Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Speko: na tu cokoladu bych se asi vysral, spis bych to cele pretahnul protoze hlinik uz nejni in, ne ale jestli to tam jisrilo tak muze byt ten hlinik spatny, teda nefim jak u hliniku ale med kdys se vic prohreje tak je na hovno!
sakra proc se do me nekdo navazi
Já si myslím-pokud máš vedení z AL,tak tomu bylo proto..opravdu stačí prodlužovačka která bude mií nejčatěji vodiče z Cu 2,5mm.
Samozřejmě je lepší pletený vodič (lanko)než celý vodič...a hlavně důkladně dotáhnout spoje kvůly přechodovému odporu..
Velmi doporičuji zmenit celkovou impedanci obvodu...podle toho můžeš zjistit,že ve vedení znikají ztráty které se přeměňují na teplo...a tudíž v se v jističi "nenahromadí" tolik templa aby se odtáhl "plíšek" u nadproudu je to ale jinak a to tak,že vznikne větší mag.pole a v cívce jističe se naindujuje napětí které odtáhne "plíšek"..
takže bych natáhl prodlužovačku od zdroje přes jistič charakteristiky typu "B" a je po problémech..
haty: ano prodluzovacka by stacila ale taky je tam zapojena vybojka plus nejaky dalsi blbosti, a co jsem videl jak ty prodluzovacky delaj! Staci mit na stejne fazi zapojeny mrazak a PC a kontakty se opaluji jak svin a to je blba 166:-D
Hliníkový a měděný drát nesmí nikdy přijít pod jeden šroub. Přímým spojením hliníku a mědi vzniká elektrický článek. Hliníkový vodič pak začne ubývat. Vytvoří se nedokonalý spoj, na kterém vzniká teplo. Závěrem
stačí když si zapojíme prodlužovačku hezky od rozvadeče přes 16A jistič s charakteristikou typu "B" a je vystaráno.nádherná zásuvka která nesklame..já to tak mam taky a funguje to skvěle...aby se kontakty nevypalovaly stačí aby přívod k lampě byl přímo od jističe jako samostatnej okruh který jistíme..a pak už se vypalovat nebudou..kontakty v zásuvkách by měly permanentně vydržet 16A takže by nemal býz problém..
mě v obvodu běží lednička,mrazák,PC + lampa a no problemo...hlavně jsem si dělal rozvody el. sám tak vím co můžu a co ne..ale dávejte si POZOR-elektřina je dobrý sluha,ale zlý PÁN....
Jak říkám..natáhnout prodlužovačku přes samostatnej jistič a je vystaráno...hlavně jistič typu "B" jinak to může dělat čurbes...
tak když máš velkou zátež tak se kontaky opalují.. prostě když máš v zásuvkovém obvodu velký odběr tak se může stát že ti zásuvka nebo dokonce jistič vyhoří..to může byt také spatně změřenou impedancí(celkoví odpor vedení) jak říkam:normálne od zdroje přes samostatný jistič natáhnout prodlužovačku a pohoda...pak by nemal byt problém
přesně Hanizeku..pak vzniká přechodový odpor..a gde je odpor tam je teplo..a pokud to nechcete mít přes zásuvky,tak stačí natáhnout jen kabel(třeba od prodlužovačky) a pospojovat všechny vodiče které k sobě patří WAGO svorkami a ty vydrží permanentně jmenovité hodnoty které má každá na sobě napsaná tj, proud a napětí....WAGO svorky koupíte ve specializovaných obchodech s el.materiálem
Zdarec
Právě ony Wagosvorky jsou nejčastější příčinou přechodových odporů jelikož styčná plocha z vodičem v této svorce je poměrně malá a pokud byla svorka již jednou použita je ryziko přechodového odporu max. další nevýhoda je že do ní lze připojit jen kabel CYKY nikoli šnůru CYSY
No nevím z těma koncovkama to určitě půjde ale proč to dávat do wagosvorek když exsistují různé můstky čokolády atd. z tím pocínováním to asi neklapne bo pocínovaný kabel je sice tvrdý ale taky rád praská a tlak který vznika v této svorce vůči kabelu + malá styčná plocha jen tuto deformaci podpoří