Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo, to prirovnani k dusi a tela, to docela sedi, o necem takovym uz jsem taky uvazoval. Jelikoz jsem uz 5 let pouze na trave, maximalne houbach znam ty stavy uz docela dobre, ale nikdy nevite co s Vami udela rytmus bubnu, kazdy rytmus je jiny dej, jiny prozitek a jiny stav. Je to o tom, ze sluch ve velmi citlivy na jake koliv zmeny rytmu a kdyz se pak sejde treba 10 lidi s bubnama treba v typku, to stoji fakt za to, celou noc stravit pri ohni a kouri linouci se z dymek jako jednu velkou meditaci, to je lepsi nez-li nejaka party.
pardon, že narušuji toto drogue-free(téměř)) téma, ale čtu velmi zajímavou knížku v které popisují zážitky na ketaminu. Představte si že stojíte na nádraží, vaše mysl si koupí jízdenku, nasedne do vlaku a odjede. tělo zůstává. je to prý velmi silný zážitek, naprosto nesovnatelý s čímkoliv jiným, než klinickou smrtí - totální oddělení duše a těla. zajímalo by mne, jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti a jaké...
Tak ja neviem ci sa to da nazvat holotropnym dychanim, lebo som to nikdy nestudoval, ale uz v puberte som si sam, len tak pre seba, vymyslel take uvolnovacie cvicenie. Raz som sa potreboval za 20minut totalne zregenerovat, taxom si lahol na chrbat, uplne sa uvolnil. Zavrel som oci, bolo uplne ticho. Predstavoval som si ze moje telo je pumpa. S kazdym nadychom som si predstavoval ako keby som hybal takou membranou v tele. Najprv som si ju predstavil na vrchu hlavy. S kazdym nadychom sa trosicku nadvyhla, ale podstane bolo, aby som sa snazil ju s kazdym vydychom zatalcit co najnizsie ku chodidlam. Darilo sa mi to len po par (1-10) cm kuskoch. Dolezite bolo si to cele vizualizovat. Uplne som citil, ako mi to vsetko "zlo" z tela vytlaca. Ak niekto poznate princip zonovej tavby, ktora sa pouziva na cistenie kovov, tak to je presne ono. Ako keby sa v tej membrane vsetko zbieralo a nakoviec to uplne vytlacite cez prsty na rukach a nohach von. Ten stav po skonceni bol neuveritelny. Asi ako po desiatich redbuloch .
Toto som zazil asi pred 7 rokmi ale od vtedy som si to trochu vychytal a skombinoval s trafkou. Skuste teda takuto vec: Vecer chodte spat trebarz o 17:00. Po dvoch hodinach sa prebudte. Dajte si jeden prask cez vodnu fajku, nejakeho pomalsieho oblubeneho modelu (u mna ruderalis). A chodte si znova lahnut. Je dolezite ticho a tma. Najprv len tak lezte a mysel do nicoho nenutte. Budete mat v hlave urcite riadny gulage. Ale ked sa trochu skludnite, taxa sa snazte spomalovat prud myslienok, je to dost tazke, ale urcite sa vam to podari. A potom sa nechate nejakou odvliect. Nech vas neodradi ked sa od nej odtrhnete. Chce to trochu casu. Potom by som doporucil nieco take ako hore popisane dychanie. (mozete si aj pustit bubny z PC alebo CD, ale to som neskusal). Ale netreba sa zameriavat na regeneraciu a vytlacobnie membrany, ale iba na svoj dych. Je to najlepsia cesta ako skoncentrovat myslienky. Ale dalej uz neviem co treba robit. U mna to vzdy pride samo. Vznike mi v hlave nejaka divna casova diera, alebo co to je, ale vzdy nieco prezijem. Kdesi odletim. Je to uplne fyzicke. Raz sa mi stalo, ze ma to potiahlo po posteli ! Asi 5 cm dozadu. Normalne sa mi vyhrnulo tricko. Vtedy som sa veru riadne zlakol. Dolezite je mat kdesi v kutku duse stale taky, pocit ze sa mozes kedykolvek vratit. Takze to doporucujem len pre ludi, co maju odhulene svoje
Da sa na tom paradne uletiet, vidiet ine svety, predpovedat buducnost, vidiet minulost, liecit seba a inych. Najvacsia pecka je ze raz mi kamos doniesol jednu knihu a vravel, ze nech si ju precitam a ze mi urcite zmeni zivot. A v tej knihe bolo popisane nieco velmi velmi podobne. To ma dostalo - bola to cesta do samanskho stavu vedomia, ale dostavalo sa tam prave cez tie bubny, aj ked ty najlespi to zevraj nepotrebuju. Zas ale pouzivali niektore prirodne drogy aby poznali pravdu ...
