Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Rosim odstátou vodou obden to jenom že se ke kytkám nedostanu. Rosim za světla i za tmy. Na kytky to má velice dobrej vliv. Takže strach z lupy efektu nemám. Akorát jak se rosí když kytka kvete?? Kámoš říkal že se nerosí že hrozí možnost plísně palic?? Ale v přírodě taky prší na kytky když kvetou??? Jak je to???
Čus, no já zastávám takový ten postoj "pocit ten to ovládá:, myslím, že tohle s tou hnilobou je riziko opravdu až ve finálních stádiích-pokud jsou ty buds už opravdu plné a vypařování vody z nich je už hodně dlouhodobá záležitost, tak určitě to nebudu frcat vodu do palice. Myslím si ale, že rosení na listy s trochou opatrnosti, ať to nestříká do hlavy je pořád na místě a nemůže tě ( Vás ) to ohrozit. No a venku?...když je té vody moc, chčije už 2 týdny, tak ti palice začnou velice lehce chytat plísně a proč?... to je asi triviál to opakovat, že jo. Kytka k tobě promlouvá a ty musíš naslouchat...pak jste jedním, učíte se jeden od druhého a nehrozí, když je Tvoje třetí oko open, abys něco spackal. Hmmm. ....s citem, brodas. Andy JAH
P.S....bitte, und eine kleine Karma by tam nebyla?
Pánové, když sem se ptal jak rosit, tak sem vůbec netušil co se tu rozpoutá za odbornou diskusi. Od té doby co tu toto téma je rosím za plného výkonu (250W, 50x50x180) a kytky rostou jako zběsilý. Žádné žluté listy, žádné vypálené díry. Rosím normální odstátou vodou z vodovodu, hodně jemným aerosolem přímo na kytky. Mě to zatim funguje, takže to samožřejmě doporučuji i ostatním.
mam 2x400W rosim za tmy a tesně po zapnutí lampicek. Používám roztok ze zálivky (Advanced Hydroponix Formula) Neni s tim nejmensi problem, kytkam se to evidentne libi.
ja jsem si udelal plovak z polystyrenu a nahoru nad diru, ktera je v polystyrenu pro paru a sloupec vody, kterej caka z membrany jsem udelal takovou cepicku z alobalu a uz to nikde necaka. (viz fota v galerii) Jinak umisteni nebleru je dobry bud pred vetrak, kterej paru rozfouka po boxu, nebo proste zkouset ulozit nekam, aby para smerovala k co nejvetsimu poctu kytek. Kazdopadne se mi zda, ze ten nebler neni nic moc. Klasicka zvhlcovacka je urcite lepsi.
Rosím aj za světla a je to vše v naprostém pořádku právě uplně je vidím jak si libujou jinak mam CoolTubu a dost to pořeší teploty :p Peace všem zahradníkům
Já jsem rosil třeba i 10x deně za světla takovým tlakovacím zahradnickým kropítkem,, do vody jsem přidával i hnojky a nevšiml jsem si že by to dělalo neplechu, akorát je třeba nedávat hnojek tolik jinak se tvoří povlaky na listech ale je důležitá cirkulace vzduchu
Původní příspěvek od Roman Dirda Was ist das-mohla by nastat osmóza-tím jako ukazuješ svou vzdělanost nebo proč to slovo bez vysvětlení používáš,navíc chybně?
Osmóza je jev,kdy prostředí(buňka) o vyšší koncentraci osmoticky aktivních látek(prakticky všechny molekuly,hlavně ionty solí) přijímá čistou vodu z prostředí o nulové koncentraci těchto látek(okolní prostředí),následkem čehož může nastat osmotická lýza(rozpad) buňky.Buňka se nacucá vodou až praskne-tak to ale funguje POUZE u živočišných buněk-nemají buněčnou stěnu jako rostliny a bakterie.
Mute,přesto se tě jako význačného odborníka na danou problematiku na něco zeptám.Proč nemůžu přesazovat kyti za poledního slunce?Jaký je mechnismus jejího poškození?Vždycky mi to vrtalo hlavou.Za odpověď předem Dík.
Mno newim newim soudruhu esli prasknutí buňky je normální jev já bych viděl spíš jako negativní jev ten že vlivem osmatického tlaku se méně nasycený roztok nasytí což by mohlo vést k odčerpání živin z listů do kapek destilky ale to nebude tak horký páč se to rychle vstřebá ale že by z toho popraskaly buňky ? filosofie to je věda peace
ZDRAVIM ,ja rosim uplne v klidu za svetla a jeste jsem nezaregistroval jedinej problem-pouzivam odstatou voudu z vodovodu a vse je ok.navic mam jemny rozstrikovac a myslim ,ze kdyz na paldu nenaperu vody moc,tak je stejne chranena vrstvou pryskyrice a voda se do ni skrz ni stejne nedostane,,tot muj nazor