako blázen. Když do bubbleru upravuju pražskou vodu (pH nad sedm), dávám kolem 3 ml na 15 litrů vody. Co to používáš ty? Určitě bych se držel profesionálních prostředků.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Zdravim ,
pouzivam uspesne tablety z lekarny CALCII CABONICI 0.5g uhlicitanu vapenateho v tablete.
Studnicni voda o pH 5.5 12litru 1/2 tablety pH 7.1.
Navic das kytce potrebny vapnik. Je to levny a funguje to.
SORRY-Blbe sem si to precet ty tam lejes kysely tudiz tvuj problem je opacnej.
Stim sem se jeste nesetkal.
proč nepoužívat na snižování PH v růstový fázi 40%kys. dusičnou a při květu používam 40%kys.fosforečnou.Možná se to blbě schání,ale dá se to.Pak už vydrží litrová flaška asi tak na pět let
Hosi, problem bude hnojivo. Pouzil som to od fyrmi KEMIRA Ferticare hydro IV, no neviem co si mam o tom mysliet. Vporiadku, citam vsade ze KONTROLUJ pH, no ale 3 krat za den.... Ano skusal som tu kys. dusicnu /68 perc./ je to OK, ale vidim to tak ze zmenim znacku hnojiva. Potom sa ozvem.
Zatial caute
Čaute,mám problém s Ph,mám ho nízké asi něco kolem 5.Potřebuji ho dostat výš,jak na to?Čím ho zvýším,byl jsem v květinářaství,ale tam pracují samí laici a nic neví,jedna prodavačka mi cpala cererit!Díky za odpověď.
Jiřík
No, zvolil bych co nejlevnejsi reseni - bylo tady uvadene ph+ a ph- z prodejny aqaristiky na upravy ph, ale prijde mi to drahe... - ja na zvyseni ph pouzivam hydroxid sodny a na snizeni kyselinu dusicnou - event. zplodina reakci je dusicnan sodny, a to je koneckoncu hnojivo. Nestoji to tolik a vydrzi to naveky. Par pecek rozpust ve vode a pridavej po kapkach.... Na zvyseni by se dalo puzit i vapno nebo slupky z vajec - taky vyjde levne - zalezi, jestli chces upravit vodu v bobbleru, ci substrat....
POZOR, v navodu to nebude, NaOH je SILNA ziravina, pouziva se na vyzrani ruznejch bordelu z odpadovejch trubek!!! Pokozku Ti sezere tak do 3 min !!! Jestli mas substrat, tak si ph zvedni spis tim vapnem (HASENYM!!!) nebo slepicoslupkama. Hydroxid spis na hydro - rekneme 5-10 pecek do litru a pouzit PO KAPKACH!