Tak mam z toho pocit ze vsetky cesty (drogy a postupy) vedu niekam, do jedneho ciela, ze vsetko to TAM smeruje. Ale stale neviem kam...
P.S. jeden kamos co sme kedysi spolu hulievali kazdy den, prestal. Ked som sa ho spytal ze preco, tak povedal, ze TO pochopil a ze sa TOHO zlakol. Ze chce na to zabudnut ...
MIS - to jsi vystihl naprosto přesně... Co se týká substancí - mám pocit, že THC (vysoké dávky opravdu dobrých modelů) má dokonce větší poznávací potenciál, než např. houbičky. Zážitek je celkově "ovladatelnější", mnohem snáz se nasetuješ do směru, kterým se chceš vydat a do reálu si z toho pak odneseš víc, než z "bezpilotního (ú)letu" . To je ovšem ryze subjektivní názor - někdo naopak tvrdí, že se na kytkách nedostane vůbec nikam...
holotropní dýchání nespočívá v tom že mozek je přesycen kyslíkem ale je to v tom že v mozku je nadbytek CO2 a člověk má potom nějaké vize.
Podobné vize si lidé navozovali dříve pomocí hladovění, jakmile má tělo po delší dobu nedostatek potravy tak se v mozku přepne určitá přepážka a člověk je náchylnější k nejrůznějším vizím. Využívali toho nejrůznější mučedníci při svém hladovění měli vize třeba o Ježíši a potom všude vykládali o svých vizích o Ježíši a potom se z nich stali svatí.
Sunrise: Mas pravdu, je to velmi subjektivne. Mne napriklad prave staci velmi malo z "kytek", lebo ked som moc vyprazeny, tak sa mi to tazko kontroluje a potom mam strach ze zaletim kdesi do prdele a uz sa nevratim. Inak nikdy som este neskusal ziadne ine halucinogeny. Ale zato som si precital vyyybornu knihu od Hofmana - "LSD me problemove dite" . Bolo to lepsie ako vyskusat na vlastnej kozi :-). Ale inak keby ma chcel niekto zasvetit, taxa nebranim
No tak "tohle už jsem někde viděl "se jmenuje DEJA Vu - čti dežavi.
A taky teda přispěju svojí troškou do mlýna. Měl jsem před sebou zrcadlo a to si fakt někdy zkuste. Posaďte se proti zrkadlu a dívejte se sobě do očí. Taková autohypnóza. Za chvilku se vám v hlavě objeví nějaká věc a na tu meditujte. Hlavně se snažte nemrkat, protože to všechno kazí. Zachvilku se vám začne stmívat před očima a z vaší hlavy v odrazu se stane jenom černej flek. A pak je to nášup. Ale povedlo se mi to až do konce jenom dvakrát, protože to chce fakt tréning na to nemrkání. Kolem zrcadla byla taková ledová modrá záře, takovej oheň a místo mýho odrazu na zrcadle uvidíte různý obličeje. Krásný a děsivý, sympatický a hodně hrubý.... Prostě vaše duše vyprojektovaná na sklo. DOPORUČUJU.
Jinak jsem se párkrát bavil s obrazem černocha, co se na mě díval ze zrcadla a uprostřed čela mu svítila zelená rozmazaná tečka. Taky hodně hustý zrcadlo.
Ketamin nebrat!!! Někdo už má hodně zážitků s touhle pseudo-drogou, a to jsou zvířata na veterině. Je to totiž uspávadlo pro zvířata. Člověk je po tom rozmrdanej (sorry za ten výraz, není doufám moc vulgární)
Pozor - ketamin není jen veterinární anestetikum, je registrován a používán též v humánní medicíně (konkrétně Narkamon inj.). Je fakt, že jsem ho kdysi považoval za sajrajt, z nedostatku informací jsem jej cpal do jednoho pytle s neblaze proslulým PCP (což je pitomost, i když jde o deriváty se společným základem). Také je ale pravda, že to není žádné rekreační povyražení pro lidi, nemající za sebou dostatek "letových hodin" na něčem lehčím - vždyť jde (společně s DMT) snad o nejsilnější psychedelikum! Zkrátka a dobře - opatrnosti a hlavně RESPEKTU k těmto věcem není nikdy dost...
Já sem tak před půl rokem trošku experimentoval s editorem wavů na PCčku a to s CoolEdit 96. Je tam zajímavá a užitečná funkce Brainwave synchronizer a v helpu je to docela dobře popsaný a vysvětlený.
