Capo
Stálý Člen
|
citace: |
Původní příspěvek od VoidMAN
no prave - uz jen proto si myslim ze si ten thread sice nasel ale asi nedocetl az do konce - pac se tam nakonec spooooousta problemu nevyresi a spousta dalsich se objevi
navic az si koupis 130cm 36Wzarivku tak chci videt jak ji smysluplne naladujes do skrine tak aby mela naky vyuziti
a presne jak pise metalsodik - pestoval naky kopretiny .... |
No tak to se mýlíš. Já jsem ten thread dočetl celý už asi před měsícem a vím, že pod tím pěstuje orchideje.
Na konci tam, je že Jahůdka po něm chce, aby mu přesně poradil jakou sestavu na to použít, aby to mohl otestovat. Dále je na konci, že na Zeuse všichni čekali a on se neobjevil. Netvrdím, že se další problémy neobjeví. Je to ale alternativa pro ty co z nějakých důvodů mají u sodíků problém s teplotou a taky pro ty co pořád pro začátek chcou začínat na úsporkách. Určitě to pod tím pojede líp než pod studenou a teple bílou úsporkou a nechcou kupovat hned drahé lampy a chcou si to nejdřív vyzkoušet.
Proč bych si kupoval 130cm? Dělají se od 15W a ty mají 44cm , 18W 60cm, 25W 75cm, 30W 90cm, 36W 120cm, 38W podle narvy 105cm a 58W 150cm (sice menší watáže mají menší poměr lumenů na wat, ale s trochou matiky si spočteš aby to vyšlo).
Na jaře vyzkouším dvě 18W jako vertikalní scrog a schválně jestli bude lepší výsledek než pod 70W sodíkem. V zimě to nejde, protože by mi to tam zmrzlo kvůli tomu, že je to ve vedlejším baráku a tam se netopí a waty a kačky za teplomet dávat nechci.
Dobře netvrdím že ten jeho poměr 5x lepší bude, ale myslím si že určitá úspora tam bude. Ty jeho argumenty a jak to měřil zní důvěryhodně.
Kdyby jste si ten thread dobře přečetli tak se dostanete i k jeho mailu, proněvadž tam dal odkaz na jeho stránky a mohli byste si s ním ty další otázky a problémy probrat.
Zkusím si s ním o tom tak v únoru něco napsat a dám na jaře vědět jestli a jak dobře to roste. A kolik toho nakonec bude gramů na wat se zjistí až tak v květnu.
Pěstu zdar
|