Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sušičku na ovoce bohužel nemám, ale je to inspirace pro někoho, kdo ji má... výroba silikagelu neni zas tak složitá, nebo se dá bez problémů koupit. Ale řekl bych, že to v tý sušičce dost zoxiduje, protože přece jen přes to proudí teplej vzduch... nebo je snad vakuová?
hogi - Susicka ovoce neni vakuova.Tedy alespon ne ty co se bezne prodavaj.Susit by se to v te susicce melo pomoci vzduchu ohrateho na cca 35-50 stupnu coz by taky nemelo vest k prilisnym ztratam.Pouzivaj se i na suseni bylinek.Suseni trva okolo 3 dnu (prej).Spotreba okolo 160-250w
btw.
v laboratořích se to používá jako třeba náplň do exikatoru (ve spodní částí je náplň a pak nahoře sušící prostor, dobrý je, že to lze třeba strčit do lednice a tak nejopatrnějí vysušiš za docela rychlou dobu, nevýhoda je, že se zachová dost chlorofylu)....navic obsahují barevné indikátory signalizujíc příjem vody...třeba 10%....
možná by bylo v praxi snažší použít síran měďnatý (v drogeriích se prodává modrá skalice - pentahydrát síranu měďnatého CuSO4.5 H2O, když ho opatrně zahřejete na vyšší teplotu (kterou si ted z hlavy nevzpomenu) tak změní barvu....tudíž máte něco jako silikagel, ale s právě tím indikátorem....jedna molekula síranu měďnatého naváže 5 molekul vody....)...
Vyskoušeno,1kg silica gelu na sebe po zvažení navazal 256g vody.Po vyžíhaní v troubě na 200 stupnu byl zase na kile.Dal jsem do 3 litrovy sklenice čerstvě nastřihanej matroš,k tomu pul kila gelu,po 3 dnech ješte nutno vyžinat a znovu na 3 dny a je to.Docela super.
Jestli nekdo chcete tak my toho mame v praci kotle a vyhazujem to do koše, tk kdybyste nekdo chtel tak se muzem domluvit a poslu vam treba 3 kila :-D JInak taky jsem to s tim zkoušel a vysledek byl dobrej, uschlo to za par cca 5 dnu a bylo to fresh
Zdar, silikagel používám skoro rok, koupil sem si 3 kg plechovku a sem maximálně spokojenej, je to suchý za 5 dnů a problémy ohledně zapařenýho nebo vyčichlýho matroše ze špatnýho větrání prostě nemam...
...používam papírovou krabici, díry zalepím izolačkou, na dno hodim textilní tašku plnou silikagelu a nad to sítě se šiškama, plánuju dát dovnitř malej větráček na cirkulaci vzduchu páč posledně se mi nahoře hromadila vlhkost a šišky byly trochu zapařený... ale ten čuch pánové a dámy to je něco
Nasypu do hrnce, dam do trouby na 130-150°C na horkovzduch a necham jet pár hodin, nekupuj ten s barevnym indikátorem, je to zbytečně drahý, a navíc i ten průhlednej se zakalí a trochu zežloutne když se nacucá, když se vypeče, tak je čirej ... pak to ještě za horka přesypu do tý plechovky, zavřu a necham vystydnout ... dost by mě zajímala životnost, teoreticky by mohla bejt nekonečná, ale ...
... TEORETICKY 1kg silikagelu při 30% vlhkosti pojme něco kolem 250g vody... mam za to že čerstvě setnutá kytka má asi 80% obsah vody, takže 1kg TEORETICKY vysuší přibližně 300g mokrýho, což je asi 60 suchýho ... ale řekl bych že to bude víc, resp. že čerstvá obsahuje menší procento vody
Sešlo se mi doma větší množství silikagelu (cca 150kg) a asi 10ks skleněných exsikátorů různých velikostí (150mm -300mm průměry, některé jsou i vakuové). Sám to všechno nevyužiju.Pokud by tedy někdo chtěl profesionální řešení sušení, tak můžu nabídnout za cca 1/2 původní ceny. Můžu hodit do inzerce, ale ta mi tady nějak nefunguje. Až se mi to povede, vložím inzerát na laboratorní sklo a silikagel.
ahoj mam doma asi 2 kila silicagelu a rozhodl jsem se vyzkoušet tuto metodu jelikož mám v boxu model co by chtěl sklidit o dva týdny dřív než ostatní...
Plán :.. vezmu velký plastovný těsnící box Na dno nasypu silicagel .. a vytvořím nějakou vemli prodyšnou část kterou oddělím paličky od sušícího "media" např síťka
určitě to uložím do tmy a minimálně jednou denně to zkotroluju abych zjistil jak rychle mi to schne podle čtení threadu by to někde mezi 3-7 dní mělo být okey.. ?
a pak doplnující otázky jako jak dlouho pak žíhate v troubě ten gel aby zase fungoval a další nepáchne to nějak ?
Zdary, mohli by jste sem někdo dát odkaz, kde silikagel objednat? A ještě jedna otázka- jak velké paličky se takto dají bez problemu usušit? Mam ty největší třeba trochu rozdělit? A jak je to s tím kočkolitem? Jak to funguje?Predem všem díky za radu 😉