Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já to dělám tak, že příslušnou flanděru nacpu až k prasknutí, co nejvýš to jde. A do zbytku napěchuju zmačkaný papír, až leze ven, pořádně utáhnu víčko a lem uzávěru zakapu voskem. Ve sklenici sice pár ml kyslíku zbyde, ale ten se běhe nepatrné oxidace spotřebuje a díky voskovému závěru už tam žádný nový nepronikne.
Co se fermentace zakopáním týče, tak nemám zkušenost, že by model byl silnější. Spíš je to tak, že vyndavám po delší pauze, takže mě to logicky pěkně sejme. Nepopírám ale, že se na kouření cosi změní, minimálně chuť a vůně.
Zakopávání je dost v pohodě věc! Už jenom kvůli tomu, že to všechno člověk nezhulí hned.
Je dobré si vybrat místo, jenž je dále od lidí , nikdy nevíž kdy tam někdo navrhne nějakou inženýrskou síť (viz. případ kámíka, jemuž na jeho fleku na jaře vyrostla silnice, a hůlky jsou na věky pohřbeny pod vrstvou asfaltu)
Ale máme tu plíseň, na tu si musíme dávat obzvláště pozor. Buď do sklenic umisťovat taky sáčky na vysátí vlhkosti (pytlík z rejží, noviny, atd.) nebo umisťovat hůlky jemňě přesušené. Doporučuju, před zakopáním, na pár dní zavřít a nechat doma. Po pár dnech kontrola. Tím by se případná plíseň měla eliminovat.
Myslim, že ja nejlepší používat sklo se zábrusným uzávěrem (neni nejlevnější, ale dost lidí takové lahvičky má doma). Další vychytávka je sádra, prostě tu sklenici (apod.). zalejete do sádry. Můžete použít různé formy, do které vložíte sklenici a zalejete. Nakonec je možné vzniklý výtvor nabarvit (či dokonce nalakovat) a vystavit třeba v pokoji. Výsledný efekt je stejný. Hůlky se změní stejně jako v zemi. Nezhulíte je jelikož vám bude kvůli jednomu jointu líto ten výtvor ničit. Je to hlavně pro ty, co nechtějí zakopávat ve městě a mimo se jen tak nedostanou. (Nehledě na to, že je docela riziko, jet přes město tramvají s 5ti 3litrovkama plnejma hulení).
Ale je možné tyto sádrové odlitky (většinou beztvarý) zakopávat, sádra zamezí přístupu vzduchu a když to vykopáváte máte menší možnost rozbití sklenice lopatou.
Best off vidim řešení s 12ti sklenicema, kdy každej měsíc smíš vykopat jednu. Nestane se ti, že v červenci nemáš svůj outdoorek.
Co se tý přeměny týče se do 3 měsíců mění neaktivní látky (že jich tam je 6 půlek) na látky aktivní. Do tý doby získávají modely na účinnosti (tady právě vidim rozdíl mezi tim co hulíš hned po sklizni a co si schováš/zakopeš), potom už jen degradace. Samo, že v tý sklenici bez přístupu vzduchu a navíc při venkovních teplotách to degraduje o něco míň než normálně v pixle doma.
Ovšem vzhledem z tomu, že většinou materiál vkládaný do sklenice není 100% suchý dojde k fermentaci, což se projeví na chuti (a taky na high, ne intenzite, ale samotném stavu). Ale myslim, že to není na škodu. Dokonce u některých modelů bych řekl, že to spíš pomůže. N4
zdavim gowers, tento rok planujem, ze skusim zakopat veci aj ja, zaprve lebo nemam kde skladovat a za druhe z bezpecnostnych dovodov, keby ma prekvapili pani zeleny (police - nemyslim si, ze je to realne, ale opatrnost neni na skodu)
Moj plan je taky, ze vykopem cca pol metrovu alebo hlbsiu jamu, steny vylozim nejakym drevom, rozsypem do toho silykagel, alebo ryzu na znizenie vlhkosti, travu vlozim do zavaraninovych poharov, do poharov vlozim tiez nieco z hore spomynanych materialov na znizenie vlhkosti a na koniec cele to dobre uzavriem, pohare aj dieru nejakymi dvierkami z dreva a zamaskujem.
komentare pripomienky su vytane
edit: chcem sa spytat, ze kolko mam susit travu pred tym ako to zakopem a ako zistim, ze je dokonale vysusena, aby to nezhnilo
thx
2 zubo:
ze sou poradne vysuseny poznas tak ze dyz vezmes palicku a zlomis ji stonek tak to uslysis nebo jak rikal tady nobody4 strc to treba na 3 dny do zavreny sklenice a dyz ti to zas zvlhne tak to suchy nebude.ale jinka dyz tam budes mit nejakej papir nebo neco proti vlhkosti tak by to melo bejt v pohode...
