Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
eso
tak archivu se ti zachtelo
jiste archivy mame ale vylozene pro osobni potrebu ... cena jedne lahve by se podle kvality, rocniku a odrudy mohla pohybovat kolem 2000kč nekdy i vice (nedavno jsme meli 30letý archiv ...)
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
hma tak take 30 rocne vinko:-) inak z moravy som pil fakt dobry muskat moravsky z mikrosvinu neskory zber, habanske sklepy maju tiez velmi dobre vinka, ale aj nase slovenske nie su na zahodenie od mrvy a stanka cabernet sauvgnon vyber z hrozna. Portske mi nechuti -myslim alkoholizovane,ale ked sme boli v porte tak klasicke cervene 13-14 percent boli mnamky, tak ako aj spanielske vina, ale ceske a slovenske ak clovek vie ake taxa vedie odvdacit dobrou chutou a zbytocne kupovat zahranicne ktore su tu bud predrazene alebo nie moc qalitbne za velke prachy, nech zije cesky a slovensky out a nech zije u ceske a slovenske vina. Slnko je slnko :-)
eso
ledove vino - jak jsem psal výše - nevyrabime kvuli náročnosti výroby ... nebydlime zrovna blízko od nasich vinic takze tam nemuzem byt zrovna v tu chvili kdy potrebujeme a to je pro zber ledoveho vina nejdulezitejsi ...
dále je tady dalsi faktor a to ten ze vinari s mensim mnozstvim vinic a takovi prochazeji vinice a hledaji .... takže kdyby sme nechali jeden nebo dva radky tak je dost vysoka pravdepodobnost ze to nekdo vyčóruje.
Dalsi vec jsou plisne ... i kdyz pouziváme postriky ... vsemu se zabranit neda a je lepsi pozbirat urodu dříve než nechat pulku uhnít kvuli plísním. Stava se to ...
bransfer
no 30leté vinko ... ve skutecnosti má kazdá odruda vína urcitou charakteristiku v kterém veku je nejlepsi a od toho veku pak kvalita (chut) vina pozvolna klesá a zlepsuje se pouze barva... po 30letech uz je to spise takový pomalu ocet ... já sem bohuzel nemel prilezitost to ochutnat - ale ta chut uz neni tak kvalitni jak by mela byt.
Samozrejme ceská moravska a slovenska vina patri k elite ted nevim jaky to byl presne sklep ale v Novosedlech (Morava, Znojemsko tusim) se vyrabely vina specialne pro Olympiadu ... sice je to trochu z data ale i tak ... zadne francouzské, španelské nebo australské ale Moravské vino bylo na olympiade a tak to ma byt
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
moj tatko robí víno, sem tam mu pomožem ,ale to je také trojchlapové, a vždy bud trochu alebo dost zlomené, takže len z kofollku.
jednu reláciu som vychytil na ta3 a vraveli tento rok bola dobrá cukornatost, až 24 wow lebo dlhá jesen bola
xerthon - ne vyrabime pouze prava ale princip je stejny ...
Vezmes plodinu ... podrtis a vylisujes .... stavu nechas vykvasit a ve chvili kdy uz to je akorat . vezmes plátkovou síru nebo pyrosulfid (prášek) a vino zasiris ... ve chvili kdy to zasiris se zarazi sekundarni kvaseni a vino je hotove pak uz jen nechat uzrat alespon 1 mesic kvuli ustaleni chute a vychutnavat
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
čus Lupus tohle jsem tady nečekal a o to příjemnějc mě tenhle thred překvapil
já se zabývám výrobou jenom ovocnýho vína, čili čůča neboli samoseru.. Zatim jsem se ožíral domácím čůčem z mali, čenýho rybízu, červenýho r., ostružin, broskví, třešní a letos vlítnu na třešně
soulQuake: jj, smí .. . merlot se pije asi při 14- 16 stupních, stejně jako frankovka, nebo jiné druhy červených težších vín. .samo můžeš ho pít i studené ale vůně a chuť tolik nevynikne..
nevim to jistě, ale myslím že pyrosulfid a podobné sračky, bez kterých to dnes už ani nejde ve starověku asi neznali..