Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nahoru jsem dal dva PC, jeden odtah druhý přítah, a na ofukování kytek jsem dal jeden velký snad z kuchyňského odsávače par nebo čeho
Jo a to bych taky chěl poradit.... ten velký větrák celkem dost fouká... nedalo by se tam něco strčit, aby se dala regulovat ta rychlost toho větráku? On i celkem dost hučí..... takže něco na štelování by koplo.
Dneska v elektře mě poslali do prdele když sem že chci něco na štelování větráku na 220V Nakonec mi dali nějaký potenciometr a jak sem si ho tu zapojil tak se z něho začlo kouřit a dostal sem bombu 220V
Nevíte aspoň nějaké přibližné parametry toho potenciometru, který by se mi tam hodil?? Nebo nějaké jiné štelovátko....
ten potenciometr bys měl imho koupit podle toho kolik má ten větrák W, ale stejně se to bude muset ještě nějak zapojit.. a nebo to dát kámošovi elektrikářovi
Regulovať vetrák na striedavý prúd nie je tak jednoduché ako na jednosmerný.Tam stačí znížiť napätie.Potenciometer...neviem.Mňa napadol stmievač,čo sa používa na osvetlenie,ale zase som niekde čítal,že na zariadenia s motorom to nie je vhodné.Nie som elektrikár,ale keď som sa o to zaujímal,tak som sa dostal až na nejaké fórum,kde to riešili elektrikári a viem,že to nebolo celkom jednoduché.Originál sa predávajú,len sú celkom drahé,myslím,že až cez 1000Sk a v obyčajnom bežnom elektre ich asi na sklade mať nebudú.
Taky potvrzuji, predradnik fakt pali a kdyz sem to zjistil asi po 1 mesici provozu tak sem zacal mit strach ze to vyhori a pri kazdem zapnuti sodiku sem se i probudil se strachem ze se neco pokaka pak sem si precetl ze to je jeho provozni teplota takze vpoho
stim vetrakem no my mame ted nevim jak se tomu rika ale jak tim zapinas normalne svetlo to tlacitko no a tam je kolecko ktery kdyz snim tocis tak bud to tak nesviti nebo to sviti hafo tak to si kup pridelej to na snuru od vetraku a sniz si to tim
Původní příspěvek od 4mf3t4min stim vetrakem no my mame ted nevim jak se tomu rika ale jak tim zapinas normalne svetlo to tlacitko no a tam je kolecko ktery kdyz snim tocis tak bud to tak nesviti nebo to sviti hafo tak to si kup pridelej to na snuru od vetraku a sniz si to tim
A máš to odskúšané?To by bola asi najlacnejšia varianta.
btw,myslím,že sa to volá "stmievač",ale dá sa to v obchode vypýtať,aj keď nevieš presný názov
Původní příspěvek od 4mf3t4min jasny stmivac tak nemam to odskouseno ale podle me to nebude problem protoze to snizuje napeti coz u vetraku by znamenalo ze se spomaly
Pre vetráky na jednosmerný prúd(napr.PC vetráčky) to znížením napätia funguje.Tam len stačí znížiť voltáž.Ale u motorov na striedavý prúd to tak jednoduché vraj nie je.Neviem to vysvetliť,ale čosi som o tom čítal a na nejakom elektrikárskom fóre týpek písal,že ten stmievač vhodný nie je.Tak som chcel vedieť,či to máš vyskúšané.
další dotaz: když kytičky chci kropit rozprašovačem, musím jen když je tma nebo můžu klidně když svítím? Mám strach aby se nespálily....
Osobne by som v čase tmy skriňu neotváral.Narušenie periódy v indoore je dosť nebezpečné.Jedine,že by si svietil polarizovaným svetlom,to by kytkám v zásade nemalo vadiť(mesačné svetlo pri outdoore),ale aký zdroj ho okrem mesiaca vydáva,neviem.Ja nerosím vôbec,ale ak chceš rosiť kvôli listovej výžive,tak asi najlepšie tesne po zhasnutí lampy(ale bacha aby si na ňu neprskol).