Funguje to na podobným (ne-li stejným) principu jako tzv. Psychowalkmany. Kombinací mírně odlišných zvuků jdoucích do levého a pravého ucha se snaží přimět mozek, aby se přizpůsobil určité frekvenci a v souvislosti s ním je možno skákat mezi hladinami našeho vnímání, od spánku, přes stav určité "meditace", snění, relaxaci až po maximální "vybuzenost" (s buznama to nemá nic společnýho).
Celá věc je složitá a nechci tady popsat půlku fóra. Nicméně, vše, co potřebujete je kompl se zvukofkou a dobrý stereo sluchátka (s dobrýma basama, takový traktorky :-) ) a coolEdit (96 a výše), dá se sehnat i jako shareware.
Z helpu se to v s trochou Angliny fklidu naučíte, sou tam i příklady a různý formy použití (relax, meditace, spánek, superučení..) i trochu teorie (princip) pro koumáky.
-----Praxe:
Stav : pouze střízlivý, zhulen jsem to nevímproč dosud nezkoušel.
>> Zvuky co jsem si vytvořil (podobné šumění vodopádu - tzv. "brown noise"), frekvence vln mezi 5-6 Hz (proto ta nutná kombinace obou uší ve stereu, ucho vnímá zvuky od 20 Hz, mozek si ale dokáže uvědomit rozdíly a jejich frekvenci)
Asi po 5-10 min. v leže + zavřené oči se mi začalo zdát že slyším nějaké zvuky (štěkání psa apod., ty vytváří jen mozek!), obrovské uvolnění, pocit, že jsem pořád při vědomí, ale krůčkem trochu jinde. Fakt moc zajímavé, ale bohužel to nemám prozkoumané víc...
Po 30 min session jsem procitl jako z jiného světa. Musíte to ale každej skusit na sobě, nechcu dělat subjektivní klamy. S ganjou by to mohlo být zajímavé, musím to vyzkoušet.
-------
No už je toho asi moc, ještě jeden good prográmek : BrainWave Generator, dá se sehnat na webu, speciálně určený pro tyto věci, ten jsem eště moc nezkoušel.
Určitě dejte wjedět až to něgdo vyzkoušíte (i s THC).
pro ketamin do google vyhledávače-vyzkoušet se dá ale určitě to není vůbec potřeba(je tolik stovek druhů rostlinných produktů,že tohle může počkat na jindy) je to zážitek který si budete určitě pamatovat
a každý stav svýho mozku řídíme celej život vlastním dýcháním-jak se cítíme tak dýcháme-a tohle VŠECHNO můžeme řídit a rozhodovat každej den jen nás zkouší zavalit jinýma informacema(který čteme, prohlížíme a slyšíme-skoro všude a zasíráme si naše smysly zbytečnejma informacema-člověk aby hledal klidný místo aby mohl klidně dýchat-zvyknout se dá na všechno ale to VŠECHNO můžeme řídit sami
!!! jak funguje svět! http://www.volny.cz/l_kopecky/ tak tady o tom nepíšou v novinách
to se dějou věci -tak to vypadá,že se už lidi dávajídohromady tak to tady s tím konopím třeba můžeme změnit dohromady a třeba ta naše planeta shoří(díky zastavení těžby dřeva třeba a jiných "užitečných" zdrojů)až o několik desítek miliard let později a nebude to qůli naší součastnosti
herbsman de la vega phmh45@centrum.cz
Vcera jsem byl na jedne docela good tranz party a myslim, ze lide se zacinaji posouvat nekam dal, vyvojovy proces stale pokracuje at uz jsme si toho vedomi, nebo ne, ale uz jen ta hudba, kterou lidi delaji napovida svoje. Porad postupujeme dal a dal kde bude tato civilizace za 50 az 100 let???? Co vy na to???
THeCede, nebuď tak složitej, stačí, když si děcka stáhnete BRAINWAWE GENERATOR, na síti je to freeware a klidně můžete přeskočit nějaký editování, protože všechno už je navolený. No, a je tam aji jedna vychytávka, je to vibrace naší planety.
no 50 až 100, není to málo?
kde bude spíš za 1000 nebo 100000, resp. co zbude z dnešního člověka, který už pomalu nemusí nic dělat ( pohyb ) a veškeré Své bytí soustředí do mozkové činnosti. Mozek nás všech prehistorických imbecilů pracuje na zhruba 8-12% výkonu! lidi, vždyť jsme jenom embrya ve vývojovém kolotoči týhle planety.
Pokud se nám nepodaří Self Destruction Big Babboo Party, možná to někam i dotáhnem.....................