Myslíte, že je dobrý dát paličky do pytlíčku před tím, než se vloží do sklenice??? Já bych to viděla asi tak, že nacpu plné pytlíčky (ty uzavíratelný) a ty dám do sklenic a do těch skleni přidám ještě nějaký papír. Pak ty sklenice dám po několika ještě do igelitový tašky a šup s nima pod zem. Jak bych to měl dát hluboko???
Papek: Jo, já jsem to měl taky takhle (zatahovací pytlíky v zavařovačce) a po roce super. :-D
Teda ještě jsem tam pro jistotu měl tochu silikagelu. Po vykopání suprově suché, všechno v poho.
Teda zavařovačka byla ještě 2x zabalená v igelitu, ale myslím, že to moc nepomohlo - pod igelitem (na povrchu zavařovačky) to bylo mokré.
Co se týče hloubky - čím hloubějc, tím líp (snad tak ve 2 metrech už je celý rok konstantní teplota 8°C), já jsem v 60cm narazil na vodu, tak dál už jsem nešel. Ale jinak bych řekl že něco kolem 80-100cm bude rozumné.
Řekl bych že člověk nic nezkazí drenáží - prostě mít pod a nad balíčkem vrstvu štěrku.
NO jak tady nekdo mluvil o spotrebovani kysliku, tak pri oxidaci (rezaveni) zeleza se ten kyslik spotrebuje celkem rychle.takze me napadlo udelat v te zavarovacce oddeleny prostor do ktereho se da par namocenych hrebiku melo by to fungovat.
taky mám nápad na spotřebování kyslíku. Stačí jen do svařky naplněné zeleninou vložit zapalovač, který před tím opatříme gumičkou na plynovém "mačkátku". opatrně ho nějak zajistíme aby se nemohlo stát, že zelenina zhoří. Škrtneme a poté jen přiklopíme. Zapalovač bude sám hořet a poté zhasne.
Edit: Tak mě napadlo, že po zhasnutí plamene se bude uvoňovat plan hups
Zakopávám každej rok ale u mě to má spíš tu funkci že to hnedka nezhulim Co se týče účinků a chuti tak jak která tráva ale docela dost druhů mi tím zakopáním na půl roku získalo obojí... vysvětluju si to tím, že paličky ztratili na objemu a tím se mohou zdát silnějšími (přece jen-stejné množství úč.látek je najednou v menším množství matroše) a stejně tak chuť i vůně, že stejné nebo neznatelně menší množství aromat je v menším množství trávy. Myslim si že uložit do mrazáku a zakopat pod zem má naprosto stejný účinky na matroš akorát to zakopávání je pracnější...
Graetar: je to tak, že THC se při přítomnosti kyslíku rozkládá na neaktivní CBN neboli cannabinol. Tento proces je nevratný, a při absenci kyslíku rozhodně CBN nekonvertuje zpátky na THC, takže musím zklamat...
My sme s kamaradem taky zakopavali nake ty skera..... Urcite nejlepsi na tom bylo ze sme meli co hulit i na jare..... Tez sme to dali do zavarovacky a zavreli takym tim koleckem na zavirani zavarovacek....
Před třemi lety se mi opravdu hodně urodilo proto sem napěchoval úrodu do zavařovacích sklenic se šroubovacím uzávěrem ale opravdu napěchoval pomocí dřevěného válečku asi 1 cm pod okraj,plamenem zapalovače ve zbylém prostoru vypálil kyslík a ihned uzavřel . Slenice zabalil do igelitovýho sáčku a zakopal asi půl metru pod zem na příhodném a hlavně dobře zapamatovatelném(to je ale dlouhý slovo ) místě. Přesto,že se vlhkost dostala přes igelit do slenic nepronika ani po dvou letech. Hlavní výhodu vidím v tom,že nemusím mít doma víc než potřebuju a díky stabilnímu prostředí bez ztráty kvality dlouhodoběji skadovat.Jinak si myslím,že tráva určitou dobu po sklizni přirozeně zraje a tím i nabírá na síle a je jedno jestli je v mrazáku pod zemí a nebo někde úplně jinde(pokud je uložena kvalitně).Potom dochází k postupné degradaci.To je asi vše čau.
kouří táta kouří máma kouří dcera kouří syn proč by nemohl prach a broky hulit taky Temelín ?