Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ve skříni vytváříš iluzi přírody!!!! umělý slunce...umělej vítr...sice je pravda že hydroponie není zrovna srovantelný ale to už je jen upgrade člověka...proč se lidé uchovávaj v mrazu a ne v lednici???prostě se tím mrazem zastaví všechny děje...v lednici je jen zpomalíš...
Najjednoduchsia a podla mojich skusenosti najlepsia je dat do neake nadobky odstatu vodu a do nej vlozit semiacka.Ziadne obrusky , vaty a podobne hovadiny. V zivote sa mi nestalo ze by neake splesnivelo alebo neako inak sa znicilo.Jednoduche,lahke,ziadne picoviny ako stimulator-zbitocnost.
Naposledy upravil Bomberman10 07-04-2005 v 12:54 PM
jo, vata je naprosto nevhodna. ja si vsiml ze to do ni dava celkem dost lidi. do vaty se ti pri vyndavani seminka muze zaplict klicek, a je to v pr*eli.
peace
Urcite tem seminkum vadi ze nemaji prostor.Kdyz je nevindas v cas tak se muze stat ze ty klicky prorostou bud do toho papiroveho kapesnicku nebo do vaty a to je potom v pr...Kdyz se ti toto stane tak musis byt hodne opatrny aby jsi neposkodil klicek.Hold musis je neustale hlidat!!!
Za klicek se povazuje to bily co vyleze jako prvni.To zeleny jak pises jsou uplne prvni listecky co kyti ma.Rika se jim tzv. zarodecni listky!
A do kdy by tak meli nejpozdeji naklicit nebo kdy uz je muzu s jistotou vyhodit ze se to nezdarilo a dat dalsi pokus , protoze mam seminka rok stary takze ta klicivost bude bida (
4 snakeeater
Možná to vypadá překvapivě ale nevadí (on tam vždycky ňákej ten prostor zbyde ). U bodu 3 taky dál píšu: ..každej den kontroluju... To sem tam nenapsal jen tak ze srandy ale proto že fakt každej den kontroluju, jinak se ti taky může stát jako kdysi mě, že sem se podíval asi až po pěti dnech a klíčky měly snad 5 cenťáků - což já nepotřebuju a nechci (ale žádný zažírání do kapesníčku nebo tak něco - normálně byly vevnitř stočený)
Aleš, Praha 6: Říkám:"V noci je ten nejsprávnější čas na myšlenky, otázky a odpovědi. Žádný mobil vám nezvoní, nikdo vás neruší a máte spoustu času..."
Boa ja mam vzdy po max 5 dnoch rastinku uz na slniecku tot mam tu prispevok kde to popisujem a fakt to funguje 3.4. som dal 15 semiacok vonku mam 9 a kazdym dnom pribudaju a boli to fakt problemove seeds...Obycajna nadobicka s foliou na vrchu len ked rastlinky vidu zo zeme treba ju dat dole.
Verim ze uzivanie cannabisu vedie k odpusteniu hriechov...c.e.
dělám to stejně jako taker zespoda dám 4 vrstvy hajzlpejpru a překryji semínka 2 vrstvy. Papír musí být hodně vlhký a pokud možno ve tmě. Z deseti originálních semínek z nirvany vyklíčily všechny do 3 dnů.
Ak chcete skutocne urychlit a vystymulovat semiacka k rychlemu kliceniu nechajte ich ich vo vode aj 2-3 dni pokial nepustili korienok. Ked uvidite, ze zapocal tento proces preneste ich do navlhcenych papierovych obruskov. A tam ich ponechajte kym korienok bude mat velkost tak 2x velkosti semienka ako odporuca sam reeferman.
Ako tu zaznelo s prerastanim korienkov do obruskov, no tiez som s tymto este nestretol ale je tu jeden iny podobny problem pokial nechame narast korienok prilis dlhy, respektyve ani nie dlhy ale nechame ho tam prilis dlho.
Tento pociatocny korienok sa neskor vyvinie do hlavneho korena a ten ma ulohu oporu rastlinku v zemy a nie vstrebavanie zivin.
V skorom stadiu zapocatia klicenia ma este zarodok rastlinky dostatok zivin v sebe uskladnenych pre prezitie prvych dni, no po urcitom case mu zacnu dochadzat a teda logicky si tieto ziviny snazi ziskat klicok s externeho prostredia. Ako to uroby ked tento korienok je "len" na oporu rastlinky? Jednoducho- zacne pustat jemnucke bocne korienky podobajuce sa jemnuckym chlpkom ci vlaskom z tohto hlavneho korienka. Ponechanim klicka v obrusku do tohto stadia a nasledne premiestnenie ho do pestovatelskeho substratu zo sebou nesie pomerne znacne riziko poskodenia tychto "absorbcnych" korienkov a teda rastlinka pride o nastraj sluziaci na zaobstaravanie zivin, nehovoriac o tom,ze v tomto stadiu ked uz rastlinka potrebuje prve ziviny z vonkajsieho prostredia vo vate ci obrusku ich moc nema.
Je samozrejme rozdiel v tom pri akej dlzke korienka sa tieto vlasky zacnu vytvarat a preto je lepsie tomu predchadzat a presadzat klicky pri vyssie spominanej dlzke. Pri tejto dlzke je klicok uz dostatocne zivotaschopny a zastabilizovany aby prezil takze budte bez obav.
Inak sice som este vo vate nenaklicoval, no nevidim v tom problem. Preco by som mal dany klicok vobec vytahovat z vaty??? Co takto oddelit klicok s vatou od zvysnej vaty a aj s vatou ho vlozit do zeminy??? Takto to predsa robia aj pestovatelia s kockami z rockwolu a pokial viem nemaju problemy.
A co sa tyka naklicovania cerstvych semienok prave vybratych z palic, osobne by som toto nepovazoval za najvhodnejsiu metodu. Nedavno som vbydel vysledky studie kde bolo dokazanane, ze semiacka uskladnene v chlade po dobu minimalne 3 tyzdnov maju az o 90% vyssiu sancu naklicenia nakolko sa v nich naakumulje viac giberelinu.
Proste nejlepsi ----> v papirovejch kapesnickach v pokojovy teplote,
nekdy to davam k topeni, prece jen ve vetsi teplote nastava proces kliceni o neco driv.